Azt hiszitek, az abortusz semmiség?
Hogy elég kifizetni a nőnek az árát, és ha ő mégsem teszi meg, akkor még ő a szemét? Abba belegondoltatok, hogy valójában gyilkosság? Hogy az abortuszon átesett nők DÖNTŐ többsége MEGSZENVEDI? Akár soha többet nem lehet gyermeke, de a legtöbbje bizony emlékezik arra, hogy egyszer lehetett volna, hogy most ennyi idős lenne, most járhatna iskolába.
Az abortusz NEM fogamzásgátlás, és egyetlen nőt sem lehet elítélni, ha nem akarja megölni a gyermekét! A férfiak igenis HÚZZANAK óvszert, nyomják ki a levegőt az óvszer csücskéből, mert ha nem nyomják ki, attól szakad el leggyakrabban. Ha viszont abszolút nem vállalják a felelősséget az esetleg mégiscsak megfoganó babáért, akkor inkább a kezüket használják.
Nagyon nagy baj van a fejekben, ha azt hiszik egyesek, az abortusz pusztán megszabadulás egy kis "problémától".
Nem azt mondtad, hogy többet nem szólsz a témához? :)
Egyébként nem is kell válaszolnod, elég, ha elolvasod, amit írtam, úgyis elkezdesz gondolkozni rajta.
Nem tudod a már meghalt gyermeked visszahozni. De ha a fejedben változik a véleményed, már egy jó dolog történik. Értem, hogy macsóságból nem vállalhatod ezt fel a topicban, elég, ha saját magadban megteszed.
85%, tőlem egy félig hasznos kezet kaptál.
"Hogy ki lehessen szűrni, ki az, aki csak azért vállal gyereket, mert a társadalmi nyomásnak nem mer ellent mondani, és úgy érzi kötelező. Hogy ki lehessen szűrni azokat, akik annyira komplexusosak, hogy ezzel még durvább komplexusokkal terhelt gyereket fognak nevelni."
Mindenkinek van valami komplexusa. Neked is, kisebb-nagyobb szinten. Társadalmi nyomásra ma már szinte senki sem szül. Régen volt az "asszonynak kötelesség, lánynak dicsőség".
"
Miért kellene végzettségi szinthez kötni? Azért, mert akkor elvileg a gyereket egy műveltebb, okosabb közeg veszi majd körül, és egy olyan inspiratív szellemben nevelkedik majd, ami őt magát is tanulásra sarkallja."
Dédszüleim igazán tanulatlan emberek voltak. Mégis a gyermekeiket mindennel ellátták, tisztességben felnevelték, a munka becsületére megtanították őket, és végzettséghez segítették őket. Az ember jelleme többet jelent, mint az, hogy hány bekötött diploma csücsül a polcon.
"Miért kellene vagyoni alapon megszabni ezt? Mert akkor talán kevesebb olyan ember lenne, aki nyomorult szegénységben kell, hogy felnőjön, és kevesebb olyan ember lenne, akit az állam kell, hogy eltartson azoknak az adójából, akik termelnek."
Nyomorult szegénység nálunk azért nem jellemző. Lakáshitelt később is fel tudnak venni, amikor már megszülettek a gyerekek.
Szeretem az olyan embereket, akik azt hiszik tudják mi van a másik gondolataiban..
Jókat szoktam nevetni rajtuk :)
De amúgy szánalmas is picit :(
És 85% azért lettél lepontozva, mert szegényeknek csak annyi örömük van az életben, hogy negatív értékeléssel tudnak maguknak egy kis boldogságot okozni..
Ez a baj, hogy itt azt hiszik hogy engem a százalék érdekel, közben olyan butusok hogy nem látnak bele a dolgokba, csak random nyomkodják a piros kezet mert ellent mond a hitükkel.
Alapvető probléma, hogy mások gondolatait akarják jobban tudni, mint a saját gazdája, akkor miről beszélünk?
Ezek után van értelme ezeknek bármit is megválaszolni?
Bármit írok negatívként van értelmezve, akkor minek erőlködjek?
Higgyen amit akar, legyen boldog vele, én örülök hogy ezzel is hozzájárultam a napi boldogsághoz, hogy volt egy ember akin kiélhették a gondolat olvasói készségüket..
Egy értelmes érvet nem olvasta a baloldal részéről, és nem is lehet nekik megmagyarázni azt, hogy nem csak ész nélküli kefélés miatt megy valaki abortuszra.
Viszont egy valaminek örülök, hogy az ilyen emberek nem kapnak hatalmat :)
Nézd, 66%-os, megadtál magadról egy információt. Méghozzá azt, hogy eldobtatok egy gyereket, mert nem volt rá pénzetek.
Aztán csodálkoztál a reakciókon.
Aztán megkérdezték tőled, hogy mit tennél, ha az életben lévő gyerek mellett kerülnél rossz anyagi helyzetbe.
ÉRTHETŐ okokból nem válaszoltál, hisz önmagaddal kerülnél ellentétbe.
Kijelentetted, hogy ide többet nem írsz, azóta írtál vagy tíz hozzászólást. Csapkodsz és picit hisztizel is.
"Mindenkinek van valami komplexusa. Neked is, kisebb-nagyobb szinten."
Persze! Ezt nem is vitatom! Az a különbség, hogy valaki tisztában van e azzal, hogy ez az ő komplexusa, vagy tagadja, és úgy éli tovább az életét.
Példa: egy csomó ember a saját hibáit akarja a gyerekével kiküszöböltetni és a saját elcseszett életét a gyerek életében újrakezdeni, mert nem néznek szembe azzal, hogy a gyerek élete nem a sajátjuk! Én csak azt mondtam, hogy mindenkivel le kellene üljön egy pszichológus, hogy elbeszélgessen vele, GYEREKVÁLLALÁSTÓL FÜGGETLENÜL, hogy mindezt megértsék, és megpróbálják nem a gyerekre kivetíteni. Nem mondtam olyat, hogy ők ne vállaljanak gyereket, csak azt mondtam, hogy fel kellene világosítani őket, hogy - a példánál maradva - ne a gyerekben akarjanak önmegvalósítani.
"Társadalmi nyomásra ma már szinte senki sem szül."
Óóó, dehogynem! Csak éppen nem egyre gondoltunk: egy csomó ember alapít azért, mert úgy nevelték, hogy már eljött az ideje. Cseszegetik otthon, hogy mikor nő már be a feje lágya, már nem kisgyerek, a szülei idejében ilyenkor már... Sokkal több ilyen van, mint gondolod!
"Az ember jelleme többet jelent, mint az, hogy hány bekötött diploma csücsül a polcon. "
Szóval nem olvastad el, amit írtam :). Pont ezt írtam én is, idézem: "Hogy miért nem értek egyet ezzel? Mert ez nem így van. Az önfejlesztés, tanulás vágya és a nyitottság az újdonságok irányába nem az iskolázottság függvénye".
"Nyomorult szegénység nálunk azért nem jellemző."
Igaz is, meg nem is. Igenis vannak olyan családok, akik segély nélkül még etetni sem lennének képesek egy gyereket rendesen, mégis van nekik vagy három. Itt alapvetően nem is azzal van a nagy gond, hogy éhen halna szegény gyerek, mert nem fog. Itt arról van szó, hogy azt a gyereket ő vállalta, és a mi adónkból tartja el a magyar állam.
Na most ezzel én NEM azt mondom, hogy akkor ne kapjanak támogatást a családok, mert de, igenis kapjanak. Nem is azt mondom, hogy akkor nekik tiltsuk meg a családalapítást, dehogy. Azt mondom, hogy meg kéne egyszer és mindenkorra értetni az emberekkel, hogy ők valójában NEM tartják el a gyerekeiket, és talán valóban felelősségteljesebben kellene gyereket vállalni, mert a GYED, a GYES és társai valójában nem a te kereseted.
"Lakáshitelt később is fel tudnak venni, amikor már megszülettek a gyerekek."
Ez igaz, valóban fel tudnak venni utólag is hitelt, sőt: általában pont erről van szó. Épp ezért írtam, hogy inkább kirendelnék a szerényebb anyagi helyzetű családok mellé egy tanácsadót/felügyelőt, aki tanácsokkal látja el őket, és mondjuk a hitel felvételét tiltanám meg nekik a gyerekekre hivatkozva, nem pedig a gyerekvállalást az anyagi helyzet okán.
Szóval csak tisztázandó: éppen azt akartam leírni, hogy nem értek azzal egyet, hogy cenzus jellegű rendszert vezessünk be a gyerekvállalásra. Én csak azt írtam, hogy ÉRTEM, mit akart mondani a hozzászóló, épp ezért nem dorongolom le, és forgatom ki a szavait, pusztán kifejtem neki, miért hülyeség, amit gondol. Ettől még nem értek vele egyet.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!