Azt hiszitek, az abortusz semmiség?
Hogy elég kifizetni a nőnek az árát, és ha ő mégsem teszi meg, akkor még ő a szemét? Abba belegondoltatok, hogy valójában gyilkosság? Hogy az abortuszon átesett nők DÖNTŐ többsége MEGSZENVEDI? Akár soha többet nem lehet gyermeke, de a legtöbbje bizony emlékezik arra, hogy egyszer lehetett volna, hogy most ennyi idős lenne, most járhatna iskolába.
Az abortusz NEM fogamzásgátlás, és egyetlen nőt sem lehet elítélni, ha nem akarja megölni a gyermekét! A férfiak igenis HÚZZANAK óvszert, nyomják ki a levegőt az óvszer csücskéből, mert ha nem nyomják ki, attól szakad el leggyakrabban. Ha viszont abszolút nem vállalják a felelősséget az esetleg mégiscsak megfoganó babáért, akkor inkább a kezüket használják.
Nagyon nagy baj van a fejekben, ha azt hiszik egyesek, az abortusz pusztán megszabadulás egy kis "problémától".
Ha valaki azért öleti meg a magzatát, mert épp nincs pénze, mit tesz azokkal a gyermekekkel, akik már élnek, amikor nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerül?
Tudsz erre válaszolni, vagy nem? Nem kell a teátrális rémüldözésed és sopánkodásod. Ha azért vetettétek el, ahogy írtad, mert nem volt pénzetek, akkor próbálj meg válaszolni erre a kérdésre. Akár magadban is.... Nem miattam fontos, hogy ezt tisztázd, hanem a gyermeked miatt, aki megszületett.
66%-os, ezt írtad:
"És hogy tudd, én és a barátnőm túl vagyunk egy abortuszon!!!!
Mert úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk fosban nevelni a gyereket, mivel nincs meg a megfelelő anyagi hátterünk hozzá!!!! "
Szóval várom a válaszod, hogy mit teszel az életben lévő gyermekeiddel akkor, ha nehéz anyagi helyzetbe kerülsz.
73%-os, ugyan nem értek egyet veled mindenben, de kulturált vagy és érvekkel alátámasztod a véleményed.
Szóval akkor értelmi fogyi vagy, vagy pedig szövegértelmezéssel van bajod..
Tessék, hogy segítsek kicsit neked:
"Nem méltatlak válaszadásra, van jobb dolgom is, mint szűklátókörü embereknek írni a semmit, úgysem jut el az agyatokig.
1 nem érzem azt, hogy bármit is meg kéne válaszolnom, mindent leírtam amit akartam
2 addig meg csak annyit tudtok érv ként felhozni, hogy nyomtok egy piros kezet minden nem kívánatos válaszra, eszem ágában sincs többet ehhez a témához hozzászólni"
Örülök, hogy hatott, amit írtam (igen, irónia) :).
Kezd ez a beszélgetés olyan "filozófiai" mélységekbe ereszkedni, hogy az már szinte követhetetlen. Hitler? Ojjé...
Alapvetően megint le kéne picit hűlni, és elgondolkozni, hogy a vitapartner valóban egy fogyatékos, galád ember a pokol hetedik bugyrából, vagy pedig van valami abban, amit mond, még ha nem is a legjobban tálalja.
Tökre értem, mit akar mondani a mindenféle pszichológiai, vagyoni és egyéb vizsgálattal példálózó hozzászóló, és egyet is értek vele, meg nem is.
Egyetértek vele, mert valóban vicces, hogy az életben szinte minden elérhető dolog vizsgákhoz és elért eredményekhez van kötve, de gyereket meg tényleg bárki vállalhat, ha jó, ha nem. Olyan megfeneklett életeket látok magam körül is, csak mert pár idióta úgy gondolta, megérett a szülői posztra, aztán meg módszeresen tönkreteszi a gyerekei életét.
Miért lenne indokolt egy pszichológiai vizsgálat? Hogy ki lehessen szűrni, ki az, aki csak azért vállal gyereket, mert a társadalmi nyomásnak nem mer ellent mondani, és úgy érzi kötelező. Hogy ki lehessen szűrni azokat, akik annyira komplexusosak, hogy ezzel még durvább komplexusokkal terhelt gyereket fognak nevelni. Ja, és a többi. Hogy miért hülyeség mégis a vizsgálat? Mert ezt a vizsgálatot ETTŐL FÜGGETLENÜL kellene elvégezni mindenkin, és megértetni vele, miért kell neki ezen változtatni, és mit okoz a gyereknek. Röviden: oktatni kellene, nem tiltani, és nem csak akkor kell oktatni, ha gyerekvállalásról van szó.
Miért kellene végzettségi szinthez kötni? Azért, mert akkor elvileg a gyereket egy műveltebb, okosabb közeg veszi majd körül, és egy olyan inspiratív szellemben nevelkedik majd, ami őt magát is tanulásra sarkallja. Hogy miért nem értek egyet ezzel? Mert ez nem így van. Az önfejlesztés, tanulás vágya és a nyitottság az újdonságok irányába nem az iskolázottság függvénye.
Miért kellene vagyoni alapon megszabni ezt? Mert akkor talán kevesebb olyan ember lenne, aki nyomorult szegénységben kell, hogy felnőjön, és kevesebb olyan ember lenne, akit az állam kell, hogy eltartson azoknak az adójából, akik termelnek. Talán így nem lennének olyan történetek, amikor a gyerek kell, hogy kifizesse a szülők által felvett lakáshitelt és hasonlókat. Sokkal kevesebb gyereknek kellene felnőttként a szüleit eltartania, és amiatt megrekednie ugyanabban a szar helyzetben, mert a szülei nemhogy támogatnák, de hátráltatják. Valahol még ennek látom a legtöbb értelmét, de akkor is inkább kirendelnék a szülők mellé valami szakértőt, aki megtanítja őket bánni a pénzzel, nem lebeszéli őket a további gyerekvállalásról, esztelen hitelekről és társai. Mindenesetre ez is mind hülyeség, mert egy gyerek eredményes felneveléséhez nem kell sem kocsi, sem lakás - azt a saját életemből mondhatom.
De amit talán legfőképp nem kéne: hisztériázni és értelmi fogyatékosnak nevezni azt, aki semmivel sem szűklátókörűbb nálad. Igazság szerint nem lenne itt ekkora a hisztéria, ha mindenki normális hangnemben tudná közölni a maga álláspontját ahelyett, hogy kígyót békát köpköd. Igen, a kérdező indított ilyen hangnemben. Na és? Tegye fel a kezét, aki nem volt méltó partnere...
Én tudom, hogy miért nem válaszolod meg a kérdést :)
És miért egyszerűbb kikerülni azzal, hogy "nem vagy méltó arra, hogy válaszoljak".
De tudod, ha az életben lévő gyereket nem dobod el magadtól, a meg nem született sem érdemelte meg azt, hogy esélyt se kapjon.
A lefelé tartott hüvelyket ti mutattátok be a gyereketeknek. Most meg - férfi(?) létedre -hőzöngsz, hogy: Jaaaj, a százalékom!
Tedd már egymás mellé a kettőt! Akkor nem rinyáltál a piros kéz miatt? Pedig ő belehalt! Te meg nem fogsz...
Én megértem, hogy nehéz azzal szembesülni, hogy egy gyerek nem élhetett, mert épp nem volt pénzük, de a már életben lévőt nem csapná be a zaciba, mert ő már él.
Az a pár hetes magzat is élt, igaz, odabent.
:DD
Háát ez eddigi legszánalmasabb válaszod, azért ennél többet is tudsz te ;)
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!