Elvetetnéd a babádat, ha hiányoznának a felső végtagjai (azaz a karjai)?
Leírom a saját esetemet: bár nem ennyire látványos, ugyanakkor ennél némileg komolyabb, előre nem látható betegséggel születtem. (Nem igényeltem volna 100%-os támogatást életem hátralévő részében.) Apukám csak néhány hónapig bírta mellettünk, aztán válást kezdeményezett, lemondott minden szülői jogáról (amit csak a törvény engedett), kb. 2 éves korom óta nem találkoztam vele. Ő nem tudta elviselni, hogy egy beteg gyereket neveljen.
22 éves vagyok, nagyjából mostanában gyógyultam meg teljesen. Máig sokszor gondolkoztam azon, hogy ha látható jelei lettek volna a betegségnek, és nem születtem volna meg, akkor együtt lennének-e még a szüleim. Mert lehet, hogy a testvérem egészségesen születhetett volna hónapokkal, évekkel később.
Sokan azt nem értik meg, hogy nemcsak a szülőnek "teher", ha a gyerek "más", hanem a gyereknek is. Ráadásul a gyerekekben sokszor jobban benne van a "zéró tolerancia", mint a felnőttekben: csúfolják a szemüvegest, a magasat, az alacsonyt, a soványat, a ducit, stb. Szerintetek mit tennének valakivel, akinek ilyen jellegű mássága van? Aki "harcol" azért, hogy semmiképp sem szabad elvetetni, kívánna ilyen sorsot a gyerekének? Mert én másénak sem kívánnék, nemhogy a sajátomnak.
Szóval igen, azt mondom, én elvetetném. Beleroppannék, talán bele is őrülnék, és egy ideig biztos, hogy mindenféle pszichodokihoz járnék, mert nem tudnám feldolgozni, de egy gyereket nem tennék ki ilyesminek.
El. Ha megszuletik az nem jo a babanak, a kornyezetenek es a szuloknek sem.
Ilyen idos korban meg nincs tudat, ergo nem rossz neki, nem tudja mi lehetett volna, nincs vesztesegerzese. Viszont ha megszuletik akkor az egesz elete nehezen, megkulonboztetve, nyomorusagosan telik. Szerintem durvan hangzik, de kell csinalni helyette egy masikat... :s
Igen, elvetetném. A baba miatt is, és a párom és magam miatt is. Ugyanígy, ha kiderül, hogy valami komoly betegsége van a babának, ami az egész életére kihat, soha nem élhet teljes értékű életet, akkor is ezt tenném.
És lehet, hogy önző vagyok, de nekünk is fel kéne adni az életünket és azt nem akarnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!