Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz. Hogyan lehet ezt a...

Abortusz. Hogyan lehet ezt a "legkönnyebben" feldolgozni? Nagyon félek!

Figyelt kérdés
Gyógyszer mellett lettem terhes. Sosem akartam gyereket. Nem is szeretem őket különösebben. De amióta tudom, hogy van, érdekes érzések lettek bennem. A párom azzal takarózik, hogy mi van ha nem lesz egészséges, anyagilag sem vagyunk most a toppon, nem éltünk egészséges életet stb... Van benne igazság. Azt is tudom, hogy végig idegeskedném az egészet, tudom, hogy nem segítene, senkire nem számíthatok. Ismerem, félremenne, szóval 100%, hogy gyomorideg lenne 9 hónapig+(min)2 évig. Ezt meg már nem bírná a kapcsolatunk. Én sem vagyok erre kész, főleg egyedül. Ezért mentem bele az abortuszba, és az eszemmel tudom, hogy jól döntöttem, csak félek, hogy lelkileg ez is sok lesz. Nem akarok senkit megbántani, aki már évek óta próbálkozik. Azt se tudom van e ennek értelme, hogy leírtam, de most muszáj volt kiírnom magamból. Nem is akarok szidalmazó okoskodó kommenteket. Lehetőleg az írjon, aki hasonlóan járt.
2013. okt. 16. 18:24
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
0%

A világvallások az életellenes cselekményt kizárólag jogos önvédelem esetén fogadják el, aminek alapfeltétele, hogy a támadó fél fizikailag veszélyeztesse a megtámadott életét. Őszintén remélem, hogy egy szerencsétlen embrióban nem fogod újra a mini Bin Ladent vizionálni, mint egykoron, aki még el sem készült, máris... :)) Ugye?

És hát persze a napnál világosabb, hogy a súlyos válsághelyzet, csakúgy, mint a jóllét, szándékoltan annyira tág fogalom, amibe a világon minden belefér, és hát igen, ezen a ponton valóban visszajutottunk a kályhához, a mindent bármi áron relativizálni próbáló lobbikhoz, akik nem átallják megtűrni annak a lehetőségét, hogy egy nő súlyos válsághelyzetre hivatkozva - valójában a befizetett luxusutazást elbukni nem kívánva - gyilkoltathatta meg állami támogatással a saját gyermekét. Mert, hogy volt ilyen. És talán az sem lep meg, hogy a hivatalos statisztikák szerint a súlyos válsághelyzetet megélők nem a szegények, vagy nélkülözők köréből kerülnek ki elsősorban, hanem azok közül a 25-40 közötti, sokszor diplomás nők közül, akiknek eszük ágában sincs vállalni a 2., 3. gyermeküket, mert az önzésük és a szexjogaik felülírják a saját gyermekük élethez való jogát. Na, kb. ennyit a válsághelyzetekről, meg a zseniális jogalkotóról, aki nyilvánvalóan szántszándékkal nem definiálta a válság kritériumait, hogy minél több ártatlan élet veszhessen el.

Egyébként meg én is elmondtam már számtalanszor, hogy az abortusz-problematika egyáltalán nem határolható körül pusztán jogi szempontból, mert a legsúlyosabb morális kérdéseket veti fel. Nem is beszélve arról, hogy senki, SENKI a világon nincs felhatalmazva arra, hogy bárki jogalanyiságát odaítélje, vagy éppen elvitassa valakinek, ill. valakitől.

Hová vezet mindez? Miért előbbre való a jóllét, mint az élet? A rosszullét nem élet tán? És ha valaki jóllétét a demens nagypapa veszélyezteti? Akkor majd őt is? És ha a szellemi fogyatékos testvér? Akkor őt is? És ha a tolószékes, a rákos, a vak, a pelenkázandó, az etetendő, az elesett..., akkor majd őket is? Mert veszélyeztetik valaki(k) jóllétét? Hol a határ? Mégis hol a határ???

2013. okt. 18. 21:45
 52/60 anonim ***** válasza:
Bocs: vÍzionál, természetesen. Atyaég!! :))
2013. okt. 18. 21:46
 53/60 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit messzire mentetek...csak az volt a kerdes hogyan lehet atveszelni egy abortuszt
2013. okt. 19. 10:14
 54/60 anonim ***** válasza:
Valóban messzire mentek,ám nekem nagyon tetszik,hogy-végre-intelligens módon állnak ki a saját véleményük mellett.Nagy érdeklődéssel olvastam.Bár minden fórumozó csak fele ilyen lenne!3 gyerekes anya(akinek még nem volt,és remélem soha nem is lesz abortusza)
2013. okt. 19. 15:49
 55/60 anonim ***** válasza:

Mintha a sajat gondolataimat olvasnam a kerdesedben, nagyon fura... En 6 eve voltam ugyanebben a helyzetben, de akkor meg nem voltunk hazasok...

Gyogyszer mellett sikerult be a gyerek, en nagyon feltem, hogy beteg lesz, igy talan kicsit konnyebb volt meghozni a dontest. Nem bantam meg, de nagyon megviselt. Tulajdonkeppen ennek a feldolgozasa hasonlo a gyaszhoz, az ido megoldja.

Ha vigasztal, mi a kovetkezo evben osszehazasodtunk, es a kislanyunk most ket honapos.

Nem lettem abortuszellenes, de azt tudom, hogy en megegyszer atelni...

2013. okt. 21. 05:57
 56/60 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok

Szoval nem szeretnem meg egyszer atelni.

2013. okt. 21. 05:59
 57/60 A kérdező kommentje:
Húha, hát lett válasz bőven! Én közben átestem a dolgon. Igazából időm sem volt szomorkodni vagy bármi, mert előtte kaptam kézhez a rákszűrésem eredményét, tehát sajnos ez maximálisan jó döntés volt. De ebbe nem szeretnék jobban bele menni. Köszönöm a válaszokat. Most az biztos, hogy nem hagyhatom, hogy a depresszió, vagy bármi negatív dolog ledöntsön, mert az csak rontana az állapotomon! Szóval hogy hogyan éltem meg az abortuszt? Pozitívan, muszáj volt.
2013. okt. 23. 11:37
 58/60 anonim ***** válasza:
Mihamarabbi testi lelki felépülést kívánok!
2013. okt. 23. 15:12
 59/60 anonim ***** válasza:

Kívánom, h minél hamarabb rendbe jöjj, és később boldog anyuka legyél, egy boldog apukával együtt!

5-ös és 20-as válaszoló voltam

2013. okt. 24. 08:41
 60/60 anonim ***** válasza:
A 3 gyerekes anyuka vagyok.Mielőbbi felépülést kívánok!Így van rá esély,hogy Te is rendbe jössz,és majd lehetnek még babáid.Minden jót!
2013. okt. 24. 09:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!