Abortusz. Hogyan lehet ezt a "legkönnyebben" feldolgozni? Nagyon félek!
Már a kérdés is teljesen értelmetlen szerintem. Az abortusz a nő döntése, nem két perc áll a rendelkezésére hogy megtegye ezt a szörnyű dolgot.
Feldolgozni max. olyan dolgot lehet, amit nem én követtem el, vagy nem rajtam múlt. Nem tudom, értitek-e miről beszélek.
Valaki azt írta, hogy arra kell gondolni, hogy egy embriónak nincsenek érzései és nem fáj neki. TÉVEDÉS! Fáj neki és ösztönösen próbál menekülni. Ezzel nem lelkiismeretfurdalást akarok okozni, de attól, hogy még picike az új élet még érző kis lény.
Belezsarolt a párod, igaz, kérdező? Nekem nincsen beleszólásom, tudom, mégis engedd meg, hogy írjak pár sort.
A dolog tragédiáját - túl azon, hogy a saját gyermeked bele fog halni - abban látom, hogy egy biztos (anya-gyermek) kapcsolatot áldozol fel egy bizonytalanért, azért a párkapcsolatért, amiben most élsz. Teszed ezt egy olyan "férfi" kedvéért, aki megcsalna, ha te vállalnád a babát, aki elhagynak benneteket a gyermekkel és aki abba az irányba nyom, hogy kitépesd magadból azt a lényt, aki a tiéd és akit ugyanezzel az erővel mindennél jobban szerethetnél is. Ez a pasi - bár nem ismerem - nem érdemli meg azt, hogy figyelembe vedd a szempontjait. Nem ő retteg, nem ő teszi szét a lábát a műtőasztalon, nem ő fizet azért, hogy összeroppantsák és kiszívják belőle a gyermekér és nem ő fogja magával cipelni a sírig azt a lelki terhet, ami ezzel együtt jár. Biztos vagy benne, hogy a maradék 50-60 évedet ezzel a tudattal akarod leélni? És abban, hogy most jó helyen, a szerető társad mellett élsz? Tudnánk mi itt bármiben segíteni, hogy ne úgy dönts, ahogy?
Ne hidd, hogy ez a könnyebb út! Itt nem lehet jól vagy rosszul dönteni, itt "csak" dönteni lehet és viselni az adott döntés következményeit. Senkit semmilyen körülmények között nem szabad elítélni, aki nem tartja meg a babáját. Elég lelki szenvedésen megy keresztül, amíg meghozza ezt a döntést, nem kell még bele is rúgni még egyet!
Sajnálom, hogy így alakult az életed, és egy ilyen döntést kellett hoznod. Mint mondtam, mindenki másképp éli meg a dolgot. Kívánom, hogy ne menj keresztül azon, amin én. (5-ös válaszoló vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!