Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz. Hogyan lehet ezt a...

Abortusz. Hogyan lehet ezt a "legkönnyebben" feldolgozni? Nagyon félek!

Figyelt kérdés
Gyógyszer mellett lettem terhes. Sosem akartam gyereket. Nem is szeretem őket különösebben. De amióta tudom, hogy van, érdekes érzések lettek bennem. A párom azzal takarózik, hogy mi van ha nem lesz egészséges, anyagilag sem vagyunk most a toppon, nem éltünk egészséges életet stb... Van benne igazság. Azt is tudom, hogy végig idegeskedném az egészet, tudom, hogy nem segítene, senkire nem számíthatok. Ismerem, félremenne, szóval 100%, hogy gyomorideg lenne 9 hónapig+(min)2 évig. Ezt meg már nem bírná a kapcsolatunk. Én sem vagyok erre kész, főleg egyedül. Ezért mentem bele az abortuszba, és az eszemmel tudom, hogy jól döntöttem, csak félek, hogy lelkileg ez is sok lesz. Nem akarok senkit megbántani, aki már évek óta próbálkozik. Azt se tudom van e ennek értelme, hogy leírtam, de most muszáj volt kiírnom magamból. Nem is akarok szidalmazó okoskodó kommenteket. Lehetőleg az írjon, aki hasonlóan járt.
2013. okt. 16. 18:24
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:

Már a kérdés is teljesen értelmetlen szerintem. Az abortusz a nő döntése, nem két perc áll a rendelkezésére hogy megtegye ezt a szörnyű dolgot.

Feldolgozni max. olyan dolgot lehet, amit nem én követtem el, vagy nem rajtam múlt. Nem tudom, értitek-e miről beszélek.

2013. okt. 17. 11:12
 12/60 anonim ***** válasza:
24%
Sehogy! Azt beszélsz be magadnak amit akarsz és azzal magyarázod a döntésedet amivel akarod de a lelked a szived soha nem fog egyet érteni az eszeddel. Az egyetlen dolog ami segít az az idő lesz.
2013. okt. 17. 11:37
 13/60 anonim ***** válasza:
59%
Soha nem gondolkoztam azon,hogy mi lett volna ha,néha eszembe jut,de "csak" szomorú vagyok,hogy velem ez megtörtént.A műtét utáni 4 hét brutális volt,bogarat ültetett a védőnő a fülembe,hogy néha nem sikerül a műtét és van minimális esély arra,hogy terhes maradok.Abban a 4 hétben mindennap teszteltem,rémálmaim voltak a terhességről.Kb. két hét után már full negatív tesztjeim voltak,de mégis csináltam egyet minden nap.A kontroll után viszont minden rémálom elmúlt és megnyugodtam,hogy már vége.
2013. okt. 17. 11:41
 14/60 anonim ***** válasza:
25%

Valaki azt írta, hogy arra kell gondolni, hogy egy embriónak nincsenek érzései és nem fáj neki. TÉVEDÉS! Fáj neki és ösztönösen próbál menekülni. Ezzel nem lelkiismeretfurdalást akarok okozni, de attól, hogy még picike az új élet még érző kis lény.

http://www.youtube.com/watch?v=F2K6wnU4Hco

2013. okt. 17. 13:49
 15/60 anonim ***** válasza:
53%
En irtam hogy nem erez fajdalmat es nem faj neki. Tisztelem mindenki velemenyet es valaszat, de hulyeseget nem kell irni, tudatlanul. A 24.het elott az egvilagon semmit nem erez, nem tud es kepzeld menekulni se menekul sehova...Kedves kerdezo! Ne hallgass a remtortenetekre, nem kell mely depresszioba esni. Lesz meg babad, akit rendezett korulmenyek koze vihetsz, nem kell egy eleten at szenvedni. En hiszem hogy jol dontottem, nincsenek remalmaim, nem lettem depresszios sem, ez nem azt jelenti hogy lelketlen vagyok, sot, esszeru dontest hoztam, nem veletlenul van valasztasi lehetosegunk..
2013. okt. 17. 14:31
 16/60 anonim ***** válasza:
30%
Megnézted a kisfilmet? Én nem állítom, hogy lelketlen vagy. Nem ismerlek, nem is ítélkezni akarok, az nem az én reszortom. Nagy kár, hogy van választási lehetőség és nagy kár, hogy annak a kis magzatnak nincsenek jogai. Lehet itt szépíteni meg nyugtatni magunkat, de ha nem gyilkosság az abortusz akkor minek nevezzük? Problémamegoldás? Vagy mi? Vannak kórházak előtt kihelyezett inkubátorok. Név nélkül csak bele kell fektetni a babát és már is megkapta azt az esélyt, hogy élhessen.
2013. okt. 17. 14:51
 17/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Azt is köszönöm, hogy emlékeztettél, hogy minden fejben dől el. Félek, és sajnálom is. És elhiszem, hogy mindenért kárpótolna ha megszületne, de én nem tudnék olyan életet biztosítani még neki, hogy ebben a mai gusztustalan világba esélye legyen egy jó életre! Igen, zavaros volt amit leírtam, de most kb minden iszonyatosan zavaros lett! Ebben az évben minden összejött... Soha nem voltam még ilyen helyzetben, és nem is foglalkoztatott a téma, viszont azt sosem tudtam megérteni, hogy hitelekkel, egy fillér nélkül hogy vállalnak gyereket sokan... De azt nyilván ők jónak látják, én meg sajnos ezt láttam jónak, bármennyire is fáj!!(Igen, már végleges a döntés...) 25 éves vagyok egyébként.
2013. okt. 17. 14:54
 18/60 anonim ***** válasza:
38%

Belezsarolt a párod, igaz, kérdező? Nekem nincsen beleszólásom, tudom, mégis engedd meg, hogy írjak pár sort.

A dolog tragédiáját - túl azon, hogy a saját gyermeked bele fog halni - abban látom, hogy egy biztos (anya-gyermek) kapcsolatot áldozol fel egy bizonytalanért, azért a párkapcsolatért, amiben most élsz. Teszed ezt egy olyan "férfi" kedvéért, aki megcsalna, ha te vállalnád a babát, aki elhagynak benneteket a gyermekkel és aki abba az irányba nyom, hogy kitépesd magadból azt a lényt, aki a tiéd és akit ugyanezzel az erővel mindennél jobban szerethetnél is. Ez a pasi - bár nem ismerem - nem érdemli meg azt, hogy figyelembe vedd a szempontjait. Nem ő retteg, nem ő teszi szét a lábát a műtőasztalon, nem ő fizet azért, hogy összeroppantsák és kiszívják belőle a gyermekér és nem ő fogja magával cipelni a sírig azt a lelki terhet, ami ezzel együtt jár. Biztos vagy benne, hogy a maradék 50-60 évedet ezzel a tudattal akarod leélni? És abban, hogy most jó helyen, a szerető társad mellett élsz? Tudnánk mi itt bármiben segíteni, hogy ne úgy dönts, ahogy?

2013. okt. 17. 15:18
 19/60 anonim ***** válasza:
66%
Hogy vagy képes egy olyan emberrel együtt lenni akiről már most tudod, hogy félremenne és cserbenhagyna ha úgy adódik? Egyszerűen nem értem az ilyen nőket. Én ugyanennyi idősen ugyanebben a helyzetben voltam és megtartottam, nem bántam meg. Imádom és ő a mindenem, ha belegondolok , hogyha akkor úgy döntöttem volna, elborzadok. Megértem, hogy ez a könnyebbik út, ugyanakkor lehet, hogy egy életre szóló trauma lesz, míg egy kisbabát sosem lehet megbánni, ha vállalod.
2013. okt. 17. 15:28
 20/60 anonim ***** válasza:
44%

Ne hidd, hogy ez a könnyebb út! Itt nem lehet jól vagy rosszul dönteni, itt "csak" dönteni lehet és viselni az adott döntés következményeit. Senkit semmilyen körülmények között nem szabad elítélni, aki nem tartja meg a babáját. Elég lelki szenvedésen megy keresztül, amíg meghozza ezt a döntést, nem kell még bele is rúgni még egyet!

Sajnálom, hogy így alakult az életed, és egy ilyen döntést kellett hoznod. Mint mondtam, mindenki másképp éli meg a dolgot. Kívánom, hogy ne menj keresztül azon, amin én. (5-ös válaszoló vagyok.)

2013. okt. 17. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!