Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz. Hogyan lehet ezt a...

Abortusz. Hogyan lehet ezt a "legkönnyebben" feldolgozni? Nagyon félek!

Figyelt kérdés
Gyógyszer mellett lettem terhes. Sosem akartam gyereket. Nem is szeretem őket különösebben. De amióta tudom, hogy van, érdekes érzések lettek bennem. A párom azzal takarózik, hogy mi van ha nem lesz egészséges, anyagilag sem vagyunk most a toppon, nem éltünk egészséges életet stb... Van benne igazság. Azt is tudom, hogy végig idegeskedném az egészet, tudom, hogy nem segítene, senkire nem számíthatok. Ismerem, félremenne, szóval 100%, hogy gyomorideg lenne 9 hónapig+(min)2 évig. Ezt meg már nem bírná a kapcsolatunk. Én sem vagyok erre kész, főleg egyedül. Ezért mentem bele az abortuszba, és az eszemmel tudom, hogy jól döntöttem, csak félek, hogy lelkileg ez is sok lesz. Nem akarok senkit megbántani, aki már évek óta próbálkozik. Azt se tudom van e ennek értelme, hogy leírtam, de most muszáj volt kiírnom magamból. Nem is akarok szidalmazó okoskodó kommenteket. Lehetőleg az írjon, aki hasonlóan járt.
2013. okt. 16. 18:24
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
50%
Nem neztem meg a filmet, nem hatnak ram az ilyenek, mert ez az en testem es eletem, nem fogja mas megszulni es felnevelni sem, nem riogattam magam ilyen kisfilmekkel.Kedves kerdezo te se tedd! Az abortusz szerintem se egy jo dolog, hidd el megelni sem az, de szamomra akkor lenne gyilkossag ha mar 3-4honaposan veszik el...nah az nem szep valoban.
2013. okt. 17. 18:24
 22/60 anonim ***** válasza:
55%
Ha 3-4 hónaposnál hamarbb teszik akkor az mi? És az miért másabb? Ez is az is élet.
2013. okt. 17. 20:24
 23/60 anonim ***** válasza:
45%
Én is sokat gondolkoztam ezen, kedves utolsó, és arra jutottam, hogy sokan csak akkor hiszik el, hogy emberke van odabenn, amikor már a saját szemükkel látják. Amíg akkorka csak, hogy szinte láthatatlan, addig sajnos nem látják be, hogy mindannyian fogantatásunktól kezdve emberek vagyunk.
2013. okt. 17. 20:30
 24/60 anonim ***** válasza:
31%
Így van. Azért nevetséges egy világban élünk: az "normális" és törvényes, ha valaki abortálja a gyermekét viszont a gyilkosoknak nem jár halálbüntetés. Egy ártatlan kis lénynek nincsenek jogai, de szörnyeteg embereknek vannak.
2013. okt. 17. 20:36
 25/60 anonim ***** válasza:
65%
Könnyű addig ítélkezni, amíg valaki nem kerül ilyen helyzetbe. Az abortusz mindig is egy sokat vitatott téma volt, és valószínűleg még nagyon sokáig az is marad. De mindenek előtt azt kell szem előtt tartani, h aki mellette dönt, nem jó kedvéből teszi.
2013. okt. 17. 20:49
 26/60 anonim ***** válasza:
13%
Persze, hogy nem jó kedvéből. De miért nem lehet azt a kis babát megsülni és betenni a kórházak előtt lévő inkubátorba?
2013. okt. 17. 20:56
 27/60 anonim ***** válasza:
59%

#26, Te tisztában vagy vele, hogy mi egy terhesség kihordása és egy szülés? Mert ebből a kérdésedből nem úgy tűnik...

Másfelől a nők egy tekintélyes része jóval nehezebben dolgozza fel (vagy hát azt tényleg nagy eséllyel soha), hogy valahol a világban van egy gyereke, de nem tud róla semmit, mint egy művi abortuszt.

Az az inkubátor ott jellemzően azoknak szól, akik valami okból kicsúsztak az abortusz lehetőségéből, vagy a terhesség második felében kerültek ellehetetlenült helyzetbe... arra nem tervez előre senki, hogy "majd a kórház előtt az inkubátor" ... az ultima ratio, törvényen kívüli dolog az újszülött-gyilkosság előtti pillanatra.

2013. okt. 17. 22:25
 28/60 anonim ***** válasza:
84%

Munkámból kifolyólag találkozom napi szinten abortuszra készülő nőkkel. Több mondat is magával ragadott már a munkám során, de egy a közel múltban leginkább. A 17 éves lány rendezett családi viszonyok híján egy labilis "párkapcsolatban" élve hozta meg a döntését, amit azzal indokolt, hogy - idézem - "ha az enyém nem lehet, nem adom oda másnak sem" (amikor felmerült az örökbe adás lehetősége).

Azóta sokat gondolkoztam ezen a mondaton. Önző, csak azért, mert nem gondol babára vágyó meddő és nem mellesleg ismeretlen párokra? Buta, mert nem védekezett? Gonosz, mert nem gondol az embrió nem létező jogaira? Persze orvosként, jogászként, politikusként, gondozóként stb. nagyon könnyű messzemenő következtetéseket levonni. Íróasztal mögül a tankönyvekből. Minden abortusz mögött emberi tényező áll. Persze magánvéleményem van, de az abortusz nem úgy működik, hogy hoztam egy döntést, aludtam rá kettőt, aztán mégis csak felfeküdtem a műtőasztalra.

Az abortusz körüli vita ezért meddő vita. Mert a jogi megalapozottság nem tisztázott és nagyon gyenge lábakon áll. Éppen ezért messze menőkig szubjektív terület is egyben.

Gondoljatok csak bele! Ha a gyilkosság nem lenne bűncselekmény, ha mindenki szabadon gyilkolászhatna, csak mert beszólt a szomszéd, morálisan elítélendőnek találnánk magát a gyilkosságot? Vagy csak azért köpünk egyet a tömeggyilkos arcába, mert a fölöttünk álló jog és ebből következően minden morális és etikai tartalom ezt úgymond megköveteli tőlünk, jogkövető állampolgároktól? Ezen is tessék elgondolkozni azért! Valamiért őrjöngve tapsoltak az egyszerű parasztok is a vérengző oroszlánnal harcoló "társuk" kínkeserves halálát látva. Aztán eltelt párszáz, párezer év és máris másképp áll a fejlett, nyugati társadalom a kérdéshez. Nem azt akarom vitatni, hogy egy gyilkossal szembeni megvetés helyes, vagy helytelen, mert egyértelmű a válasz, csak kérdés, hogy az abortusz vajon nem került abba a pikszisbe, ahol már sokkal inkább egyfajta nem létező morális töltet ad hangot a nem létező jogokkal felvértezett magzat védelmének? Ha az abortuszt minden magzati korban tiltaná a törvény, bizton merem állítani, hogy nem lenne vita, azaz nem lenne morális vita a kérdésben. Ahogy azt sem mérlegeli senki, hogy a gyilkos milyen indíttatásból ragadott baltát és végezte ki a családját. Megtette, elítélték és ez nyilván így is van rendjén.

Hozzátenném: nem vagyok abortuszpárti, de az ellenzők táborát sem erősítem!

2013. okt. 17. 23:22
 29/60 anonim ***** válasza:
100%

És hogy a kérdésre is válaszoljak:

Ha megkaptál minden segítséget és támogatást, ha rendelkezel elegendő információval az abortuszról, akkor nyilvánvalóan nincs további kérdés azzal kapcsolatban, hogy megteszed-e vagy sem.

Az abortusz lelki oldala teljesen egyén- és személyiségfüggő.

Én igyekszem mindig azt tanácsolni, hogy mivel ilyen helyzetben te magad vagy a lényeg, a te testi és lelki gyógyulásod, ezért igyekezz kizárni minden külső behatást még a beavatkozás előtt (persze van, amit nem tudsz elkerülni, de direkt befolyásolást ne generálj - azaz ne tegyél fel kérdéseket itt, vagy máshol és ne olvass semmilyen fórumot ezzel kapcsolatban - feltéve, ha tényleg teljesen eldöntött a kérdés és tényleg minden információt megkaptál!)

Én úgy látom ebből a pár mondatból, amit leírtál, hogy a párkapcsolatod ahhoz kevés, hogy ebben neked erőt adjon. Ha tényleg így van, vess véget ennek a köteléknek, hiszen ha nincs összhang, nincs meg az a harmónia, amire ilyenkor óriási szükséged van/lesz, akkor csak az abortált gyermeked súlyára fog emlékeztetni minden egyes nap. Amennyiben mégis megvan a kellő kötelék, rengeteget kell beszélnetek erről, tudnod kell, hogy ő hogy dolgozza fel, egyfajta sorsközösséget vállalva sokkal könnyebb lesz mindkettőtöknek.

És a legvégső, keress új irányokat. Még ha azok apróságok is, de nem rossz ilyenkor valami újba belefogni. Legyen az egy utazás olyan helyre, ahol még nem jártál, vagy egy új hobbi, egy új könyv stb. Kell valami, amiben örömödet leled és amiben úgy érezheted, hogy sikeres vagy, hiszen újdonságként belevágtál és végigcsináltad. Apróság mindez, de hidd el, hogy sokat segít!

Ha pedig további kérdésed van, írj nyugodtan privátban!

Sok sikert és kitartást!

2013. okt. 17. 23:33
 30/60 anonim ***** válasza:
23%

#28 "Ha az abortuszt minden magzati korban tiltaná a törvény, bizton merem állítani, hogy nem lenne vita, azaz nem lenne morális vita a kérdésben" - Magyarországon? Dehogynem... Pont erre az országra igaz tán leginkább a passzív rezisztencia, a törvényalkotók szándékainak csendes ignorálása... adót csalni azóta tilos, amióta van egyáltalán büntetőjog (Hamurapi óta biztosan:)) na ehhez képest a közvélekedés felnéz az "ügyesen adóoptimalizálóra". A jegyellenőrt a közvélemény simán jobban lenézi, mint a bliccelőt. A szerzői jogok sértését szinte senki se tekintí bűnnek, hiába van ellene évtizedek óta törvény. És sorolhatnánk napestig... ne feledd, itt a whyskis rablót majdnem nemzeti hőssé avatták... egyszerűen azért, mert maga a törvényhozó morális megítélésben valahol a postarabló és az sorozatgyilkos között van félúton, az olyannak a szava meg kit érdekeljen?

Persze van disszimuláció, olyan ez, amikor valaki buzgón szájkaratézik a korrupció ellen, mert ezt véli trendinek, ugyanakkor béleli a Deákkal a jogsit, ha átmegy a piroson és leállítják...

2013. okt. 17. 23:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!