Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusznak vannak jelei/tü...

Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 15:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/148 anonim ***** válasza:
56%
Egy emberi élet kioltásáról is szó van. Egy olyan ember életéről, aki 1. :Nem tehet semmiről, 2. :jelenleg valóban az élete embrionális szakaszát éli. De attól még él és ember. Mi is így kezdtük mindannyian...
2013. máj. 27. 07:14
 82/148 anonim ***** válasza:
0%
#81, valóban, így kezdtük mindannyian, eddig igazad van. Ettől még az emberek 99% számára jelentős különbség van az embrionális élet, és a kifejlett élet között, pl. az általam ismert emberek 80%-a képtelen lenne levágni egy tyúkot - de ettől még egy tojást akármelyik feltör, anélkül, hogy meglámpázná, szemes-e.
2013. máj. 27. 08:33
 83/148 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Szerintem lemaradhatott a válaszod egy része, vagy pedig nekem lettek szövegértési problémáim, de egyszerűen nem értem, mi van a tyúkkal, meg a tojásával.

Az pedig, hogy az emberek 99%-a hogyan vélekedik ( bár meggyőződésem, hogy az életvédők jóval többen vannak, mint 1% ), illetve hogy az ismerősi körödbe tartozók 80%-a milyen álláspontot alakít ki a témával kapcsolatban, annyira szubjektív, hogy érvként egyáltalán nem fogadható el. Nyilván értékazonos barátaid vannak, mint ahogy nekem is. Az én barátaim, de bizonyos körből származó ismerőseim 100%-a is a fogantatástól kezdve tiszteli és védi az emberi életet. Ha ebből indulnék ki, azt állíthatnám, hogy ez az arány a társadalom teljes keresztmetszetét reprezentálja, holott tisztában vagyok vele, hogy ez nem így van. Egyszerűen csak azt vallom, és vallják rajtam kívül még nagyon sokat, hogy az emberi életnek nincsen semmi más abszolút módon megragadható kezdete, mint a fogantatás. Ez az egyetlen olyan objektív pillanat, ami figyelembe vehető a létkezdet meghatározásakor. A megtermékenyítés pillanatában egy teljesen egyedi, megismételhetetlen génkombinációjú ember fogan, aki a zigóta méretből és állapotból kizárólag a növekedés és fejlődés során juthat el az érett újszülött stációjáig, amely út alatt élete legintenzívebb, robbanásszerű kibontakozását éli meg. Az hogy ezen az úton vannak olyan szakaszok, pl. amikor még nem ver a szív - a 6. héten már ver, és az abortusz-pártiak ezt az életjelenséget valamiért mérföldkőnek tekintik - melyek még nem azonosak a felnőtt emberek életfunkcióival, pedig természetes. Ellenben természetesen mindez nem szolgáltat okot a magzatgyilkosságra.

2013. máj. 27. 09:17
 84/148 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy többen vannak az "életvédők", de az abortusz még mindig törvényes. Úgyhogy kár itt erőlködni, senkit nem a gyakorikérdések.hu-n véres szemmel írogató abortuszellenes válaszolók szánalmas bűntudatkeltő kommentje fog eltántorítani. Ha egy nő nem akarja a gyereket, akkor azt az isten sem beszéli le, hogy elvetesse.
2013. máj. 27. 09:34
 85/148 anonim ***** válasza:
100%

A megcsalás is törvényes és még megannyi emberi bűn. A társadalom tűrőképessége a kordivattal együtt változik. Semmiképp sem objektív.

Válaszod annyiban tipikus, hogy amikor elfogy a muníció, nincsenek érvek, jön az agresszió,a személyeskedő támadás.

Nekem ez csak visszaigazolás. Már megszoktam.

2013. máj. 27. 09:46
 86/148 anonim ***** válasza:
0%

#83- "Egyszerűen csak azt vallom, és vallják rajtam kívül még nagyon sokat, hogy az emberi életnek nincsen semmi más abszolút módon megragadható kezdete, mint a fogantatás." - azzal, hogy te ezt a nézetet vallod, a világon semmi baj nincs, te akkor élj eszerint. Még azzal sioncs baj, ha ezt a nézeted megfogalmazod, tedd békével. A baj ott kezdődik, ha valaki a "cél szentesíti az eszközt" alapon fizikai vagy verbális erőszakkal, zsarolással, lelkiismereti terrorral, hazugsággal és egyéb nemtelen módokon igyekszik másra is rákényszeríteni a saját világnézetét... pláne, hogy utána a következményekért a világon semmiféle felelősséget nem tud és nem is hajlandó vállalni.

Kérdező és a párja majd szépen eldöntik, hogy mit akarnak, ami aztán vagy jó vagy hibás döntésnek fog bizonyulni, de mindent meg kell tenni azért, hogy ez a saját döntésük legyen, ne bugyuta versikék és gyilkosozások következménye. Ez ennyi.

2013. máj. 27. 09:58
 87/148 anonim ***** válasza:

Attol hogy egy bun torvenybe nem utkozik bun marad.

Anno a csecsemoket ki lehetett tenni a hegyre ha nem voltak erosek ill lanyokat megolni.

A bun az orok a torveny a tarsadalom szulemenye es valtozo.

Az erkolcs is valtozik de a fobunok orok dolgok.

De ez mar egy masik beszelgetes ez mar filozofia es etika es lelkiismeret.

A torveny nem potolja a lelkiismeretet.

2013. máj. 27. 10:20
 88/148 anonim ***** válasza:
0%
"Attol hogy egy bun torvenybe nem utkozik bun marad." - hogyne, olyan vallások hívei számára, akik hisznek valamiféle felsőbb hatalomban, amelyik megszabhatja, hogy mi a jó és mi a bűn.
2013. máj. 27. 10:23
 89/148 anonim ***** válasza:
100%

Ha oszinten vallas nelkul magadba nezel te is tudod mi a bun ezek vallas nelkul is azok.

A megcsalas a hazugsag a lopas a gyilkossag fosvenyseg hiusag kapzsisag stb...

2013. máj. 27. 10:26
 90/148 anonim ***** válasza:

Az a világ, amit te vallasz, az objektív ás abszolút törvények szerinti világ: ezt anarchiának nevezzük, és tudjuk, hova vezet.

Mi nem tudjuk a felelősséget vállalni, ha az anya megszüli a gyermekét, és nem is segítünk. -Ez sem igaz, Isten tudja, hányadszor kínálgatok tárgyi segítségeimet az abortuszon gondolkodó nőknek, de ezen tárgyaim még mindig megvannak. Vajon miért? Hát nem kellenek? Mégiscsak van forrás?

Mi nem segítünk: te ott leszel/vagy azok mellett a nők mellett, akiket így,vagy úgy, de rábeszélsz a magzatgyilkosságra (holott azt írtad, nem nyomsz se ellene, se mellette, de irányított kérdéseiddel, érveid kifogytában rád törő verbális agresszióddal, mely leleplez téged )? Osztozol a gyászukban? Támogatod őket akár 20-30 év múlva, merthogy sokakat már/még akkor kísért a bűntudat? Lemosod róluk a mardosó önvádat? Netán feltámasztod a megölt magzatokat?

2013. máj. 27. 10:33
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!