Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusznak vannak jelei/tü...

Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/148 anonim ***** válasza:
68%
Dönts úgy ahogy a lelkiismereted diktálja. De én nem vetetném el csak mert kissé szűkösebben kell élni. Tévedés hogy a babának luxus kell. Nem neki az anyja kell. Gondolom az éhhalál szélén nem vagytok. Egy év után pedig vissza mehetsz négy órában. Addig is kapod a gyedet és a családit. Szerintem meglennétek.
2013. máj. 23. 21:14
 42/148 anonim ***** válasza:
23%
Azért nem biztos, hogy GYED+családi pótlékból, illetve 4 órás állásból el lehet tartani 2 felnőttet meg egy csecsemőt, tényleg meg kell nézni Kérdezőnek, hogy mennyi a hivatalosan bejelentett jövedelme, és meg kell számolni, működhet-e.
2013. máj. 24. 08:28
 43/148 anonim ***** válasza:
58%
Egy 4 órás fizetésből hárman??? Kizárt. A rezsi 3 embernek mindenhol minimum 50ezer forint. Főleg télen... 4 óráért kb ennyit is kapsz. Elment a fizu. Szevasz. Nem ettél, nincs a gyereknek pelenka, nincs tápszer, nincs ruha, nincs cipő. De dupla ennyi pénzből sem jönnétek ki, ha normális ebédet akarsz az asztalra rakni.
2013. máj. 24. 10:02
 44/148 anonim ***** válasza:
34%

Igen, én is féltem a Kérdezőt meg a párját is ettől az egésztől... tartok tőle, hogy azok, akik most a legvehemensebb magzatvédő nézeteket képviselik, azok fogják előadni fél év múlva a "hagyd ott a párod, követelj gyerektartást, azt fizetnie kell akkor is ha nem dolgozik, menj anyaotthonba, te most már anya vagy, neked most már a gyerek legyen az első" és hasonló "jó tanácsokat".

Azért vicces, hogy egyfelől végre egy normális hozzáállású nő, akinek a párkapcsolata láthatóan fontosabb a terhességénél, másfelől pont ő kényszerül hazugságra meg lelkiismereti dilemmára, hogy a párját megóvja önmagától...

Szóval Kérdező, innen nézve valójában tök mindegy, hogy igazat mondasz, vagy nem, a párkapcsolatod mindenképp rámehet, és később pont azok közül fogják ezt a leglelkesebben követelni, akik most a párkapcsolatra meg a boldog családra hivatkozva védik - a magzatot. De szívből kívánom, hogy alaptalan legyen az aggódásom, és ne legyen igazam ebben.

2013. máj. 24. 10:16
 45/148 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy abortuszra nem, úgy a "Hagyd ott a párod és követelj gyerektartást!"-ra sem buzdítom a kérdezőt. De szerintem a legtöbb magzatvédő sem( bár nekem úgy tűnik, ez mára szitokszóvá vált). Nem csak a magzat életét védem, hanem az emberét általában és én ebben a vonatkozásban sem teszek különbséget ember és ember között.Az életkoruk alapján sem, a testi fejlettségük pillanatnyi stációja alapján sem, és semmilyen más alapon sem. Az életet minden tekintetben óvni próbálom, és ez a szándékom kiterjed a testi egészségen túl a mentális és lelki egészségre is. Így tehát természetesen nem támogatom a "hagyd el a párod"-féle családrombolást sem, nem hogy ezt ajánlanám opcionálisan bárki figyelmébe. Mindössze annyit mondtam, és ezt tartom, hogy a GYED+ családi pótlék+ esetleg valami mellékmunka alapot biztosíthat a gyermekvállaláshoz, még ha nem is luxus szinten természetesen. A "4 órás állásból hárman" tehát durva és igaztalan sarkítás. Ha pusztán anyagi szempontokat veszünk figyelembe (és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kérdező ezek alapján kíván dönteni), akkor 2 teljes évig babázhatna otthon a párjával úgy, hogy a fizetésének az első 6 hónapban 0%-át, a 7-24 hónap között pedig kb. 20%-át veszítené el, de ezen felül családi pótlékot és családi adókedvezményt is kapna. Vagyis azért a 20%-ért nem is érdemes munkába menni. Emberi életet elvenni pedig végképp nem. Annyira pedig talán nem lehet tragikus a helyzet, ha kérdező azt írta, párja megtartaná a babát. Őszintén drukkolok nekik. A babának meg főleg.
2013. máj. 24. 13:43
 46/148 anonim ***** válasza:
0%
Nézd #45, leredukálva a kérdést, ha a Kérdezőnek fullra bejelentett az állása, akkor a következő 1-2 év arról szólna, hogy kb ugyanannyiból kellene élniük hármuknak, mint amiből most élnek ketten. Kérdés, hogy ez működhet-e, én nem nyomok se pro se kontra, részint mert nem is tartanám etikusnak, részint, mert nem is tudjuk, hogy mennyi az az annyi. És azt sem tudjuk, hogy ez meddig lenne így, függetlenül a GYED-től, mert azt sem tudjuk, hogy a Kérdező párja miért és meddig nem tud munkát vállalni.
2013. máj. 24. 13:53
 47/148 anonim ***** válasza:
88%
Ebben neked igazad van, de csak az a bibi, hogy ez minden átlagos magyar családban ugyanígy van. Nekem pl. 3 gyerekem van: amikor az első született, akkor 3-an éltünk annyiból, mint előtte ketten, amikor a második, akkor 4-en éltünk annyiból, mint amennyiből előtte 3-an, és most, hogy már a 3. is itt van, most 5-en élünk annyiból, mint előtte 4-en. Egyik gyerek sem hozza a pénzt, hanem viszi. Ez színigaz. De a legtöbb anya emiatt nem rohan abortálni. Csak arra bátorítanám kérdezőt, járja körbe a lehetőségeket, és ne azt nézze, miért nem vállalná a kisbabáját, hanem azt próbálja a párjával megbeszélni, milyen lehetőségeik vannak. Ebben segítettem neki információval. Nekem nagyon úgy tűnik, anyagilag (sem) járnának rosszabbul, érzelmileg meg össze se lehetne hasonlítani. És lássuk be, egy baba az elején szinte csak pelenkába kerül. Minden egyebet be lehet szerezni innen-onnan. Én pl. babakocsit ajánlottam...
2013. máj. 24. 14:05
 48/148 anonim ***** válasza:
0%
De, mindenképpen rosszabbul járnak, hisz kb annyi lesz hármukra, ami most kettejükre. De ez egy dolog, mivel nem tudjuk, hogy mennyi az annyi, ezért azt se tudjuk, hogy ez a "rosszabbul" a viselhető kategóriába van-e, avagy nem. Annak reális kockázatával meg nem szabad gyereket vállalni, hogy rámegy valamelyikük vagy a kapcsolat. Egyébként itt nem tudjuk az okot, de én tökéletesen el tudok képzelni olyan szitut, amikor a kérdező helyében én is az eltitkolt AB mellett döntenék, tegyünk fel egy olyan szitut, amikor valakinek a párja egy saját jogú nyugdíjminimumon élő rokkant, aki azért akar gyereket, mert erős benne a bizonyítási kényszer, hogy "de erre ő is képes", de valójában nincs mögötte tény, koncepció, csak puszta érzelmileg motivált bizonyítási kényszer. Na, ilyenkor a legkisebb rossz talán az eltitkolt abortusz, minden más a nagyon komoly csalódások és válságok nagyobb kockázatát hordozza magában.
2013. máj. 24. 19:13
 49/148 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp beszéld meg a pároddal a dolgot.A titkolózásnak sosincs jó vége,előbb utóbb kiderül,a kapcsolatotok is rámehet hanélküle döntesz.Az ő gyereke is,sohasem bocsátaná meg neked ha nem beszéled meg vele,és nélküle döntesz.
2013. máj. 24. 21:04
 50/148 anonim ***** válasza:
18%

Utolsó előttinek: "De, mindenképp rosszabbul járnak"?!?! Ember, valószínűleg most várják az első gyereküket!!! Hát nem egy kutyakölyköt készülnek magukhoz venni. Persze, hogy lesznek plusz kiadások, de kapnak támogatást is a gyerekre. És hidd el, egyik baba sem tudja, hogy nem Pampers pelenka van a popsiján, hanem mondjuk Tesco! Arról sincs fogalma, hogy használt ruhákba bugyolálják. Optimálisan anyatejet fogyaszt, ami a legegészségesebb és ingyen van. Hát mi az a nagy kiadás az elején, ami miatt rosszabbul járnak? Persze, hogy áldozatot is kell vállalni, na de valamit valamiért. Egy kisbabáról van szó, az ő kisbabájukról.

Ne haragudj, de muszáj megkérdeznem: mennyibe kerül egy emberi élet? Tíz-, húsz-, esetleg harmincezer forintba? Hogy lehet ezt egyáltalán mérni? Melyik családnak van jövedelmező gyereke? Csak azért, mert nem hajt hasznot, öljük meg? Kérdező azt írta, párja azon a nézeten lenne, hogy tartsák meg a babát. Akkor biztosan lenne megoldás anyagilag is. Talán vannak ott nagyszülők vagy más rokonok, akik támogathatnák őket.

Egy abortuszt egyébként sem lehet eltitkolni. A zárójelentésen feketén-fehéren szerepel a beavatkozás pontos leírása!!! És ha a párja aggodalmában ott rettegné végig a műtétet a kórházi folyosón és beszélni akarna az orvossal? Gondolhatja azt bárki, hogy nem jön rá, mi is történt valójában? Hazugságra és magzatelhajtásra beszéljük rá a kérdezőt? És ha lelkileg összetörik az abortusz után? Rengeteg nő lesz depressziós és sosem tud megbocsátani magának. Ennek is vannak ám súlyos tünetei, amiket szintén meg kellene magyarázni.

Mindezek helyett a másik oldalon az a lehetőség áll, hogy szerény körülmények között élő, de boldog család váljék belőlük. És ki tudja: a mai világban annyi minden megtörténhet; ahogy pillanatok alatt el lehet szegényedni, úgy ugyanennyi idő alatt meg is lehet gazdagodni. A pillanatnyi helyzet sosem mérvadó, a jövőbe pedig nem lát senki. Kinek vétett az a kisbaba, hogy ismeretlenül is a megölésére bátorítsuk az anyukáját?...

2013. máj. 24. 22:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!