Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusznak vannak jelei/tü...

Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/148 anonim ***** válasza:
77%
Természetesen nem vagyok annyira ostoba, hogy azt gondoljam, a várandósság 9 hónapja eltitkolható, sőt éppen azt javasoltam a kérdezőnek, hogy beszélje meg a párjával, miként tudnának olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó. Azt is tudom, széllel szemben nem lehet ..., de akkor sem tartom megoldásnak az abortuszt. Pláne nem úgy, hogy arra biztassam a kérdezőt, hazudja azt, hogy elvetélt. Ez annyira abszurd számomra, hogy nem is kommentálnám. Sem hazugságra, sem pedig gyermeke megölésére nem bátorítom. Itt egy ember életéről van szó. Nem vitatható el az apától, hogy tudjon arról, hogy útban van a gyereke. Végképp nem abortálható a háta mögött. És a tudtával sem. Tudom, hogy mik a tények Magyarországon, de a kérdés nem dőlt el, a baba még él, és én legjobb szívvel azt kívánom neki, hogy ne haljon, hanem szülessen meg és szeressék, örüljenek neki. Elvégre azért jön.
2013. máj. 23. 16:51
 32/148 A kérdező kommentje:
Jövőhét szerdára kaptam abortuszra időpontot. Nem tudom mit tegyek...
2013. máj. 23. 16:52
 33/148 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, pedig helyetted nem fogjuk tudni eldönteni, hogy mi a ti helyzetetekben a leginkább vállalható megoldás, nem ismerünk sem téged, sem a párodat. Mondjuk a párod - ha tényleg ellenzi az abortuszt - már így is ki lesz akadva, mert hát az ember azt gondolja, hogy előbb megbeszéljük itthon, és utána teszünk lépéseket, ez meg már olyan, hogy te tájékoztatod a saját döntésed eredményéről.

Persze kérdés, hogy az abortuszban is bizonytalan vagy, vagy az abortuszban biztosan eldöntött, és csak abban bizonytalan, hogy ezt hogyan kommunikáld?

2013. máj. 23. 17:04
 34/148 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező!

A klinikai zárójelentésre rá fogják írni, milyen beavatkozás történt, ha ezt választod. De most még ott él a kisbaba benned. A te kisbabád. A ti kisbabátok. Miért rohannál a vesztedbe? Annyi keserű beszámolót olvasni itt is és máshol is, akik belementek és megbánták a visszavonhatatlant. Pár kérdéssel korábban írt egy asszony, hogy 5 hete volt abortusza, és romokban az élete/életük. És nem tudja visszacsinálni. Fél, hogy rámegy a házassága, pedig a döntést ők közösen hozták meg. Retteg, hogy nem tud megfelelni a kisfiainak sem. Depressziós és rettenetesen üres az élete. Kínlódik, szenved, mardossa az önvád. Neked még ott a lehetőséged, hogy boldog családod legyen. Gyönyörű gyermeked, akinek te is és párod is örülhetnétek. Aki mindennél jobban szerethetnétek. Aki mosolyával ajándékozna meg nap, mint nap, és neked mondaná, hogy": anya". Tudom, hogy nehéz, ha kevés a pénz, de abból még lehet több is. Ebből a babából viszont nincs és nem is lehet több: ő az egyetlenegy.Mint minden ember: megismételhetetlen. Szeresd, várjad, a beutalót meg tépd szét és dobd ki.

2013. máj. 23. 17:09
 35/148 A kérdező kommentje:
De úgy nem lehet gyereket vállalni, hogy csak én dolgozom... Ha kiesek a munkából akkor miből élünk?
2013. máj. 23. 17:27
 36/148 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező (#35), miért, a párodnak mi erre a koncepciója?
2013. máj. 23. 17:31
 37/148 A kérdező kommentje:
Ő bizonyos okok miatt nem dolgozhat.
2013. máj. 23. 17:37
 38/148 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kérdező!

Nem tudom, párodnak lehet-e munkája, de ha egy kisbaba megszületik, akkor az első 6 hónapban az anyuka gyakorlatilag a teljes fizetését kapja, ha csak nem több százezer forintot keres. Ha minden kötél szakad, akkor ezután a szülési szabadság lejártával visszamész dolgozni, párod pedig babázik. Családi pótlékot kapnátok, ha papíron egyedül neveled a picit, akkor emelt családit, ami szintén nem sok, de több, mint a semmi. Babakocsit tudok adni neked, ha elfogadod. Ha kicsit nagyobbacska lesz, mehet bölcsibe, párod meg dolgozni. Ne félj! Minden megoldható.

2013. máj. 23. 17:37
 39/148 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, hogy ennyi az annyi, azt itt ki tudod pl. számolni:

[link]

Persze kérdés, hogy a teljes bérre be voltál-e jelentve...

2013. máj. 23. 17:40
 40/148 anonim ***** válasza:
30%
Jaj, most látom csak, hogy párod nem dolgozhat. A baba 2 éves koráig egyébként GYED-re vagy jogosult, ami a fizetés 80%-a kb. Mellette kicsit maszekolsz, és pénzednél lehetsz. A kicsi felügyelete addig megoldható párod által, 2 évesen meg már simán mehet bölcsibe. Ha így áll a dolog, akkor örökre le kellene mondanod a gyermekvállalásról, mert te tartod el magatokat? Ősztől tovább csökken a rezsi, az is valami. Szerintem ne gondolkodj: ez a baba most akart jönni. Biztos nem véletlenül. Engedd meg magatoknak, hogy jöhessen.
2013. máj. 23. 17:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!