Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?
Nézd #89, amire te gondolsz, az levezethető a szolidarítás alapelvéből, "ne tégy olyant mással, amit magadnak se szeretnél". Az emberi lelkiismeret kb ennyi, ha valaki nem hisz felsőbb hatalmakban... na, innen végignézve a GYK-n főbűn megcsalás akkor bűn ha tényleg csalás, a "hazugsag a lopas a gyilkossag" az tényleg bűn (a Btk szerint is persze), a ""fosvenyseg hiusag kapzsisag" meg nem bűn, hanem rossz tulajdonságok.
De bocsi, mivel nekem az a véleményem, hogy én is jobban jártam volna, ha öntudatlan és szándék nélküli embrionális abortálnak, mint ha számomra rossz körülmények között kell évtizedeket léteznem, ezért hát nem is az abortuszt tartom bűnnek, hanem sok esetben inkább annak a hiányát. - "ne tégy mással olyat, amit magadnak se szeretnél"
Tehát aki megöli a magzatát, az kegyet gyakorol felette és megmenti a szenvedéstől? Jól értem?
Hát én ezzel az ideológiával már találkoztam valahol...
Sok millió áldozatot hozott az emberiségnek. Bár igaz, mégsem öltött olyan méreteket, mint az abortusz világszerte. Ezekkel az eszmékkel is szimpatizálsz?
#90 "...de irányított kérdéseiddel, érveid kifogytában rád törő verbális agresszióddal, ..."
Nem tudok róla, hogy akár verbálisan is agresszív lettem volna bárkivel is. Egyfelől. Másfelől, igen, letörlöm azokat a könnyeket, amiket nagyrészt pont a magukat magzatvédőnek nevezők lelkiismereti terrorizmusa csalt oda...
A felelősségvállalás meg nem párezer forint meg egy babakocsi...
Szerinted az a terrorista, aki magzatvédő, az pedig humanista, aki abortál. Nagyon trendi vagy!
Gondolom, 25 évig rossz életed lehetett, ezt természetesen sajnálom. De hogy ártatlan életek kioltására való felbujtással ellentételeznéd a nehéz körülményeidet, ne is haragudj, de ez az álláspont egyszerűen védhetetlen.
"De hogy ártatlan életek kioltására való felbujtással ellentételeznéd a nehéz körülményeidet, ne is haragudj, de ez az álláspont egyszerűen védhetetlen." - ya, ez így LENNE, ha igaz LENNE. Ezzel szemben nem bujtok fel senkit semmire - csak akadályozom, hogy más fel tudja bujtani akármire - másfelől nekem az nem ellentételez semmit, hogy valaki megtart vagy épp elvetet egy terhességet. Egyszerűen - mint említettem - nem kivánok másnak se olyant, amit magamnak se szerettem volna. És ez egy abszolút védhető, tisztességes álláspont - egyébként még a Bibliában is benne van:
aranyszabály: a Hegyi beszéd e mondatának: „amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük” a 18. sz. óta használt megjelölése (Mt 7,12; Lk 6,31).
Na, ehhez miccósz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!