Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusznak vannak jelei/tü...

Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 15:48
 111/148 anonim ***** válasza:
0%

#110, nem, én nem váltogatom a nézeteimet, nem egy gatya az...

"hogy az Alaptörvény ma Magyarországon védi a magzat emberi jogait. A szöveg szintjén mindenképp." Na ehhez képest idézem:

II. cikk

Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

Hol tetszel itt olvasni a magzat EMBERI jogairól... ja, hogy sehol, mert azzal, hogy az Alaptörvény magzatként nevesíti, egyben el is különíti az általános alanytól, az embertől? Ja, hogy ebben a kitételben semmi új sincs, semmi olyan sincs, amit nem említettem volna, mindösszesen annyi történt, hogy azt a tényt, hogy a magzatot védelem illeti meg (mindig így volt, ld, magzatvédelmi törvény, Btk...) beírták az Alaptörvénybe IS, ami ugyan fölös jogismétlés, de legyen a KDNP-nek szép napja tőle:)...

De akkor idézek az ÚJ Btk-ból:

Illegális abortusz:

(4) Az a nõ, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Állatkínzáa:

b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elûzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétség miatt két évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

(a most hatályos különben szó szerint ugyanez, mindkét paragrafusban)

Hogy hívják ezt? Matt? :)

2013. máj. 27. 15:51
 112/148 anonim ***** válasza:
0%

De az általános abortuszelméleti vitákból visszatérce a Kérdező kérdésére, szerintem a magzatvédőknek itt nem kell különösen parázni, mert hát maga a kérdés is egyértelművé teszi, hogy Kérdező egy konfliktuskerülő ember, tehát, ha ez a dolog kiderült, és a párja így reagált, akkor 90%, hogy nem fog elmenni holnapután abortuszra, hanem szépen engedelmesen összeköltözik anyukával, és vár, hogy a párja valami melót találjon. Ez a sokkal sanszosabb szerintem.

Aztán az, hogy ez majd egy jó döntésnek fog-e bizonyulni, és a párjával való kapcsolata jó marad ezek után is, hogy az anyjáékkal jól ki tudnak-e jönni így közösen, stb... na az majd el fog válni a következő hónapokban, 1-2 évben. Persze minden épeszű ember annak drukkol, hogy ha már így alakul, akkor működjön is jól a dolog, de ettől még benne van az az esély is, hogy a Kérdező 1-2 év múlva azon kapja magát, hogy az élete a párjának, az anyjának és a gyermekének megfelelésről szól, és önmaga, a saját személyisége, a saját akarata meg elveszett valahol a kanyarban. Ne így legyen, de sajnos benne van a leírt szituban ez a lehetőség is.

2013. máj. 27. 15:58
 113/148 anonim ***** válasza:
100%

Matt?!?! Te álmodsz! De itt nem rólam van szó. Felőlem egyébként lehetne az is, csak minél kevesebb életet oltsanak ki. Azért nevezik magzatnak, mert annak az életszakasznak ez a neve. Az emberi élet azon szakaszának a neve, tudod. Mert hogy embernek ember a gyereke.

Nézeteidet pedig vagy váltogatod, vagy nincsenek. A kérdéseimre pedig nem válaszoltál. Két váll?...

2013. máj. 27. 16:25
 114/148 anonim ***** válasza:
100%

Azt el sem bírod képzelni, hogy a kérdező 1-2 év múlva kiegyensúlyozott, boldog anyuka, aki bár megfelelni próbál a családjának, de ebbéli tevékenységében sikeres és elégedett? Hogy a gyermeke megszilárdította a kapcsolatát a párjával? Hogy a párja is ösztönözve van, hogy dolgozzon, ahogy és amit tud? Hogy a nagymama boldogan unokázik? Az én anyuka érdekei nem vághatnak egybe a családja érdekeivel? Az önmegvalósítás véleményed szerint kizárólag más kárára képzelhető el?

Szerinted a gyermek csak rontást, válást és szegénységet hoz a szülei fejére? Semmi önigazolást, biztonságot életcélt? Semmi örömet és semmi szeretetet? Senki sem mondta, hogy anyának lenni könnyű. Ellenben csodálatos.

2013. máj. 27. 16:40
 115/148 anonim ***** válasza:
0%
#113, tudod, ahhoz, hogy a nézeteimet váltogatni kelljen, az kellene, hogy az abortusz szabályozása változzon... na az meg tkp tök azonos az én életem majd 50 évében... (a bizottságot átkeresztelték családsegítőre, kb ennyi változott fél évszázad alatt...) Na, ezen túl milyen kérdésedre nem adtam még választ?
2013. máj. 27. 16:53
 116/148 anonim ***** válasza:
0%

#114, én még mindig alapvetően KÉTFÉLE lehetséges kimenetelről beszéltem, mert tudod, sem jós nem vagyok, sem magukat jósnak kinevező magzatvédő, akik ilyenkor mindig irigylésre méltóan pontosan tudják, hogy CSAK a jó jöhet... na és ha történetesen mégse az jön, akkor közlik, hogy "nem így KELL felfogni" - és máris ignorálták a másik legalapvetőbb szabadságát, a gondolkodás és lelkiismeret szabadságát.

Szóval én nem tudom, mi fog történni. De azt se tudom, hogy ha mégis elmenne holnapután a műtétre - aminek kevés esélyt adok - akkor mi fog történni. Sőt, még azt sem tudom, hogy a Kérdezőnek alapban milyen a viszonya a saját terhességéhez, potenciális anyaságához, mert arról még szó sem esett. Azt se tudom, hogy milyen a viszonya az anyjához, ezért a neki való részleges kiszolgáltatottságot jól fogja-e megélni, vagy eleven pokolnak. Ezt csak a kérdező tudja.

2013. máj. 27. 17:01
 117/148 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vátesz, de ellenpontozom az egyoldalú (sugalmazottan mindenképp) jövendöléseidet.

A gondolatrendőrségtől irtózom. Ez az az ideológiai gyakorlat, amit semmiképp sem fogadok el. Soha. És rendszert sem, amelyik ezt eszközkét alkalmazza/alkalmazta.

Hogy lehet, hogy te, aki annyira fontos alapértéknek tekinted(nagyon helyesen egyébként)a lelkiismeret szabadságát soha egy szót sem ejtesz a gyötrő, olykor életfogytiglani bűntudatról, ami fojtogatva tart fogva olyan asszonyokat, akik elhajtották a magzatukat? Igaztalanságot sugallani, másokat manipulálni nemcsak hazugsággal lehet, hanem a nyilvánvaló tények egyoldalú elhallgatásával is.

2013. máj. 27. 19:57
 118/148 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező pedig pusztán anyagi bizonytalanságtól tartva esett gondolkodóba. Egy szóval sem említett más szempontot, mely a döntését befolyásolná. Aggodalmai pedig szertefoszlani látszanak, mert a párja és szülei igyekeznek azon, hogy a létfenntartás a kis család részére biztosítva legyen.
2013. máj. 27. 22:14
 119/148 anonim ***** válasza:
0%

#117 "de ellenpontozom az egyoldalú (sugalmazottan mindenképp) jövendöléseidet." - khmmm... a valóság inkább az, hogy én igyekszem kiegyensúlyozott véleményt megfogalmazni - nem valami furcsa meggyőződésből, egyszerűen tényleg tök kétesélyesnek látom Kérdező helyzetét - , te meg egyoldalú magzatvédő állásponttal igyekszel "ellenpontozni"... hidd el, ha az ember odaír valamit, nem sugalmakat kell keresni a sorok között, ez nem egy pártlap, egyszerűen az van, ami oda van írva:)

Az mondjuk igaz, hogy ha nekem most anyám segítségének elfogadása és 2 m kötél közt kellene választanom, habozás nélkül az utóbbira voksolnék, de hidd el, én is hallottam már jól működő szülő-gyermek kapcsolatról IS... itt vannak mondjuk anyósék... tehát mondjuk, ha nálunk lenne olyan dilemma, mint a Kérdezőnél, ha a választék az abortusz és az anyám segítségének elfogadása lenne, akkor a döntés az abortusz lenne, ha a választék az abortusz vagy az anyósék segítségének az elfogadása lenne, akkor meg a segítség elfogadása. A lényegi különbség meg annyi, hogy az utóbbiak nem gondolnák úgy, hogy a segítséggel megvették a lelkemet is, amíg az előbbiek meg igen.

És még mindig nem tudunk semmit Kérdező családi viszonyairól, hogy meg tudjuk mondani, náluk mi tűnik a jobbnak...

2013. máj. 28. 00:18
 120/148 anonim ***** válasza:
57%
Kedves Kérdező! Mindjárt itt a szerda, feltétlenül írd meg, hogy mi lett a történet vége... Rengeteg hozzászólás érkezett, kíváncsi várom - és gondolom nem csak én -, hogy hogyan döntöttél?
2013. máj. 28. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!