Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusznak vannak jelei/tü...

Az abortusznak vannak jelei/tünetei? Mit tegyek, hogy a párom ne jöjjön rá, hogy abortuszom volt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 15:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/148 anonim ***** válasza:
23%

"Ne haragudj, de muszáj megkérdeznem: mennyibe kerül egy emberi élet? Tíz-, húsz-, esetleg harmincezer forintba?" - tök mindegy mennyi, ha pont annyi hiányzik és adott esetben nem 1-2 hónapig - az tényleg megoldható többnyire - hanem folyamatosan...

Nyilván a Kérdező nem járta volna végig a nőgyógyász, tanácsadás kétszer, időpont-egyeztetés kört ráadásul egyedül, ha itt egy egyszerű, szimplán megoldható problémáról lenne szó, azt gondolom. És pláne, nem azon tépelődne, hogy hogyan tudja eltitkolni a dolgot a párja elől. Azért az ilyesminek mindig komoly, súlyos oka szokott lenni.

2013. máj. 25. 00:26
 52/148 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem lát a jövőbe. Ma Magyarországon örül az ember, ha néhány hónapot átfog a tekintete. Az anyagi helyzet meg sohasem konstans állapot. Hol fent, hol lent. Azt pedig tapasztalatból mondom, hogy a gyermek felelőssé teszi a szülőket: igenis ösztönzi őket, hogy mindenképp előteremtsék azt, amire szükség van.
2013. máj. 25. 07:01
 53/148 anonim válasza:
76%

Azt mondod, volt egy spontán vetélésed. Kórházba kerültél. Innen sima ügy. De az ab.lelkileg életed végéig meg fog viselni, mint anya.

A világon mindenhol a férfi dolga az élelem-védelem-fészek biztosítása. Ez a mesterségesen alacsony szinten tartott jövedelmek országaiban felülíródik. Sajnos csak stabil anyagiakra szabad komolyabb jövőt felelősséggel építeni.

2013. máj. 25. 08:19
 54/148 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondhatja, mert nem igaz, mert a párja gyereke is, és mert a kórházi zárójelentésen ott lesz a tényleges beavatkozás. Képzeld, ha a férj aggodalmában beszélni szeretne a kezelőorvossal, és ott minden kiderül.

Szeretetkapcsolat nem épülhet hazugságra. Minden kiderülhet akár 10-20 év múlva is. És akkor rádöbbenni, hogy az egész életük hazugság volt?...

És miért is kell megölni a kisbabát? Inkább segítsünk az anyukának, ki amiben tud.

2013. máj. 25. 08:47
 55/148 anonim válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Azért merek hozzá szólni a témához, mert 2003-ban én is átestem az abortuszon. Nálunk ez közös döntés volt, de én szívem szerint megtartottam volna a babát, de akkori párom nem akarta. Ezerszer bánom már, hogy akkor úgy döntöttem..., de visszacsinálni már nem lehet. Nem kellemes az abortusz, de nem fog ömleni a vér belőled utána, vérezni fogsz, de úgy, mintha menstruálnál, 3 napig kell bent lenni. Pontosabban a 3. napon mehetsz haza, az első napon felhelyezik a "méhtágító eszközt", a 2. napon pedig lesz a műtét. Szex az ha jól emlékszem minimum 1 hónapig nem ajánlott a fertőzésveszély végett. Talán egy hétig nem mentem dolgozni, viszont a műtét után kerülni kell a nehéz dolgok emelését. Jól gondold át hogyan döntesz, mert visszacsinálni nem lehet. Ja, és ha mellette döntesz, akkor el kell menned egy családsegítőshöz,(Nem tudom pontosan mi a neve) ott megkérdezik, hogy miért nem akarod megtartani, nem beszélnek sem rá a babára, sem pedig le róla, de oda a párt is beinvitálják, ha van. Ha egyedül akarsz dönteni, akkor mondd azt, hogy egyedülálló vagy. De szerintem beszéld meg pároddal. Úgy könnyebb lesz, és még titkolóznod sem kell! Remélem tudtam segíteni! ui.: Ha van még időd, gondold át a döntésed még egyszer.

2013. máj. 25. 09:25
 56/148 anonim ***** válasza:
62%
A válaszokból kiderült számomra is, hogy ezt eltitkolni nagyon nehéz, bár mi fiúk, férfiak sok mindent "beveszünk" ha női dolgokra hivatkoznak... de az árulkodó jelek, a hosszas rosszullétek stb...de ilyen helyzetben családi segítségre nem számíthatsz? Szülők, nagyszülők, esetleg a párod családja, ha már ő nem dolgozhat...? Miért csak a Te terhed ez a döntés? Senkid nincs akivel meg tudnád beszélni a dolgot még szerda előtt?
2013. máj. 25. 09:56
 57/148 anonim ***** válasza:
42%

(Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy manapság már nem "összetörik" a babát abortusz közben, hanem kiszívják vákuummal. A tüneteket nem tudom, nekem még nem volt, csak egy rádióműsorban hallottam róla.)

Hát, az az igazság, hogy én sem vagyok egy nagy abortuszbarát, de azt én is megértettem, hogy tényleg nem vagytok valami rózsás helyzetben. Úgyhogy "prédikálni" nem is fogok; így, ismeretlenül talán jogom sincs hozzá... De a párod elől tényleg ne titkold el a dolgot. Ez olyan, mintha nem bíznál benne, és akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen kapcsolat az ilyen... Szerintem próbáljátok meg megbeszélni, valahogy biztosan meg tudtok majd egyezni...

2013. máj. 25. 13:09
 58/148 anonim ***** válasza:
32%
És bent maradni sem kötelező. Amikor bent voltam terhesen volt egy csaj aki abortuszra jött, megműtötték,de nem sikerült jól ezért másnap műtötték megint de ő éjjel saját felelőségre hazament tűvel a kezében és másnap reggel visszajött...náluk a szülők nem tudtak a dologról.
2013. máj. 25. 13:13
 59/148 Boram ***** válasza:

alapvetően mindenképp érdemes megbeszélni a pároddal joga van hozzá. Rövidtávon lehet hogy el tudod titkolni de egy életen at?

Az abortuszról nehány példa:

egy nő huszonévesen elment abortuszra most harmincon es a jelenlegi párjukkal akarnak gyereket de sehogysem jön össze mer túl vannak a lombik programon is. pontosan nem tudom hogy megbánta, de azt mondja hogy a regi baráttjától nem akart gyereket.

Egy másik ahol a lánynak (23 éves) már a 3. AB volt egyszerűen nem védekeznek de útban van a 2. gyerek, a férfi nem sokat keres a lánynak

sosem volt munkája gyakorlatilag mindent a büszke nagymama fizet.

A harmadik amiről tudok a férfi lebeszélte a nőt utána szakítottak nem e miatt de a nő azóta bűntudatot erez és undorodik a sextől és a férfiaktól is.

Ezeket azért irtam le hogy ahány ember annyi helyzet és annyi féle képpen reagálták le az abortuszt azt sem tudom hogy veled mi lesz, de remélem tudtam segíteni ezekkel a példákkal.

2013. máj. 25. 13:21
 60/148 anonim ***** válasza:
10%
Na ya, #58, sokan valami okból úgy adják elő ezeket a "kórházban benn KELL maradni", "a zárójelentésre rá KELL írni" mint ha ezek valamiféle köbe vésett dolgok lennének, és nem az lenne a valóság, hogy a kórházban addig marad az ember amíg akar, és a zárójelentését annak mutogatja, akinek akarja. Meg mint ha az lenne az alapértelmezett, hogy ha az ember párja kijön a kórházból egy kisműtétből, akkor otthon lejelentkezik, átadja a zárójelentést, amit az ember átböngész a Brencsán féle orvosi szótárral, hogy mi is pontosan az "abortusz arteficiális" pl. ... most nem azért, de tizenhat (holnaptól már valszeg 17-et írok) vagyunk együtt a zasszonnyal, EÜ-s múltam van, de eszembe sem jutott, hogy elkérjem a minap a laborleletét, mondta, hogy volt, megkérdeztem, van-e rajta valami érdekes, és ennyi - a párkapcsolat nem totális intézmény, ahol létezik az a szó, hogy "KELL" - kivéve, ha valami a másikra is kötelezettséget ró, azt nyilván mindenkinek magának kell vállalnia.
2013. máj. 25. 13:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!