8 hetes terhes a 16 éves lányom, és azt szeretném, hogy abortusza legyen, de ő mindenképp meg akarja tartani a babát. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

júl. 27. 15:34
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/129 anonim ***** válasza:
70%
Hogy a te helyedben mit tennék, azt nem tudom. Mi támogatnánk, ezt már megbeszéltük a férjemmel. Egyébként most 18 éves, egyetemre készül, de ha most alakulna így, akkor is megoldanánk, max. kicsit később diplomázik. Mindketten nehezített helyzetből indultunk, főleg a férjem, mégis felépítettünk egy normális, kényelmes életet. 40-es éveink közepén vagyunk, más még ilyenkor vállal gyereket, mi is simán elbírnánk egy kicsivel.
júl. 27. 21:58
 52/129 anonim ***** válasza:
82%

49es, dehogy fordul, ő is tisztában van vele, 15 éves kora óta rendszeresen téma ez közöttünk, mint ahogy 13 éves korától a rendszeres felvilágosítás is. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk, értelmes, okos, felelősségteljes lány, aki nem akasztana rám ekkora terhet.

Beszélgettünk arról, hogy emlékszik, mikor terhes voltam a 3. babával, ő akkor volt 15 (nem maradt meg a baba) de hogy kiborult, hogy ő nem akar testvért, nem fog rá vigyázni, meg se fogja. Én akkor mondtam, hogy elfogadom. Mikor barátja lett, leültünk, és kérdeztem, hogy emlékszik-e arra, amit akkor mondott? Mondta hogy igen. Nos, elmondtam, hogy én ugyan ennyit fogok vállalni, ha ő akarna szülni diploma és önálló élet megkezdése előtt. Teljesen egyetértett.

De mint mondtam, szerencsére ő is, és a párja is értelmesek így nem szúrnának ki se magukkal, se velem.

júl. 28. 05:54
 53/129 anonim ***** válasza:
64%

Szerencsére az én gyerekem már 21 éves, így a tini terhesség rettegésen már túl vagyunk.

Anno én azt gondoltam, ha teherbe esne tiniként, én elmondanam neki mi mivel jár. Mivel jár megtartani egy gyereket és mivel jár az abortusz. Tárgyilagosan, anélkül, hogy tudta volna, én melyiket választanám, ha tehetném. A véleményemet még akkor se mondtam volna el, ha konkrétan kérdezte volna. Ez egy olyan dolog, amiben egyedul kell döntenie. 5-10-20 év múlva ne én legyek a hibás, egyedül az ő döntése legyen.

júl. 28. 07:07
 54/129 anonim ***** válasza:
70%
Tájékoztatnám arról, hogy vagy abortuszra megy, vagy az utcára. Aki képes gyereket csinálni, eltartani és felnevelni is legyen képes.
júl. 28. 11:07
 55/129 anonim ***** válasza:
18%

És egyúttal magadat is tájékoztatod arról, hogy a nagykorúsága pillanatában megszűnik gyerekednek lenni.

Hogy az istenbe tudjátok a saját gyereketeket így gyűlölni? Egyszerűen hihetetlen! Nektek csak addig kell gyerek, amíg nincs vele baj? Fontosabb nektek havi néhány tízezer forint a saját jóllétetekre, mint a gyereketek? (Megjegyzem, nem sokra vihettétek, ha ennyi pénzt nem tudtok kigazdálkodni!) Feltétel nélküli szeretet, jóban-rosszban? Ez ismeretlen fogalom? Persze nyilván ti se kaptátok ezt meg a szüleitektől, különben tudnátok, mi az.

júl. 28. 11:13
 56/129 anonim ***** válasza:
60%
Ha meg akarja tartani, akkor nyilvan támogatnám. De nem úgy, hogy felnevelem neki. Meg kell értenie, hogy milyen helyzetbe hozza magát, ha megtartja. Sok múlik azon is, hogy az apa vállalja-e. Nálunk a csaladban volt egy lány, 15 evesen esett teherbe, ahol a csávó szülei közölték, hogy az ő fiuknak biztos semmi köze nem lesz a gyerekhez, egy fillérre se számítsanak. Elfogadták, a lány befejezte a sulit és főiskolára járt, közben edzősködött, szittert, majd bölcsit fizetett, otthon lakott, nyilván a szülei segítettek mindenben, de nem keltek a babához meg ilyenek, azt a lánynak kellett megoldani. Apuka megjelent, mikir a gyerek 4 éves volt, ráhívták a rendőrséget, azóta nem jelentkezett. A gyerek lassan 20 éves, külföldön élnek régóta. Az anyának lett férje és még gyereke.
júl. 28. 11:31
 57/129 anonim ***** válasza:
82%

55

Ez nem szeretet-gyűlölet kérdése. Egy gyerek felnevelese nem csak "havi néhány tízezer forint".

júl. 28. 11:31
 58/129 anonim ***** válasza:
91%
Támogatnám a gyerekemet, de azért elmagyaráznék neki minden lehetséges opciót és annak a következményeit. Valamint a fiúval és annak a családjával is elbeszélgetnék, hiszen a lányom nem csak úgy magától termékenyült meg, fiú is volt a dologban, aki ugyanúgy felelős a történtekért, mint a lány.
júl. 28. 11:39
 59/129 anonim ***** válasza:
78%

55

Egy életem van. Pont. Egy elszakadt gumi miatt nem fogok feldobni mindent. Én a gyerekeimet vállaltam. Nem azt hogy az unokát is én nevelem saját költségen.

Ismétlem. Egy életem van. És ha én pelenka helyett gorogorszagi nyaralásra költök, akkor sem ítélhet el senki! A gyerekemet becsülettel felneveltem. Az unokát mivel nem én vállaltam, nem kötelességem feláldozni érte az életem.

júl. 28. 11:46
 60/129 anonim ***** válasza:
4%
SAjnálatos, hogy a "tanácsadók" csak a megtartás, de leginbkább a magzatgyermek elpusztítása mellett érvelnek. Eddig még senkinek nem jutott eszébe az, hogy kihordja, aztán pedig józanabb fővel dönt, hogy megtartja vagy örökbe adja olyan házaspárnak, akik egészh életük szeretetét és gondoskodását ajánlják a hozzájuk (és nem az orvosi hulladékgyűjtőbe aprított) gyereknek. Így balsors helyett jósorsa lehet a babának. Aztán az sem mindegy, hogy a tizenévesek abortusza utáőn 300% a rákos megbetegedések aránya. De azt ös figyelembe vehetik, hogy minden terhesség-megszakítást követően 5 % az egész életre szóló meddőség veszélye. Arról nem is bezsélve, hogy a lélkiismerete és pszichés egyensúlya nem egy halott és általa is kivégezni hagyott gyermek miatt lesz megzavarva (lásd ehhez a Post-Abortus-Syndróma - PAS) pszichiátriai kórképeit! Összegezve: kihordani minden szempontból egészségesebb, mint abortálni a nemkívánatos babát. Az abortusz ugyan csak egy rövid "kisműtét", de utána lethosszig tartó és be nem gyógyuló seb marad. MEgszülni még néhány hónap, de utána béke lesz testben és lélekben is. Ez utóbbihoz szervezett formában is segítséget tudunk nyújtani. Életre fel!
júl. 28. 11:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!