Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 18 hetes gyereket hol lehetne...

18 hetes gyereket hol lehetne elvetetni?

Figyelt kérdés
Magánba, vagy akár másik országba van rá lehetőség? Bárhová elmennénk és bármennyit fizetnénk.
2024. jún. 5. 16:09
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/166 anonim ***** válasza:
100%

#82, beszélsz ostobaságokat, Magyarországon még mindig nincs általános feljelentéstételi kötelezettség, ahogy - jelzem - az előző rendszerben sem volt...

A cselekmények egy szűk körét kell mindenkinek jelenteni, aki megtudja, így az államellenes bűntetteket, a terrorcselekményt, az emberrablást - közös ismérvük, hogy mindegyik potenciálisan életfogytos bűntett... az összes többire sak hivatalos személynek van feljelentési kötelezettsége, ha a hivatali munkája során jut tudomására...

Márpedig alapvetően kétlen, hogy itt bármelyikünk is hivatalos személy lenne, akinek ráadásul az a munkaköre, hogy itt fórumozgat.

2024. jún. 13. 14:45
 92/166 anonim ***** válasza:
43%

Kürasszír, nincs ilyen súlyosbító körülmény, amit te vélsz... tessék akkor az egész paragrafus:

Magzatelhajtás

163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást

a) üzletszerűen,

b) az állapotos nő beleegyezése nélkül vagy

c) súlyos testi sérülést vagy életveszélyt okozva

követik el.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtás az állapotos nő halálát okozza.

(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Márpedig, ha engem kérdezel, inkább ülök akár 3 évet is (ugye én mint férfi oda tartoznék, az 1. ponthoz), mint hogy huszonévig neveljek egy a hátam közepére sem kívánt gyereket, mert hogy nem vagyok mazochista.

2024. jún. 13. 14:51
 93/166 anonim ***** válasza:
21%

Ne írj már hülyeségeket!

Ha 12 hét előtt csináltatja külföldön, kórházban, az itthon is legális, tehát nem bűncselekmény. Így nem lehet a 12. hét utáni súlyosbító körülmény, hanem épp emiatt lesz - legalábbis itt többetek értelmezése szerint - bűncselekmény. De nem súlyosbítva.

Az meg hogy lenne súlyosbító körülmény, hogy büntetőjogi felelőssége tudatában tette? Az az alaphelyzet, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

Így eleve lehetetlen, hogy ez súlyosbító legyen.

2024. jún. 13. 14:56
 94/166 kürasszír ***** válasza:
42%

# 93

Tévedsz.

Ugyanis a 12. hét előtt is csak bizonyos joszabàlyi feltételek teljesülése esetén legális az abortusz Magyarországon.

Nem feltétel nélkül, nem alanyi jogon. Ha a feltételek nem teljesülnek, akkor a 12. hét előtt is bűncselekmény az abortusz Magyarországon.

Olvasd el a magzatvédelmi törvényt

2024. jún. 13. 15:04
 95/166 anonim ***** válasza:
61%
Tehát a BTK-val érvelők szerint ha egy magyar nőgyógyász kikoltozik mondjuk Hollandiába és ott a helyi törvényeknek megfelelően elvegzi a 23. héten is az abortuszt, akkor őt Magyarországon lecsukjak
2024. jún. 13. 15:22
 96/166 kürasszír ***** válasza:
19%

# 95

Amennyiben a magyar hatóságok tudomására jut, vádat emelnek, majd a magyar bíróság jogerősen elítéli.

2024. jún. 13. 15:30
 97/166 anonim ***** válasza:
71%

kürasszír, kürasszír, kihagytál egy apróságot... miszerint a vádat előbb bizonyítani is kell, hogy el lehessen ítélni érte bárkit is... na, és pont ez az, ami ilyen ügyekben úgyszólván lehetetlen, lévén a külföldi eü intézmény semmiféle adatot nem fog kiadni ami az orvosi titoktartás körébe tartozik.

Tudod nem véletlen, hogy az új Btk szerint ilyen ügyekben csak a legfőbb ügyészség emelhet vádat, azok meg csaknem annyira ostobák, hogy nemzetközi nyomozást kezdeményezzenek olyan ügyekben, ahol eleve nem lehet nyomozati cselekményeket végezni, és mindezt egy MAX 1 év börtönnel fenyegetett vétség ügyében. Ezt hívnák erőforrás-pocsékolásnak... na ezért nem látsz ilyen kategóriát a bűnügyi statisztikában, hiába teszik meg évente több ezren Magyarországon, olyan szinten köztudottan, hogy újságok is cikkeznek róla...

2024. jún. 13. 16:00
 98/166 anonim ***** válasza:
100%

"Amennyiben a magyar hatóságok tudomására jut, vádat emelnek, majd a magyar bíróság jogerősen elítéli."

Tévedés

2024. jún. 13. 16:09
 99/166 anonim ***** válasza:
72%

Jesszusom amúgy akik itt védik a kérdezőt és támogatják az abortuszt azoknak mi jár a fejében??

Én nem vagyok abortusz ellenes abban az esetben ha: 12 hét előtt történik vagy a magzat beteg.

De! Láttátok már ti 18 hetes magzatot? Már nem egy sejtcsomó hanem akkora mint egy graipfruit, megvan keze, lába, minden szerve, arca, egy pici csecsemő. Ha még el is tudná intézni ezt az egészet a kérdező (de szerencsére nem fogja tudni) akkor is mire kijutna és nekiallnak már 20 hét felett lesz és egy szinte életképes magzatrol beszélünk.

Hogy lehetne ez más mint gyilkosság?

Én értem hogy nem akart gyereket, értem hogy béna volt és eddig nem vette észre. Pech. De a felnőtt embereknek néha vallalniuk kell a felelősséget a tetteikert. Pl a védekezés nélküli szexért. Nehogy már sajnáljam ha meg kell szülnie és örökbe kell adnia. Nem tartott fegyvert senki a fejéhez hogy megcsinalja. És az ő felelotlensege miatt haljon meg az a félig kész magzat?

2024. jún. 13. 16:18
 100/166 kürasszír ***** válasza:
87%

# 38

Vannak itt olyanok, akik a 38. hetes illegális abortuszért börtönbüntetésre ítélt brit nőt sem hajlandóak egyértelműen elítélni.

Van aki szerint jobb egy 38. hetes abortusz, mint egy örökbeadás.

2024. jún. 13. 17:14
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!