Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 18 hetes gyereket hol lehetne...

18 hetes gyereket hol lehetne elvetetni?

Figyelt kérdés
Magánba, vagy akár másik országba van rá lehetőség? Bárhová elmennénk és bármennyit fizetnénk.
jún. 5. 16:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/166 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy az utolsó írja, a kérdezőt szépen lecsukjak szerencsére ha hazajon.
jún. 13. 06:43
 72/166 anonim ***** válasza:
47%

#71, azért szerencsére ez csak a magzatvédő-ábránd, nem igazán halottam még olyan esetről, ahol az abortusz-turizmus így végződött volna. Aminek egyetlen, könnyen megérthető oka van, hogy lehetetlen az ilyen ügyekben nyomozni, lévén a célországoknban a dolog nem bűncselekmény, tehát a beavatkozást végző intézmény nem köteles senkinek, semmiféle adatot szolgáltatni. Szóval csak akkor végződhetne egy ilyen ügy a számotokra boldogító eredménynel, ha az illető nő önmagát jelenti fel, és önmagára terhelő vallomást tesz a bíróságon...

Kürasszírnek (#70) meg kedvenc témája a késői abortusz, kb ötödször talál már meg ezekkel, hol publicban, hol privátban:)

jún. 13. 08:19
 73/166 anonim ***** válasza:
18%

Kürasszír:

"Egyébként Te meddig támogatod az abortuszt?"

Félidőig, lásd a brit királyi szülészeti társaság állásfoglalása a témában.

"Két brit nőt a közelmúltban ítélték el 32. illetve 38. heti illegális abortuszért Szerinted akkor az ő döntésük is támogatható?" - erre csak a konkrét helyzetek ismeretében tudnék válaszolni. Mindenesetre még ekkor is jobb alternatívának tartom, mint az örökbe adást...

jún. 13. 08:24
 74/166 anonim ***** válasza:
67%

Milyen törvényből tudtad ezt kivenni? Nem kötekedek, én tényleg próbáltam utánanézni, és semmi bizonyítékot nem találtam rá, hogy a külföldön, ottani törvények szerint legálisan elvégeztetett abortuszért itthon bíróság elé állíthatnak egy magyar nőt, csak azért, mert itthon 12. hétig végzik el.

A Btk.-ban szerepel a magzatelhajtás, de nem tér ki ilyenre.

Szerintem kevered valamivel. Nem összetévesztendő Karsai Dániel eutanázia ügyével. Ott tényleg törvénybe van foglalva, hogy nem segédkezhet senki ebben neki, pl. azzal, hogy jelenlegi magatehetetlen állapotában elviszi Svájcba.

De ha még akkor kiment volna, amikor tud, és végrehajtják rajta, akkor sem ítélhetné el a magyar bíróság a svájci orvost.

jún. 13. 08:37
 75/166 anonim ***** válasza:
100%

#74, nekem végképp nem célom, hogy Kürasszir érvelését védjem - de:

Btk 3§ (2.)/b pont

Amiért viszont csak ELMÉLETBEN van igaza, az a rögtön utána jövő 3. bekezdés...

A gyakorlati tények meg azt mutatják, hogy a külföldön (első sorban Ausztriában) végeztetett évi többezer abortusz meg sem jelenik a magyar bűnügyi statisztikában, lásd KSH.

[link]

jún. 13. 09:01
 76/166 anonim ***** válasza:
15%

"c) a magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény"

Erre gondolsz? Csakhogy a Btk. a magzatelhajtásnál nem írja egy szóval sem, hogy a külföldön, 12. hét után elvégeztetett abortusz annak minősülne. Márpedig ha nincs ez világosan leírva, nem is büntethetik érte, ez nem állná meg bíróságon a helyét.

(Az internet jogi oldalai is tele lennének ilyen felhívással, hogy óva intse a magyar állampolgárokat ettől.)

jún. 13. 12:19
 77/166 anonim ***** válasza:
100%

#76! Ez a törvény egyértelműen leírja. Mivel nem csak a magzatelhajtás, más konkrétum sincs benne, a te logikád alapján semmire nem vonatkozhatna🙄

De mivel nálad értelmesebb emberek írták, minden normális ember számára világos, hogy MINDEN olyan cselekményre vonatkozik, ami Magyarországon bűncselekmény, az adott országban pedig nem.

jún. 13. 12:26
 78/166 anonim ***** válasza:
0%

Te nem érted, én mit írok. Ezt tudom értelmezni, hogy mindenre vonatkozik, ami itthon bűncselekmény.

Azt kérném, mutasd meg azt a törvényt, ahol leírják, hogy a 12. hét után végzett abortusz a bűncselekménynek számít.

Ha már ilyen pökhendi jogtudor vagy. 🙂

jún. 13. 12:35
 79/166 kürasszír ***** válasza:
67%

# 76 # 77

Az abortusz elvégezhetőségének határidejét az 1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről szabályozza.

Az ott meghatározott feltételeken kívüli abortuszok minősülnek a Btk. 163. paragrafusa szerint bűncselekménynek.

Tehát a 18. héten külföldön, Hollandiában elvegeztetett abortusz a kérdező esetében, a magyar törvények alapján egyértelműen köztörvényes bűncselekménynek minősül.

jún. 13. 12:44
 80/166 anonim ***** válasza:
20%

Neked egyértelmű. Gyakorlatilag csak olyan cikk van, ahol a külföldre abortuszra járó nőkről ír, sehol egy figyelmeztetés, hogy csak a magyar törvények szerint lehet abortáltatni.

Megkérdezem a TASZ-t, bár teljesen biztos vagyok benne, hogy ez le lenne rendesen fektetve törvénybe, nem ilyen "én így értelmezem" szinten.

jún. 13. 12:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!