18 hetes gyereket hol lehetne elvetetni?
#79! Köszi, hogy kikerested a kis abortusz mániásnak.
Nem vagyok abortusz mániás. Személy szerint mélyen elítélem, hogy egy félidős, majdnem életképes magzatot valaki megöl, én csak arra nem találok egyértelmű bizonyítékot, hogy ezt Hollandiában elvégeztetni a hazai törvények szerint bűncselekmény.
Szóval a jog oldaláról nézem, nem a morális oldalról.
#82 Lehetne jelenteni, de én pl teljesen biztos vagyok benne, hogy kamu a kérdés, és ha nem is kamu akkor teljesen biztos, hogy a kérdezőnek se annyi pénze se annyi esze, se annyi nyelvtudása nincs hogy eljusson időben Hollandiába elvetetni.
Ha ezek rendelkezésre állnának, akkor nem 18 hetesen jött volna rá, hogy terhes, nem ide tette volna fel a kérdést és inkább az örökbeadást választaná.
#82! Így van. Gyanúsan el is tűnt a kérdező. Biztos fosik.
#83! De már elküldték a bizonyítékot. Innentől mindenki, aki arra biztatja a kérdezőt, felbujtó, tehát maga is bűncselekményt követ el.
Akkor hajrá, jelentsd sorba az összes kommentelőt is! Meglátjuk, mi lesz, kinek van igaza.
Én adoptálást javasoltam neki az előző kérdésénél is (persze lepontoztak).
Nekem nem fér ez bele, mert emlékszem, a kisfiam milyen kész kis emberke volt 20 hetes ultrahangon. Borzalmas, hogy egy ekkora magzatot, aki pár hétre van az életképességtől, abortálnak.
Egyszerűen hiányosnak találom neten ennek jogi hátteréről az infókat. Pedig ha ez tényleg bűncselekmény (külföldi kései abortusz), akkor rengeteg jogi fórumon, cikkben foglalkozni kéne a témával.
AZ inkriminált Btk 163§
Magzatelhajtás
163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást
a) üzletszerűen,
b) az állapotos nő beleegyezése nélkül vagy
.....
(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
szóval csakugyan rettentően kell ám fosni a MAXIMUM 1 év, büntetlen előéletűeknek a törvény erejénél fogva eleve felfüggesztett büntetéstől...
# 89
Megfeledkezek a súlyosbító körülményekről:
1.) 12 héten túli, késői abortusz.
2.) Büntetőjogi felelőssége tudatában.
Emiatt letöltendőt is kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!