Az erőszakból fogant gyerekeket miért "jobb" elvetetni, mint a munkanélküliek magzatát?
Gyakran olvasom, hogy sokan azt írják, abszolút abortusz-ellenesek, kivéve abban az esetben, ha a nőt megerőszakolják, akkor rendben van, vetesse el a gyereket.
Tulajdonképpen nem értem, hogy ez miért kisebb "bűn"? Az a magzat ugyanúgy nem tehet arról, hogy megfogant, mint a többi, elvileg ugyanúgy joga lenne az élethez, mint amikor amellett érvelnek itt emberek, hogy a nyomorba és segélyre is meg lehet szülni egy gyereket. A nyomorba születő gyerekeknek miért van több joga az élethez, az ő születésük nem okoz ugyanolyan pszichés károkat, mint az erőszakból fogat gyermeké?
Aki ezt nem érti, annak ezt nem lehet megmagyarázni! Ebből a megvilágításból, munkanélküli két fajta van, erőszak meg csak egyfajta van! Munkát az állam csak a munkavállalók néhány százalékának tud biztosítani a társadalom. Az is lehet munkanélküli, aki nem a saját hibájából lett az. Segget nyalni nem tud, de dolgozni tudna. Lehetnek nagyon jó érzésű szüleik, kik még munkát is szerezhetnek idővel.
Képzeld el azt a gyermeket, aki egy olyan környezetbe születik, ahol az anyai ágon csak idegösszeomlást tud okozni, mert az emlékek odavezetnek. Apai ágon, meg hallani sem akarnak róla. Az egy másik dolog, hogy esetleg évezredeken keresztül születtek erőszakból fogant gyerekek, mert legalizálva volt az erőszakos házasság - ami anyagi, vagyoni alapokon működött - a házasságon belül "jogilag" nem létezett erőszak, mert a hitvesi kötelesség megkövetelését természetes, alanyi jognak minősítették! Nem csak jogilag, hanem ez volt ez elfogadott norma.
Ez most elvileg megszűnt, bár nagyon kevés olyan párkapcsolat van ma is, ahol az egyik szülő kiemelkedően tehetős, a másik szülő nincstelen. Igyekszik ma is mindenki a saját "kasztjában" párt találni. A nincstelen nem tud, a milliomos nem akar másik kasztba házasodni!
Képzeld el azt az anyukát, akinek megszületik a gyermeke és minden pillanatba egy rémálom jut az eszébe róla...
A nincstelenség, a napról-napra élés, a bizonytalanság is állandó stressz, feszültséget, depressziót okoz a családokban. A szülők összeomlanak, amit a gyereken vezetnek le - ez sem sokkal jobb szerintem.
Én azt mondom, hamarabb vetetném el a gyerekem azért, hogy ne kelljen neki és nekem is minden nap gyomoridegben élni, mint azért, mert erőszakból fogant.
A helyzet az, hogy az erőszakból fogant babák általában 72 órás tablettával végzik...
A statisztikák szerint 98%-ban egészséges nők abortáltatnak egészséges magzatokat.
Hogy anyagi okokból eldobnád magadtól a gyermekedet, nem is kommentálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!