18 hetes gyereket hol lehetne elvetetni?
Úgy beszélnek itt egyesek, mintha örökbeadni egy babát olyan rém egyszerű lenne...
Én 12 éve megtettem, és a mai napig terápiára járok miatta. El sem tudjátok képzelni milyen traumát okoz, hogy mennyire nehéz megbírkózni vele... de inkább nem is magyarázom, úgysem fogjátok megérteni.
Én nem ítélem el az abortusz miatt, legalább lezárul ez az ügy, és nem fogja egy ÉLŐ gyerek szelleme kísérteni élete végéig, az év minden napján...
#32! Kísértse inkább egy élő magzaté, akit megölt. Láttál te már 18-20hetes magzatot? Konkrétan egy kisméretű csecsemő.
Attól, hogy örökbe adtad, csak te szenvedsz. Nem mondom, hogy megérdemled, mert nem, de tény, hogy te tettél érte,valahol te hibáztál. Mint ahogy a kérdező is.Nem a gyereket kell büntetni.
Nem fogok egy galammbal sakkozni. Láthatólag fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, nagyon sok mindent nem értesz, de látom, nem is akarod megérteni.
Nem gondolom, hogy egyszerű lenne. De egy majdnem életképes korú, egészséges magzatot halva megszülni, amit pár hét múlva nagy eséllyel megmentenének az orvosok, ha koraszülés miatt világra jönne, az sem lehet lelkileg könnyebb.
A helyzet már adott. Ha lehetne időre született babánál eutanáziát kérni, arra is azt mondanád, inkább azt, mint örökbeadja? Inkább haljon meg, de másé se lehessen?
A legjobb opció az lenne, ha megtartaná, és felnevelné, de valószínűleg ez sem járható út.
"az sem lehet lelkileg könnyebb."
Az sem könnyű, de a kettőt még mindig nem lehet összehasonlítani. Abortusz után megkezdődik a gyászfeldolgozas folyamata, ami egy idő után le is zárul. Ha van egy élő gyereked, ez a folyamat sosem zárul le, örökre ott lesz benned az aggodalom, a kétség, a szégyen!!! és még ezer más.
"Ha lehetne időre született babánál eutanáziát kérni, arra is azt mondanád, inkább azt, mint örökbeadja? Inkább haljon meg, de másé se lehessen?"
Nem, nem választanám az eutanáziát, és nem értem, hogy jön ide. Egy élő csecsemőt megölni gyilkosság, az abortusz pedig nem az.
Tökmindegy, hogy pár hét múlva a kérdésben szereplő magzat már életképes lehetne, az abortusz pillanatában nem az. Nem fáj neki, nem érzi, nem érez semmit, mert nem fejlett az agya és az idegrendszere, nem tud gondolkodni azt sem tudja, hogy létezik.
#36 Egy 18 hetes csecsemő már születhet élve. Azzal, hogy idő előtt a világra hozod halálra ítéled. Rosszabb, mint az eutanázia.
Az 12. hét előtti abortuszt nem ítélem el, de egy 18 hetes egészséges magzatnál már nem beszélhetünk hagyományos értelemben vett abortuszról.
Itt egy cikk: [link]
Biztos nehéz lehet azzal a tudattal élni hogy van egy örökbe adott gyereked, de azzal a tudattal, hogy a kezeid között hal meg a gyermeked, a te döntésedből egészen biztos, hogy sokkal-sokkal szörnyűbb. (Pedig a cikkben egy beteg magzatról van szó.)
13:27
Sajnálom a fájdalmadat!!!
Tényleg!!!
És igaz nem tudhatom, hogy milyen érzés, aki nem élte át az nem tudhatja.
Nem kapsz semmi infót, képet a babádról?
Nem tudom, hogy itt hogy megy ez a folyamat...
Kérj segítséget a feldolgozáshoz, mert ez egyedül nem fog menni...sajnos.
De szerintem, akkor is ez volt a jobb megoldás, és biztos 1000* nehezebb, mint az abortusz.
Én innen ismeretlenül is megemelem a "kalapom" az ez erődért és a döntésedért, ami sajnos azóta is kínoz téged.
Bár több ilyen döntés születne...(ez csak az én véleményem)
Biztos meg volt rá az okod, hogy akkor így döntöttél, ami senkire sem tartozik. Légy magaddal kicsit elnézőbb!!! Megérdemled!!!
Bízom benne, hogy a lehető legjobb családba került a babád és tudja, hogy az élete mellett és nem a halála mellett döntöttél. Remélem a nevelőszülei is ezt tanítják neki.
Kívánom, hogy találj békét a szívedben, lelkedben!
Nem volt szándékom, hogy bárkit is felzaklassak, de tudom, hogy sokan szeretnének babát, akiknek nem lehet. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok tudatában, hogy ez egy iszonyatosan nehéz döntés...
"...kezeid között hal meg a gyermeked, a te döntésedből..."
Az azért meg van, hogy abortusznal nincs semmilyen gyermek, aki a kezei között halna meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!