“És erre az időpontra 3 hónapot vártam, így a 12-18. hét közötti dolog még indokolt lenne nekem elvileg, mert az ő hibájukból léptem túl a 12. hetet.”
Ez nem orvosi hiba. Az akkor lehetne, ha mondjuk elmentél volna a 8. héten orvoshoz, amikor már egyértelműen látnia kellett volna, és nem veszi észre és emiatt futsz ki az időből.
Az, hogy te nem vetted észre, az a te egyéni problémád, senkit nem érdekel, ahogy az sem, hogy nem kaptál időpontot (ha tudtad volna, hogy terhes vagy, és terhességmegàllapításra mentél volna, adtak volna időpontot….)
2024. jún. 5. 17:38
13/166 anonim válasza:
Uk, 24. hétig. 2 orvos kell jòvàhagyja, NHS (àllami) kòrhàzban vagy State Secretary àltal jóvàhagyott intèzmènyben lehet elvègeztetni.
2024. jún. 5. 17:42
14/166 anonim válasza:
Nem orvosi hiba, hanem rendszerhiba. Szar az egesz.
Amugy leirta, miert nem vette eszre, miert kell szapulni?
UK nem tudom, miert relevans. Kulfoldieknek is csinaljak?
2024. jún. 5. 17:46
15/166 anonim válasza:
Szia! Nekem télen volt abortuszom, Hollandiában élek. Itt tényleg beleférsz még az időbe. Ha szeretnéd, szívesen segítek priviben, hogy kell intézni.
2024. jún. 5. 17:51
16/166 anonim válasza:
Gondolom azért, 14, mert a nő életét is kockaztathatja a késői abortusszal.
Amúgy Hollandiában a 24. hétig legális, de olyan orvost találni, aki ezt el is végzi akkor, lehetetlen. A hallgatólagos egyezmény a 20. hét, akkor ugyanis az extrém koraszülött babáknak mar van esélyük életben maradni, emiatt az orvosok többsége etikai okból mar nem vállalja.
1184,50 euro a műtét, plusz az első vizsgálat 44,38. Ezek ambuláns kezelesek, tehát elvegzik és pár óra múlva mehetsz, amerre latsz. Ha további kezelés szükséges, emelkednek a költségek
2024. jún. 5. 17:59
17/166 anonim válasza:
15!
Az ugye meg van, hogy ha te Hollandiában élsz, akkor van holland zorgverzekeringed, ami nagyban fedezi ezt is? A kérdező Magyarországon él.
2024. jún. 5. 18:00
18/166 anonim válasza:
Nem orvosi és nem a rendszer hibája. Terhesség megállapításra nem adnak hónapokkal későbbre időpontot, egyrészt ezért, mert van aki nem tartja meg. Másrészt a 18.-ik hétnél már a második genetiaki uh esedékes, addigra már túl kell lenni a 12hetes ultrahangon, a laborvizsgálaton is. A sima vizsgálatokra, rákszűrésre kell sokat várni, a terhesség megállapításra kb soron kívül fogadnak (csak a rendelőben kell várni, mire sorra kerül). Nálunk pl a kartonozóban kell bejelentkezni és kivárni mire szólítanak az időpontosok után vagy amikor ráér a doki. Magánorvos is fogadja hamar, ha megállapítás kell, mert ezzel nem lehet sokat várni.
2024. jún. 5. 18:28
19/166 anonim válasza:
Tartsd meg. A legcsodálatosabb egy ember életébe ha születik egy gyereke. Lehet most így gondolod, de ha megszületik, utána arra fogsz gondolni, hogy miért gondoltál ilyenekre..
2024. jún. 5. 18:42
20/166 anonim válasza:
Saját hibád. Miért nem védekeztél amúgy meg, ha nem akarsz gyereket? Az nem mentség, hogy mert volt, hogy hónapokig kimaradt. Már majdnem félidős terhesség, lenne szíved ilyenkor elvetetni? Ha el is veszik, mindképp meg kell szülnöd. Hány éves vagy?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!