Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortuszellenesek miért...

Az abortuszellenesek miért hiszik, hogy megmondhatják azt, hogy egy nő hogyan rendelkezhet a teste felett?

Figyelt kérdés

Ez tipikusan olyan téma, amit józan paraszti ésszel is át lehet látni. Ha egy nő várandós lesz, akkor ő az, aki vállalja a több hónapnyi terhességet. Ő az, aki átmegy a szülés nehézségein, meg az (esetleg) azzal járó depresszión.

Hogy jönnek akkor egyesek ahhoz, hogy megmondják, hogy márpedig egy nőnek kötelessége megszülni azt a gyereket, akit esetleg nem is akart?

Férfiként azt gondolom, hogy a fenti dolgok miatt a nő joga eldönteni, hogy vállaja-e ezt az egészet. Maximum annak a pasinak van köze még a témához, aki teherbe ejtette a nőt, de a végső szó a nő mondja ki az utolsó szót. E két emberen kívül az összes rokon, barát, magzatvédő ki van zárva a témából. Max akkor szólhatnak bele, ha a nő tanácsot kér.

Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy az abortuszellenesség mögött vallási nézetek húzódnak meg. És aki erősen a terhesség megszakítása ellen van, az lényegében a vallási meggyőződéseit akarja másokra erőltetni.

Ezen kívül van valami egyéb ok?

Várom a válaszokat, hogy megértsem az abortuszellenesek gondolkodását.

2023. dec. 22. 10:12
 71/96 anonim ***** válasza:
75%
70# Hát ha 30 hetesen derül ki,hogy ő mégsem akarja akkor ott iszonyatosan mentális sérült nő lehet,már elnézést. Pszichiátriai eset,aki ennyi ideig képtelen a döntésre.
2023. dec. 25. 19:20
 72/96 A kérdező kommentje:

"Tehát a fenti állításod általánosságban nem igaz."

Nem kell, hogy mindig igazam legyen, nem vagyok az a típusú ember, aki a maga igazát tolja a másik elé. Mondhatnám úgy is, hogy nem én birtoklom az igazságot, hanem az igazság birtokol engem.

Nem hallottam a lengyel példáról, de ha ez így van, akkor pozitív dolog tőle.

"Tehát ezzel erősen mellé nyúltál."

Bartus László valószínűleg többet tudna mondani a Hit Gyülekezete és az SZDSZ 90-es évekbeli kapcsolatáról, mint mu ketten.

De attól, hogy némelyek a pártból nem voltak a hitgyüli tagjai, még maga a felekezet állhatott kapcsolatban a párttal.

2023. dec. 25. 19:48
 73/96 kürasszír ***** válasza:
33%

# 71

IDÉZLEK: "IDÉZLEK: "Nem olvastam el a cikket egyszer sem, csak belenéztem, mert nincs rá időm. Hell Judit vallásos vagy sem? Ez a lényeg."

Pontosan ott a baj, hogy nem olvastad el a cikket.

Mert ha olvastad volna:

Akkor tudnád, hogy dr. Hell Judit kifejezetten nem vallásos alapon fogalmazta meg a nézeteit. Hanem éppenséggel tudományosan bizonyított tényekre alapozta, nevezetesen hogy mivel a magzatnak a 12. héttől tudományosan bizonyítottan van kezdetleges agyműködése, ezért alapesetben ott, a 12. hétnél kell meghúzni az abortusz elvégezhetőségének határát.

Jó szándékkal írom Neked, hogy intellektuálisan kockázatos úgy kritikai észrevételeket tenned egy neves filozófus, dr. Hell Judit nézeteivel kapcsolatban, hogy egyébként nem olvastad végig a cikkét, és így nem tudod, hogy tulajdonképpen miről szól.

2023. dec. 25. 19:59
 74/96 anonim ***** válasza:
41%

Nah és akkor már megint ott tartunk, hogy kedves kürasszír barátunk nem bírt magával és teleokádta az egész válasz szekciót és nem tűnik fel neki, hogy (jogosan) nem értenek vele egyet.... Most komolyan haver, ennyire unatkozol? Nincs ki rád nyissa az ajtót karácsonykor? Ha nincs, az sajnálatraméltó, de az itt bemutatott tudálékos, mindenbe is belekötő, más érveit figyelmen kívül hagyó stílusod miatt....meg tudnám érteni, ha valaki nem akar veled karácsonykor egy levegőt szívni veled.....ha pedig csak simán le💩od a másik embert....akkor nagyon egy pofátlan rokon vagy......

Kérdező: én nem értem egészen az abortusz elleneseket. Azt megértem, hogy szerintük az embrió zfyabolyab ember, mint mondjuk te, vagy én....csak éppen nem értek vele egyet....nekem nem is azzal van a bajom, hogy ha NORMÁLISAN megmondják a véleményüket, ha kérdezték őket....csak sokszor pont ez nem megy nekik. Amúgy meg szerintem nagyon szomorú, hogy létezik abortusz ellenesség, mert attól, hogy mondják a magukét, még létezni fog, mert ez egy szükséges rossz. Ha például adott egy döntés párti személy, aki úgy gondolja, hogy szerinte ez bűn, ezért ő neki sosem lesz abortusza, jöjjön létre a zigóta akárhogyan, azzal semmi probléma, mert nem szól bele a másik életébe, úgy, hogy a másik személy körülményeit nem ismeri.

2023. dec. 26. 07:44
 75/96 anonim ***** válasza:
62%
#80 mondjuk ez megmagyarázza küresszír hozzáállását. Magányosan rohad karácsonykor, ezért azt hiszi, ha kényszerrel szülésre és megszületésre bírhat embereket, akkor majd nem lesz egyedül. Nagyon szánalmas.
2023. dec. 26. 12:09
 76/96 anonim ***** válasza:
27%

#81! Tök mind1, hogy kürasszír melyik oldalt támogatja. Ő volt itt az egyetlen, aki érvelt és forrást hozott. Amíg az abortusz pártiak közül senki nem volt erre képes. Azon kívül, hogy itt harcolnak a láthatatlan ellenséggel és mindenkit lepontoznak, aki meg meri kérdezni, mégis konkrétan ki az aki megmondta nekik, mit csináljanak a testükkel, másra nem voltak képesek. Na, ez sokkal szánalmasabb.

Nevezd meg kérlek, ki az, akit kürasszír szülésre akart bírni és idézd azt a mondatát, amiből ez derült ki.

2023. dec. 26. 12:38
 77/96 anonim ***** válasza:
56%
#82 egy ilyen kérdésben milyen forrás kellene? Azon túl, hogy hazug módon túloz, hogy mennyi abortuszt végeznek a harmadik trimeszterben, kompletten ignoralva a tényeket, hogy ezeknek az oka szinte kizárólag egészségügyi oka van. Azon túl, az a lényege az egész kérdésnek, hogy egy fejletlen embriónak több joga van-e egy nő testéhez, mint a kifejlett, felnőtt nőnek.
2023. dec. 26. 13:08
 78/96 anonim ***** válasza:
36%

#83! Hogy hol vannak a kérdésben állított személyek? Többen kérdezték már, de se a kérdező, se más nem válaszolt rá. Soha életemben nem láttam olyat, hogy Gipsz Jakab, abortuszellenes odament a terhes Erzsikéhez és azt mondta neki, nem vetetheti el a gyerekét. Szóval maga a kérdés is értelmezhetetlen. Illetve egyértelműen provokatív, megmondom, miért.

"Várom a válaszokat, hogy megértsem az abortuszellenesek gondolkodását."

Tehát az abortuszellenesek gondolkodását akarja megérteni. Mily meglepő, hogy az abortuszellenesek gondolkodását az abortuszellenesek ismerik. Ha a cél valóban megértés lenne, tőlük várna válaszokat.

2023. dec. 26. 13:20
 79/96 anonim ***** válasza:
24%

82# Én itt egyetlen abortuszellenest se látok vergődni,ellenben abortuszpártit igen a nagy semmin magukba vitatkozni,érvelgetni.

83# Egyetértek.

2023. dec. 26. 16:56
 80/96 anonim ***** válasza:
20%
85 ha nem látsz, akkor vagy nyisd ki a szemed, vagy tanulj mdg olvasni.
2023. dec. 26. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!