Ki az aki beteg gyereket nevel és ha tudta volna másképp döntött volna??

Figyelt kérdés
Olyan szülők véleményére vagyok kiváncsi , akik beteg gyereket nevelnek, és akik ha ezt a nehézséget tudtak volna, nem máshogy döntenek :( az én történetem: 22 héten vetélési indukacio, genetikai rendellenesség miatt… NEM TUDOM FELDOLGOZNi! Sokszor ostorozom magam, hogy meg sem próbáltam eme nehézséget 😭😭😭 az ítélkezésbol nem kerek , elég nagy büntetés nekem a lelkiismeretem :( a sors társaim véleménye érdekelne :(

2023. okt. 10. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 Katona Dius ***** válasza:
87%

Kedves 70-es! Köszönöm szépen, már eltelt két év, és ha szégyen, ha nem, sokkal könyebb mindannyiónknak. Mai napig tartom a kapcsolatot nagynéném barátaival (akik szintén fogyatékosok), elvégre szinte közöttük nőttem fel.

Sokan sajnos nem gondolnak bele, hogy egy sérült gyermeket nem 20 éves koráig kell nevelni, gondozni, hanem élete végéig. Ismerek olyan szülőt a nagynéném barátainak szülei közül, aki mikor bevállalta nem gondolt bele, hogy 70-80 évesen is gondoznia kell a gyermekét. Rengetegen megbánták. Ott vannak 80 évesen, annyi bajuk van már fizikailag, hogy lassan magukat sem tudják ellátni, nemhogy a gyermeküket, a nyugdíj meg nem elég arra, hogy otthonba helyezzék a sérült gyermeküket. A házastársuk már elhunyt/lelépett korábban, másik gyermekük nincs. Ha velük valami történik, a sérült gyermek (aki már 40-50-60 éves) önellátásra képtelen, ha az egyetlen szülője elhalálozik, ki tudja mi lesz vele...

2024. jún. 2. 16:27
 72/74 anonim ***** válasza:
82%
Dius, borzasztó volt a soraid olvasni, a szemem előtt lepergett minden képkocka. Remélem ezek után jobb és nyugalmasabb élet vár rád.
2024. jún. 23. 16:43
 73/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat , a nyers őszinteséget meg még úgy is ❤️ és ahogy írtad , “a terhet cipelni kell, de nem mindegy, hogy csak nekem vagy akar az unokámnak is” ! Sokat segítettél ❤️❤️❤️♥️ Köszönöm
júl. 21. 22:59
 74/74 A kérdező kommentje:
Ja és minden tiszteletem a Tied ❤️❤️❤️Boldog Nyugodt életet kívánok ❤️❤️❤️
júl. 21. 23:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!