Ki az aki beteg gyereket nevel és ha tudta volna másképp döntött volna??

Figyelt kérdés
Olyan szülők véleményére vagyok kiváncsi , akik beteg gyereket nevelnek, és akik ha ezt a nehézséget tudtak volna, nem máshogy döntenek :( az én történetem: 22 héten vetélési indukacio, genetikai rendellenesség miatt… NEM TUDOM FELDOLGOZNi! Sokszor ostorozom magam, hogy meg sem próbáltam eme nehézséget 😭😭😭 az ítélkezésbol nem kerek , elég nagy büntetés nekem a lelkiismeretem :( a sors társaim véleménye érdekelne :(

2023. okt. 10. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
89%

Én minden betegség,probléma esetén elvetetném,ha előre tudnám. Igen. A mai világban egészségesen is rendkívül nehéz boldogulni,nemhogy betegen,sérülten.

De csak a 12. hétig.

Beteg gyereket nevelek. Igen,elvetettem volna, ha tudom előre. Én tudom csak,min mentem keresztül vele/miatta. És főleg Ő miken ment keresztül. Nem tenném ki ennek.

2023. okt. 11. 18:40
 52/74 anonim ***** válasza:
83%
43, legyen már mindenkinek saját döntése hogy mit vállal be és mit nem. Lehet neked szinte semmiség de valakinek igenis nagy dolog, azért ne tegyünk már úgy mintha semmis lenne és csak egy csípés lenne.
2023. okt. 11. 20:48
 53/74 kürasszír ***** válasza:
28%

# 52

Nem a saját döntésed, mert minden Európai Uniós tagállam fokozott büntetőjogi védelemben részesíti a méhen kívül életképes magzatot, azaz olyan rendellenesség, mint a dongaláb miatt kifejezetten tiltják a méhen kívül életképes magzatok abortálását.

Magyarországon és az Európai Unió összes tagállamában évekre börtönbe kerülne az az orvos, aki megszakítana egy terhességet dongaláb miatt a 22. terhességi hét után. Plusz kizárnák az orvosi kamarából, valószínűleg örökre.

2023. okt. 11. 21:26
 54/74 A kérdező kommentje:
Nem down szindróma , igazából nem tudtak megmondani pontosan, hogy mik lesznek a következmények , csak azt, hogy 20 gyerek született le ezzel a kromoszóma rendellenességgel , és mindnek súlyos értelmi fogyatékos tünete van , plusz meg az arcra kiható elváltozások és az érzékszervek sérülése (látás hallás ) … úgyhogy sajnos ilyen bizonytalanságban maradtam …nem tudom mi lett volna a végkifejlett :( azt tudom a patológiabol, hogy az arcon látszódott az elváltozás (Tarko redő , melyen ülő fülek …) KÖSZÖNÖM MINDEN HOZZÁSZÓLÓNAK ❤️sokat segítettek ❤️❤️❤️
2023. okt. 11. 21:31
 55/74 A kérdező kommentje:
A világon 20 gyerek !!! Úgy éreztem esélytelen lenne a “fejlesztés / gyógyszer kezelés “ , NEM ISMERIK ezt a betegeset és nem tud nekem senki se segíteni 😭😭😭
2023. okt. 11. 21:37
 56/74 kürasszír ***** válasza:
19%

# 54

Összesen 20 gyerek született eddig az egész világon ezzel a rendellenességgel?

Akkor hogy tudták diagnosztizálni?

Konkrétan mi ez a rendellenesség?

2023. okt. 11. 22:15
 57/74 anonim ***** válasza:
68%
53, elég szomorú hogy itt tart a világ. Bár nem hiszem hogy egy megerőszakolt vagy más tehetetlenségen belüli terhességet elkéne vállalnia csak a büntetőjog miatt. Inkább leülöm kösz de más ivadekát nem hordoznám ha úgy hogy am nem is akartam...
2023. okt. 11. 22:31
 58/74 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét diagnózis!!! Kromoszóma eltérések vannak !! 20 gyereknek van ilyen eltérése a “nagy konyv szerint “ (egy rendszer , a az orvosok számára, amelyben leírják a kromoszóma eltérést és annak mértékét, nekünk sokkal nagyobb szakaszon volt hiba, plusz duplikacio és meg az egyik kromoszóma a egy másikkal korrigálta magát , és ez a korrigálás nem jó így …) úgyhogy olyan , reménytelen helyzetbe kerültünk .. igazából azt se tudjuk mivel álltunk szembe 😭😭😭 ennyit tudunk a regisztrált esetek súlyosan fogyatékosak , és a patológia eredmény :( meg, hogy az se biztos, hogy a 40. Hétig eljutunk :(
2023. okt. 11. 22:32
 59/74 anonim ***** válasza:
75%

Te valamit nagyon összekeversz itt. 12. hét előtt végeznek abortuszt, ahhoz nem kell genetikai betegség, semmi ilyesmi. (Kivéve Lengyelország, ahol még súlyos betegség esetén sem lehet abortálni)

A válaszadó arról írt, hogy utána nem végzik el konkrétan a dongaláb miatt. Mivel a magyar törvények szerint 24. hétig lehet elvetetni a magzatot, ha sérült lenne. De itt kitétel az, hogy a dongaláb nem lehet ok erre a kései abortuszra.

2023. okt. 11. 23:35
 60/74 anonim ***** válasza:
4%
így teljesen más ahogy mondtad, de a válaszadó olyan stílusban írt ahogy nekem ez jött le amit írtam is. Így már más a helyzet.
2023. okt. 12. 10:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!