Ki az aki beteg gyereket nevel és ha tudta volna másképp döntött volna??
40!
Korrigálható. De nem 100%-osan. És azt is vedd figyelembe, hogy mennyit szenved az a gyermek addig! Mert ez évekig tart! Sok műtét, torna, különböző merevítők a lábakon,gipszelések...Rengeteg szenvedés.
És nem lesz 100%-os lába soha.
Van,akinek ez elég ok az abortuszra.
Nézőpont és hit kérdése. De én sem szülnék meg dongalábú babát.
Örökre problémás lenne a lába.
# 42
A dongaláb jól korrigálható, és Magyarországon pontosan emiatt a 20. hét után, dongaláb eseten már szigorúan tilos abortuszt végezni, mind a nő, mind az orvos letöltendő börtönbüntetést kaphatna érte.
A dongaláb miatti abortusz ilyen késői terhességeknél, mint Nagy-Britanniában történt a 25-35. hét között, egyébként az összes Európai Uniós tagotszágban szigorú törvényi tiltás alá esik.
Szerinted miért tiltja az Európai Unió összes tagállama legkésőbb a 22. héttől (sok ország mar a 12. héttől) a dongaláb miatti abortuszt?
Pontosan azért, mert jól korrigálható.
43!
Ja. Évek alatt nagynehezen. Hú,de jó.
Kíváncsi lennék,aki emiatt betiltja az abortuszt,az vállalna-e be dongalábú gyereket, valamint vállalná-e,hogy ő legyen dongalábú.
Biztos, hogy nem. 100%
Csak más f...verik a csalánt.
Amúgy meg nem mindegy a dongaláb súlyossága. Jól az enyhe esetek korrigálhatóak.
Itt nem úgy tűnik nekem,hogy a dongaláb 100%-osan korrigálható lenne:
"Tudni kell, hogy sok esetben a konzervatív kezelés eredménytelen. A jelenlegi álláspont szerint, hogyha 1-1,5 éves korig a konzervatív kezelés nem vezet eredményre, akkor jogos és szükséges az ortopéd sebészeti műtéti megoldás. A műtéti kezelés elsősorban az Achilles-ín és a felső, alsó ugróízületek mozgásainak felszabadítását jelenti, de sor kerülhet más, a csontokat érintő korrekciókra is.
Ezután a gipsz- és sínkezelést hónapokig folytathatják tornával kiegészítve, majd a járás idejétől korrekciós ortopéd cipőt is kell viseltetni. A terápiát ortopéd szakorvos határozza meg és ellenőrzi, ezt az egyéni állapot határozza meg, a kezelés elhagyása visszaesés veszélyét rejti magában.
A dongaláb gyógyulási esélyei
A sikeres műtéttel a kezelés még nem fejeződik be, amíg a dongaláb formájához alkalmazkodott izmok, inak, rövidült képletek nem igazodnak az új helyzethez. Ahhoz, hogy ezek megfelelően kezdjenek működni, gyakorlott gyógytornász segítségét kell kérni. A kezelés célja a jól terhelhető, megfelelően mozgó végtag kialakítása.
A növekedés során sokszor előfordulhat, hogy újabb korrekciós műtét is szükségessé válik. Ha a gyermek járása harmonikus, és legfeljebb a lábfej fordul kissé befelé, az nem számít rossz eredménynek. Korrekciós cipő viselésével sokszor megfelelően gyógyíthatók a komolyabb deformitások is. Az érintett láb felnőtt korra is sokszor marad a fejlődésben picit visszamaradott."
Ennek kitennéd a gyereked? Komolyan? Direkt, tudva,hogy beteg lesz a lába egész életére?
Néha nem értem az embereket...
Forrás: [link]
Én vagyok, aki talán elvetette volna a dühkitöréses régi első majd 10 éve miatt.
Viccelsz?? Dongaláb miatti elvetetés?? Én örülök, hogy betiltották. Az én lábamnak nem tudom mi baja volt, de terpeszpelenkát kellett sokáig hordanom(nincsenek róla emlékképeim), illetve "magas" a lábfejem, ezért nem minden cipő jó rám és sokszor fáj a lábam. Régen jártam gyógytesire, de már nem kellett suliban, sok gyerek meg ilyen olyan gerincferdülésekkel meg más dolgokkal járt az iskolában erre.
Rohadtul nem érdekelt, és most sem, ép gyerek lenne, csak nem lenne egy sporttehetség, max bicegne kicsit. Nekem lett "böjtje" a lábgondomnak, egész életemben piszkált a tanár, hogy nyújtsam már ki(nagyon merev volt mindig a lábam, nem voltam alul hajlékony, se terpesz, se megérintés, nem maradt nyújtva és rohadtul fájt), tök rossz volt, volt, hogy sírtam, de héjj, járok..! Simán megtartanám dongalábbal, max nagyon korai terhességnél vetetném el, ha kiderülne, de 22 héten dongaláb miatt.. az embertelen. Nem pont ilyen bajom van, de szerintem sok dongalábú úgy gondolja, hogy tök jó, hogy él.
Kislányunk születése után műhiba miatt szenvedett súlyos agykárosodást, így mi a te dilemmáddal nem birkóztunk meg. Kész helyzetben találtuk magunkat.
Azt nem mondanám, hogy tönkrement az életünk, a családunk. De őrülten nehéz, az biztos. Kislányunk boldog, ő nem érti, hogy ő más, fájdalmai szerencsére nincsenek. Ami miatt viszont minden nap aggódunk, hogy mi lesz vele, ha mi nem leszünk. Testvéreire ekkora terhet nem rakhatunk, viszont nincs olyan intézmény sem egyelőre Magyarországon, ahová beadnánk. Ez számunkra a legnehezebb az egész helyzetben. A mi halálunk után rá a vegetálás, szenvedés és valószínűleg a nem megfelelő ellátás miatt nemsokára szintén a halál vár majd. Egyetlen dologban reménykedünk, hogy létesül majd olyan magánintézmény, ami méltón el tudja majd látni őt.
Szerintem amikor arról kell döntést hozni, hogy vállal-e az ember egy súlyos sérüléssel élő gyermeket, akkor nem csak arra kell gondolni, hogy milyen lesz a mi életünk a beteg gyerek mellett, hanem milyen lesz az ő élete, főleg ha a szülők már nincsenek.
# 45
IDÉZLEK: "Ennek kitennéd a gyereked? Komolyan? Direkt, tudva,hogy beteg lesz a lába egész életére? Néha nem értem az embereket.."
Te komolyan elvetetnéd a 35. terhességi héten a gyerekedet, mint az angliai nő, csak mert dongalába van?
Egy 35. hetes abortusz és egy újszülött megölése között gyakorlatilag semmi különbség nincs.
A magzat a 24. héttől tudományosan bizonyítottan érez fájdalmat, a 26. héttől tudományosan bizonyítottan van fejlett agyműködése.
Egy 35. hetes abortusz gyakorlatilag kivégzés, gyakran elevenen feldarabolják a 3-4 kilós magzatot, mert "darabokban" biztonságosabb kiszedni.
Szerinted komolyan humánusabb dongaláb miatt elevenen feldarabolni egy méhen kívül önállóan életképes magzatot, mint ortopédiai műtéteknek kitenni?
Mivel a hashtag-ek közt a Down-szindrómát is írod, feltételezem, ez volt a genetikai probléma.
Ezt az anyukát is hallgasd meg, ő is kendőzetlenül elmondja, nem tartotta volna meg a babát, ha előre tudja.
Te gondolom nyúlszáj miatt is abortáltatnád a magzatot, ha lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!