Ki az aki beteg gyereket nevel és ha tudta volna másképp döntött volna??

Figyelt kérdés
Olyan szülők véleményére vagyok kiváncsi , akik beteg gyereket nevelnek, és akik ha ezt a nehézséget tudtak volna, nem máshogy döntenek :( az én történetem: 22 héten vetélési indukacio, genetikai rendellenesség miatt… NEM TUDOM FELDOLGOZNi! Sokszor ostorozom magam, hogy meg sem próbáltam eme nehézséget 😭😭😭 az ítélkezésbol nem kerek , elég nagy büntetés nekem a lelkiismeretem :( a sors társaim véleménye érdekelne :(

2023. okt. 10. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező!

Gyógypedagógusként dolgozom, sérült gyerekekkel foglalkozom. Látok sokmindent, látom az anyukák, a családok küzdelmét. Nem akarok semmi konkrét példát írni, mindenki élete más és más.

A harmadik gyermekemet 38 évesen szültem, a korom miatt genetikai vizsgálatra kellett menni. Vállaltam az amniocentézist és hetekig rettegve vártuk az eredményt. Akkoriban pont volt egy középsúlyos Down szindrómás tanítványom is, aki súlyos szívbeteg volt. Egy másik pedig aki hidrokefáliával és nyitott gerinccel született, meghalt 10 éves korában. Szóval én akkor azt gondoltam, ha valami súlyos rendellenessége lesz a babának, nem tarthatom meg, mert a férjemre meg a gyerekeimre nem rakhatok rá egy beteg babát, én úgyis annyi szörnyűséget látok, nem bírnám még otthon is... Szégyelltem emiatt magam. De Istennek hála a gyermekem egészséges. Én hiszek Istenben, ellenzem az abortuszt, és úgy gondolom, hogy Isten nem akarja, hogy olyat vàllaljunk, aminek a keresztjét nem bírnánk hordani. Szerintem ne rágódj a döntéseden, annak a babának nem kellett megszületnie. Emlékezhetsz rá, ő egy kis meg nem született lélek, aki a családhoz tartozik, gyújts egy gyertyát az emlékére és engedd el békével.

Remélem sikerül megbékélned ezzel neked is. Sok erőt és kitartást kívánok és egy szebb jövőt amifelé elindulhatsz!

2023. okt. 10. 21:16
 12/74 anonim ***** válasza:
89%

Én konkrétan a lábuknál fogva lógatnám be a cápák közé azokat a szülőket, akik TUDTÁK hogy sérült lesz a gyerek és ennek ellenére vállalták.

Teljesen más véleményen voltam addig, míg nem dolgoztam egy olyan helyen, ahol ilyen fogyatékos gyerekek vannak.

Egy szobában, ahol voltak kb. 6-an, 5 percnél tovább nem bírtam bent maradni.

Valaki egy keretes ágyban, reggeltől estig üvölt. Ezt csinálja egész nap a 7-8 éves gyerek. Tisztába teszik, reggel-este megetetik, és erről szól az élete.

Anyuka meg hétvégente odaugrik, megcsodálja a pici fiacskáját, aztán 1 óra múlva lepattan és éli világát.

Azt nekem jöhet itt bárki ezzel a "minden élet számít" meg "gyilkos azért nem leszek", csak az emberek többsége egy önző f.sz, a saját nézőpontja miatt világra hoz egy embert, akinek 0 öröme nem lesz soha az életben, mert egész életét egy keretes ágyban fogja letölteni, mert agyilag egy növény szintjén van. De ő a hős anyuka, aki megmutatja hogy minden élet számít.

Nyilván más az amikor nem tudják, de azért hála az orvostudománynak, az esetek többségében időben fény derül az ilyesmire. Na, ilyenkor kell nem önzőnek lenni és nem magunkra, hanem a gyerekre és az ő leendő életére gondolni. És ne kényszerítsünk bele senkit egy olyan életbe, amit mi magunk sem akarnánk magunknak. Márpedig szerintem senki nem akarná az életét végigóbégatni úgy, hogy nem hogy a világról, de még önmagáról sem tud.

2023. okt. 10. 21:16
 13/74 anonim ***** válasza:
13%

"Én konkrétan a lábuknál fogva lógatnám be a cápák közé azokat a szülőket, akik TUDTÁK hogy sérült lesz a gyerek és ennek ellenére vállalták."

Magadat hova lógatnád, amiért tudtad, hogy alkalmatlan vagy arra a munkára és mégis vállaltad?

2023. okt. 10. 21:25
 14/74 anonim ***** válasza:
96%

13

Ahjaj, mindig az alap nélküli kötekedés...

Dolgoztam egy ilyen helyen. Fűtésszerelőként ott is kellett meleget csinálni a télre. Megcsináltam, így nem gondolom, hogy alkalmatlan voltam a munkára. Így rendben vagyunk?

2023. okt. 10. 21:27
 15/74 anonim ***** válasza:
92%
12 es hiába lepontoztak de a könnyeimmel küszködöm végig egyetértek minden szavaddal, hiába nyers és erős de nagyon igazad van. Borzasztó lehet így élni és ez inkább nem is életnek nevezném hanem küszködésnek. Egy kénytelen de tehetetlen állapotnak. Valahol meglehet érteni néhány szülőt is mert őszintén ahogy te nem látnád úgy a saját szülejének (amennyiben van szíve) azzal együtt a szíve szakadna meg. Ezért inkább rá se néz. Aki meg inkább beképzeltkedik meg fénybe érzi magát emiatt arra szót se találok. Nehéz téma de valahol van felelős és a szülő aki vagy nem mérte fel jól vagy leszrta már aki tudott idejébe róla.
2023. okt. 10. 21:31
 16/74 anonim ***** válasza:
15%

#14! Igen, így rendben😁

Bocs, de ha valaki azt írja, ilyen helyen dolgozott, a legtöbb ember nem egy alkalmas munkára gondol. Ennyi erővel a postás is mondhatná, hogy ott dolgozott, mert hetente többször is járt ott.

2023. okt. 10. 21:35
 17/74 anonim ***** válasza:
81%
A társadalmunkat egy tyúkokkal teli ketrechez hasonlítanám,ugyanis nem állunk messze az állat világtól. A saját testvérem beszédfogyatékos, ehelyett nem hogy ezzel foglalkoznának, lejjebb akarják az értelmi szintjét vinni. Hiszen aki nem tudja megértetni magát arra könnyű ráfogni hogy agyilag lejjebb van. De a nagy okos bizottság és az összes többi aki egy székben hozza meg tudatlanul a döntéseket azok nem gondolnak bele hogy egy életet tesznek tönkre. Hisz aki a négy fal között van vele tudja mi a dörgés csak mivel az iskola társak is kirekesztették bántották, nem mer a gyerek nyílni a világ felé ezért nem hogy megértetni magát is nehéz de még megnyilvánulni is. Szemét világot élünk és politika nélkül mondom.
2023. okt. 10. 21:36
 18/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm MINDENKINEK a véleményét ❤️❤️❤️ borzasztóan nehéz ez :( lassan fel éve a történteknek és talán egyre nehezebb :( hősként tisztelem, azokat az anyukákat , akik képesek helyt állni ❤️❤️❤️ De néha nem tudom melyik a nagyobb kereszt … együtt élni azzal a tudattal, amit tettem (elvetettem), vagy ha megszületett volna :( van egy 6 éves gyerekem, rettegtem attól, hogy “ilyen örökséget “ hagyok rá :(
2023. okt. 10. 21:36
 19/74 anonim ***** válasza:
88%
Jól döntöttél kérdező, a családod nevében tetted. Kell ennyi önzőség ne hidd hogy nem. Mert ha hagyod akkor magaddal együtt a testvér életét is tönkre tetted volna. Én vagyok az utolsó, még kicsi de nem tudom mi lesz velünk reméljük a legjobbakat.
2023. okt. 10. 21:41
 20/74 A kérdező kommentje:
Minden rendben lesz veletek ❤️❤️❤️ mert te ilyen csodás testvér vagy ♥️♥️♥️
2023. okt. 10. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!