Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/254 anonim ***** válasza:
81%

"Az ilyen kérdés után meg tudom érteni, hogy sok pasi lenézi a nőket."

Hát, azért kell ehhez egy pasi is, aki asszisztál.

2022. dec. 9. 14:11
 32/254 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ennek a házasságnak már annyi. Ha nem tartjátok meg, ő fog beleroppanni, ha megtartjátok, akkor meg te. Egyébként nekem is eszembe jutott a kérdés olvasásakor, hogy talán nem véletlen ez a teherbeesés, szerintem is a feleséged keze van a dologban. Kényelmes otthon babázni, hát úgy ügyeskedett, hogy ez az állapot még sokáig tartson.
2022. dec. 9. 14:17
 33/254 anonim ***** válasza:
56%
Nana, az is lehet, hogy a kérdező csak úgy bedugta kicsit gumi nélkül, mert majd időnen kiveszi aztán nem sikerült, csak nem akarja bevallani....
2022. dec. 9. 14:18
 34/254 anonim ***** válasza:
77%
Ha elveteti, idővel valamelyest túl lép majd rajta legalább a meglévő gyerekek miatt, de ha megtartja az az egész családnak K.O. lesz. A szülők már most nem bírják, sem anyagilag,sem érzelmileg. Kérdező,a nejed baromi önző, próbálj rá a gyerekeken keresztül hatni. Ha màs nincs mondd meg, oké szüljön de te maradsz otthon, ő mehet gályázni.
2022. dec. 9. 14:37
 35/254 anonim ***** válasza:
88%

Már mindent elmondtak előttem.

Egyetlen mondat rendkívül megütötte a fülemet!

"Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex."

A véleményem: a feleséged aszexuális (lett). Ez a büntetésed, hogy teherbe ejtetted. Eddig nem merte mondani, hogy utál szexelni, és csak kényszerből csinálja. Vélhetően tényleg szándékosan esett teherbe, hogy véget vessen a helyzetnek. Egyáltalán mit értesz védekezés alatt?

2022. dec. 9. 14:38
 36/254 anonim ***** válasza:
92%
Vagy bölcsi amint lehet.....
2022. dec. 9. 14:38
 37/254 A kérdező kommentje:

Semmiképp sem megoldás az sem, hogy én maradjak itthon. Közel azonosan kerestünk ugyan, de ugye szoptatni csak ő tud.

Abban biztos vagyok, hogy nem direkt esett teherbe, mert az előző terhességet is nagyon megszenvedte.

Írták többen, hogy a három meg a négy nem nagy különbség. Én már a harmadikkal is úgy voltam, hogy elég lett volna kettő. Ő akarta nagyon, mert hátha kislány. Persze szeretem én is, hogy már itt van, biztos hogy a negyediket is szeretném más körülmények között.

2022. dec. 9. 15:20
 38/254 anonim ***** válasza:
87%
Miért nem kötette el magát? A 3. gyerek után úgy tudom ingyenes. Szerintem is próbálj vele nyugodtan beszélni, de ha nem akarja elvetetni nem tudsz mit tenni. Én egyébként ismerek egy nőt aki direkt nem szedte a fogamzásgátlót, hogy ne keljen visszamennie dolgozni. Pont így 3.után lett 4. is, a nő már vagy 10 éve otthon, apuka meg majd megszakad.
2022. dec. 9. 15:29
 39/254 anonim ***** válasza:
100%
De akkor most mit vársz tőlünk?
2022. dec. 9. 15:30
 40/254 anonim ***** válasza:
100%
38-as vagyok. Ha semmiképp nem veteti el mond meg neki, hogy adja akkor bölcsibe mikortól lehet és menjen ő is dolgozni, mert neked ez így már nagyon sok. Valahogy próbáljátok megbeszélni, hogy mindenkinek jó legyen.
2022. dec. 9. 15:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!