Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?
A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.
Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.
Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.
De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?
Bárhogy is lesz, köttesse is el magát egyúttal. 3 gyerek után már lehet, akkor is, ha nincs 40.
Nyilván most már olyan mindegy, mert megtörtént a baj, de ekkora kaki helyzetben már rég meg kellett volna tennie valamelyikőtöknek (férfiaknak kisebb beavatkozás, laporoszkóposan pár metszés és annyi)és akkor nem juttok ide. Ahol ekkora anyagi, lelki terhek vannak és egy 5 gyerekes család a válság közepén, szárnyaló infláció mellett albérletben kuporog, akkor a lehetőségét is ki kell zárni ennek és nyilván nem úgy, hogy többé nem szeretkeztek.
Nem is értem az asszonyt, hogy szerinte az a tuti módszer. ha nem akarja ezt sem, akkor meg neked irány a doki, különben nem garantálja senki, hogy nem lesz még meglepetés, igazából már te is megtehetted volna másfél éve bármikor, de ez a hajó már elment.
Meg kell neki mondani, hogy értse meg, nem fér bele sehogy, sem mentálisan, sem anyagilag, még hely sincs neki. Aztán ha annyira ostoba, hogy nem érti meg, akkor nincs mit tenni, értem én az anyai ösztönöket, de ne taszítsa már full nyomorba a meglévő gyerekeit, mert ő ebbe belebetegedne, ha megszületik, abba meg mindenki. Forduljon szakemberhez, aki majd segít neki feldolgozni, természetes, ha megviseli, de a józan esze azért ne menjen el, bár ezzel már elkésett valószínűleg.
Ha hajthatatlan, akkor meg majd eldöntöd, hogy mit teszel, idegösszeomlással, totálisan kimerülve fizikailag is, maradsz és akkor nem hagyod cserben a gyerekeidet, cserébe valószínűleg hamarosan megözvegyül, mikor elvisz a mentő infarktussal, agyvérzéssel, vagy bármivel, amibe ez az élet hajszol.
Vagy lelépsz és fizetsz gyerektartást, 4 gyerekre úgy a fizud felét, ha nem túl magas összeg, de gondolom nem az, ha így éltek.
Nem hozhat ilyen döntést egyedül meg, az ő teste az igaz, de te a házastársa vagy és van meglévő 3 gyereke, 6 életet vágna tönkre, annyira önző pedig semmilyen indokkal nem lehet.
Kicsit keményebbnek kell lenni az érvekkel, aztán valószínűleg így is tönkre mentek ebbe rövid időn belül. Ha belátja, de kényszerítve érzi magát és nem tudja feldolgozni, (szakemberrel biztosan menne, elvégre csak van már 3)akkor azért , ha meg megszüli és ezzel a döntésével sarokba szorít téged, semmibe vesz, akkor meg azért, így nem nagyon látok reálisan optimális jövőt. Maximum abban látom a különbséget, hogy pár év múlva 3 vagy 4 gyerek után fizeted majd a gyerektartást.
Azért fogod fel szükséges rosszként az abortuszt, mert nem te éled át. Férfi betegség.
Annak a nőnek, akinek már van gyereke, hallotta a szívhangjukat, érezte őket odabent mocorogni, stb., nem lehet újabb magzat csak egy szükséges rossz... Ez szerintem érthető.
Nyilván az ész érvek már más kategória, nem meggyőznöd kell, hanem leülni, beszélgetni, érvelni és hozni egy KÖZÖS döntést.
Hát nézd, kérdező, akkor ez van. Az észérvekre nem hallgat, bekeményíteni nem akarsz, akkor mit vársz?
Őszinte leszek veled, én már azt sem értem, hogy mertetek 3 gyereket bevállalni albérletbe, már ez is hatalmas felelőtlenség volt, de mivel mindkettőtöknek megfelelt, sajna azt kell mondanom, jól egymásra találtatok, a két felelőtlen ember, aki nem gondol a lehetséges következményekre. Most is ugyanolyan felelőtlenek vagytok - azt is megkérdőjelezném, tényleg volt-e normális védekezés, mert itt gyk-n mindenki így lesz terhes, fura -, csak te már beijedtél, mert eljutottál a tűrőképességed határáig. A feleségem nem, mert ő jól elvan otthon, nem neki kell dolgozni és pénzt előteremteni, nem érzi még annyira a dolog súlyát, agya meg nincs annyi, hogy átlássa a jelenlegi helyzeteteket.
Szóval ez van. Mivel úgysem tudsz rá hatni, lesz egy negyedik gyereketek, ha letelik a két év, még gyedet se fog kapni - ha most kap egyáltalán -, őt kb sehova nem fogják felvenni dolgozni, annyi pénzetek se lesz, mint most, remeghettek majd, mikor kell másik albérletbe költözni, mert ennyi gyerekkel úgyse enged be senki és vagy elviszi a gyámügy a gyerekeket vagy mentek velük valami átmeneti intéznénybe, ha éppen nem, akkor is szét fognak titeket szedni kamaszkorukban, mikor nélkülözniük kell majd és nézni, másoknak mi jut.
Erre jobb, ha már most felkészülsz, minden ross
"ha rá próbálod erőszakolni az abortuszt, ő is beadhatja a válópert."
Ja, aha...és akkor majd 0 forintból neveli a 4 pulyát, mi?
És kinek fog kelleni egy 4 pulyás lestrapált nő, aki még dugni sem akar? Ne röhögtess már...
"Miért van az az érzésem, hogy a feleség mesterkedése van a dologban? Szerintem nem akar visszamenni dolgozni, ezért ügyeskedett, hogy terhes legyen."
Pontosan így van. A feleséged egy parazita, egy lusta dög. Lesz itt még 10 gyerek is apukám, ne aggódj. "Véletlenül" persze.
30# na, és a férj? Ő elkelne egy hét alatt, mi?
Egyikük se kelne el, mindegyik jó nagyot szívna, a gyerekek legnagyobbat.
Kérdező, a negyedik gyerek érkezése a kisebbik rossz, ami veletek történhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!