Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
 241/254 A kérdező kommentje:

Szerintem te engedd el ezt.

Én is azt teszem, mert csakis troll lehetsz, ugyanis konkrét mondatokat hagysz figyelmen kívül. További szép napot és boldogságot a magányos életedben

2023. febr. 27. 11:51
 242/254 anonim ***** válasza:
31%

Személyeskedés, az megy. :) honnan tudod, hogy magányos vagyok? Van e gyerekem? Van e partnerem? Kutyam-macskam, barataim? Mondd, honnan tudod? :) sehonnan. Innentől ez csak üres személyeskedés, ismét.

Itt te voltàl az, aki kiteregette az egész életét, nem én…

Teljes mondatokat hagyok ki? Mondd, mellyeket? Azt biztos nem hagytam ki, mikor leírtad, hogy sem anyagilag sem szellemileg nem fér bele mèg egy gyerek. Konkrétan megfenyegetted, hogy ha megtartja, elhagyod. Majd az asszony addig fenyegetőzött, higy becsicskultàl. Miafasz? 😂😂😂 kinek hazudsz, ember?

2023. febr. 27. 12:38
 243/254 anonim ***** válasza:
76%

#242, Hagyjad csak, Kérdezőnkre láthatóan rátört az önigazolási kényszer... csak azt nem értem, hogy minek, hisz nem tartozik senkinek sem elszámolni, szuverén joga az önsorsrontást választani a saját életében, és a saját, láthatóan nem működő párkapcsolatában ragadni... teljes egésszében az ő döntése, ha neki elég, ha csak gyerekcsinálás céljából van szex otthon, ha bejön neki egy végtelen ideig egykeresős családmodell egy egyébként egészséges pár mellett...

Nem lehet senkit sem akarata ellenére megváltani...

2023. febr. 27. 16:18
 244/254 A kérdező kommentje:
Milyen egykeresős családmodell? A páromnak is van bevétele. A csed konlrétam több mint az én fizetésem.
2023. febr. 27. 17:29
 245/254 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező (#244) "Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk." - ezt te írtad???
2023. febr. 27. 17:52
 246/254 A kérdező kommentje:
Igen. Úgy volt. Én írtam. Mi a kérdés?
2023. febr. 27. 20:50
 247/254 anonim ***** válasza:
84%
#246, némi logikai ellentmondásban van a #244-gyel...
2023. febr. 28. 00:57
 248/254 A kérdező kommentje:

Hol van a logikai ellentmondás? Azt hittem a magyar nyelv elég kifejező, hogy a VISSZAmegy azt jelenti, hogy van munkahelye, ahová VISSZAvárják. Vagyis munkából jött el szülni. És mivel a gyerek nincs két éves, aki dolgozott, az ilyenkor még GYED-et kap. De azt is írtam, hogy most táppénzen is van a GYED-el párhuzamosan (amiből szintén következik, hogy van munkaviszonya). Úgyhogy most dupla pénzt kap. És még mindig következik, hogy szülés után a gyes mellett majd CSED illeti meg, ami a fizetése 100%-a mínusz szja. De mivel a 4 gyerekes anya élete végéig szja mentes, így gyakorlatilag a bruttó bérét kapja majd.

Akkor hol is van az ellentmondás? Ja, hogy te vagy tudatlan az ellátásokat illetően.

2023. febr. 28. 05:20
 249/254 anonim ***** válasza:
85%

Ember, te ennyire buta vagy vagy fizetnek érte? :D

Te magad írtad, hogy mar azt tervezettek h visszamegy dolgozni es vegre konnyebb lesz, mert te eron felul robotolsz evek ota. Mér’ vagy ostobaszar? :D

2023. febr. 28. 09:04
 250/254 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező (#248) " Ja, hogy te vagy tudatlan az ellátásokat illetően." - már megfigyeltem, hogy te jól ki tudod tölteni az általad nem tudott részletek helyét a képzeleted segítségével... az mondjuk való igaz, hogy 4 gyerekes nővel nem volt még dolgom (hála az égnek:)), de a politikát követni szoktam... viszont:

1, a munkaviszony =/= azzal, hogy valaki dolgozik-e

2, viszont TE azt állítottad, hogy HA visszamegy dolgozni, akkor könnyebb lesz az anyagi helyzetetek - ami a jelek szerint pont nem igaz, hiszen akkor több levonás lenne a most is 100%-os munkabéréből meg kellene bölcsöde, óvoda, közlekedés... tehát vagy a kérdésedben nem mondtál igazat, vagy most nem mondasz igazat és elhallgatsz valami fontos körülményt...

2023. febr. 28. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!