Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?
A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.
Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.
Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.
De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?
"Mert igenis gyerek onnantól, hogy ver a szíve." - szerintem meg onnantól, hogy élve megszületik... addig embrió vagy magzat...
Úgyhogy nézetem szerint normáliséknál a gyerek születése nem egy biológiai véletlen (megtermékenyülés) hanem a terhesség megtartásáról hozott TUDATOS DÖNTÉS eredménye, a megtermékenyülés csak a lehetőséget teremti meg rá.
Hát, ha szerinted pusztán a jó szex is fenn tud tartani évekig egy párkapcsolatot, akkor picit el vagy tájolva...
Viszont pont a hozzád hasonló befolyásolható és függő személyiségű férfiak táplálják egyes nőkben azt a téveeszmét, hogy a férfiakat nyugodtan lehet spermadonorként és ATM-ként kihasználni, hisz "majd ha a karjában tartja majd megenyhül".... aztán néz az adott nő nagy kerek bociszemekkel, amikor egy határozott egyéniségű férfi mellől repül babókástul...
Úgyhogy nem is tudom, kivel szúrsz ki jobban ezzel a hozzáállással, a saját nemeddel, a vérszemet kapott tisztességtelen nőkkel, vagy az eszközként felhasználásra szült gyerekeikkel...
Ha neked fontosabb a jó szex, mint a saját gyereked, akkor egészségedre, én maradok a normális értékrendű férfiaknák, akiknél fontosabb a szabad akarat, és az vallják, hogy a nő teste, az ő döntése...
De neked további jó vergődést! :D
#202, valóban a nő teste ezért az ő döntése lenne, ha a beteg jog nem erőszakolna felelősségeket meg kötelességeket ez által a döntési joggal nem rendelkező férfiakra is... a valódi megoldás nyilván a megfelelő módon szabályozott jogi abortusz lenne, amíg ez nincs, addig marad az, hogy a férfi úgy védi a saját érdekeit, ahogy tudja
"Ha neked fontosabb a jó szex, mint a saját gyereked" - helyesen fontosabb a jó szex, mint egy tőlem származó embrió - és ez bizony pontosan így igaz, lényegesen fontosabb...
Én úgy gondolom, hogy az egyetlen fair eljárás az volna, hogyha a férfi nem akarja a gyereket, akkor ne legyenek kötelezettségei.
Értem ezt úgy, hogy persze, tartsa meg a nő magának, ha akarja, de ne legyen kötelező a férfinak gyt-t fizetni, ha ő nem akarta megtartani a terhességet. Ez csak így lenne fair.
Utolsó: Miért is lenne fair?
Egy rakás olyan eset van, hogy elvileg közösen akarnak gyereket, aztán mikor pozitív a teszt, apuka hoppppp, meggondolja magát.
Azért lenne fair, mert fordított esetben, ha a nő gondolja meg magát, akkor abortusz lesz. (Ő teste, ő döntése - nagyon helyesen). De a férfinek is kell
Döntést adni. Ezért gondolom, hogy ez a fair. Nő vagyok egyébként.
Az egyik ismerősünk például a férjével évekig akart babát. Nem jött össze. Aztán összejött, majd a nő már 7 hónapos terhes volt, amikor a férje lelépett. Akkor már mit tud tenni az anya? Az apa pedig bármikor mondhatná, hogy ő nem is akarta.
Nálunk én is hibás voltam. Leginkább én.
De azt nem értem az egyik válaszolóban, hogy védekezni nem akar, mert úgy nem jó a szex. Gondolom elkötve sincs. Akkor az abortuszt használja védekezésnek? Egy-egy belefér, ha nincs más megoldás, de ilyen hozzáállással vajon hány abortuszon van túl a hőnszeretett párja? Nem kell orvosnak lenni, hogy az ember tudja, évente több abortusz megviseli a nő testét (azét, akit úgy szeret).
Hát nem is tudom… hallottál e fogamzásgátló tablettáról, spirálról, hüvelygyűrűről?
Azt látom, hogy kasztrált a Zasszony, de meg butuska is vagy mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!