Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
 211/254 anonim ***** válasza:
19%

Ja, Kérdező, és ezt ki mondta: "Aztán összejött, majd a nő már 7 hónapos terhes volt, amikor a férje lelépett. Akkor már mit tud tenni az anya? Az apa pedig bármikor mondhatná, hogy ő nem is akarta."???

Nyilván az igazságos az lenne, ha a férfi a nővel egyező ideig választhassa a jogi abortuszt, nyilván nem lehet senkit sem végtelen ideig bizonytalanságban tartani... (vagy ha a nő nem közölte vele a terhességét az első 12 hétben, akkor ez addig tolódik, amíg közli + mondjuk 3 nap gondolkodási idő)

2023. febr. 26. 17:49
 212/254 A kérdező kommentje:
Ha te nem akarsz gyereket, akkor miért a nőnek kell megoldania a fogamzásgátlást? Esetleg van az életednek olyan területe, ahol te tartozol valamiért felelősséggel vagy csak élsz mint egy here?
2023. febr. 26. 18:09
 213/254 anonim ***** válasza:
34%
#212, talán azért, mert a jó szex mifelénk KÖZÖS ÉRDEK, és csak a nők rendelkeznek a tudomány jelen állása szerint olyan lehetőséggel, ami nem műtéti, és nem rontja a szex minőségét se ??? Az, ha nálatok a párkapcsolat a nemek harcáról szól és a feleségedet a szex csak mint gyerekgyártási módszer érdekli - "Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex." - ahogy írod a kérdésben, ez a ti privát problémátok - ahogy említettem már, én egy ilyen nőt már régesrég ott hagytam volna... ha hiszed, ha nem, van a szexet önmagáért szerető nő is a világon...
2023. febr. 26. 18:17
 214/254 A kérdező kommentje:

Akkor te keress olyan nőt.

Én meg olyat kerestem, aki akkor is a társam lesz majd, amikor már a szex nekem sem lesz kardinális kérdés (betegség, öregség). Illetve akivel családot lehet alapítani és aki jó anyja a gyerekeimnek. Nekem társam van, neked puncid.

2023. febr. 26. 18:30
 215/254 anonim ***** válasza:
15%
Akkor mi a bajod? Miert született meg a kérdés? Naugye, hogy te vagy itt a punci, és nem tarsad van, hanem Zasszonyod. :D te balfasz :D
2023. febr. 26. 18:42
 216/254 anonim ***** válasza:
34%
#214, peszimista vagy... én 59 éves vagyok, diabetessel, hypertóniával, stroke után, de ettől még a jó szex bőven kardinális kérdés, sőt egyre inkább az... a társ meg pont attól TÁRS, hogy MINDENBEN az ember mellett van... egyébként ha már személyeskedünk, nekem TÁRSAM van, téged meg spermadonornak és ATM-nek használnak ki éppen...
2023. febr. 26. 18:53
 217/254 A kérdező kommentje:

Aha, társad. Aki addig kellene, amíg nem vágyna gyerekre. Utána menne a francba. Tudod, nem csak addig szeret valakit az ember, amíg az úgy ugrál, ahogy elvárják tőle.

Elég szánalmas, ha neked attól lesz valaki ATM, hogy anyagilag felelősséget vállal a családjáért. A normális embereknek ez a természetes, ugyanis a gyerek nem tudja eltartani magát.

Amúgy 59 évesen nem is értem mit érdekel ez a téma téged. Örülj, ha még feláll és valakinek gusztusa van rá. Gyerek nyilván már nem lesz ennyi idősen.

2023. febr. 26. 19:07
 218/254 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező: Ez a faszi már 59, de minden egyes nem kívánt terhességnél ott sír, hogy neki hogy tönkr-bta az életét az exe, aki úgy szült neki gyereket, hogy nem akarta. Asszem öngyilkos is lett az ex.

Kifejezetten szánalmas.

2023. febr. 26. 19:17
 219/254 A kérdező kommentje:
Hát elvileg már a gyerek is nagy. Túl kellene már ezen lépnie.
2023. febr. 26. 19:18
 220/254 anonim ***** válasza:
70%
De nem tud. Helyette minden egyes hasonló kérdéshez ideböfögi a szarságait. Meg mindenhol azt nyomja, hogy az óvszer az "fasisztoid eszköz". Már messziről meg lehet ismerni a stílusát.
2023. febr. 26. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!