Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/215 anonim ***** válasza:
9%

Nehéz úgy válaszolni a kérdésre, hogy mindenki le van pontozva, aki megtartaná, de legyen. Azért azt vedd figyelembe, a valós arány nem ez lenne, csak tudod, senki nem ír szívesen azért, hogy összepirosozzák a sáskák.

Én megtartanám. Azért, mert a saját és a gyerekem érzései minden pasinál fontosabbak. A pasi meg mehetne, amerre lát. Én nem látnám jó embernek a párom, mert nekem egy ilyen ember teljesen értéktelen. Nem gondolnám, hogy elfogadta a gyerekem, hisz 4 éve "együtt vagyunk", de nem élünk együtt. Könnyű úgy elfogadni, ha bármikor hazamehet, ha idegesíti. Eleve, ha ekkora a boldogság, miért nem élünk együtt? Lehet, hogy elfogadná valóban, de az még nem derült ki. Azt is gondolnám, ha annyira szereti, miért nem zavarja, hogy amikor engem megzsarol, hogy lelép, ha...akkor neki is fájdalmat okoz?

De most elképzelem, hogy a te helyedben vagyok és elhiszem, hogy jó ember, meg szereti, meg minden, amit írtál. Neked nem visszás kicsit, hogy más gyerekét elfogadja, a sajátját meg képtelen? Elhiszed, hogy 4-5 év múlva vállalna veled gyereket? Szerintem biztosan nem. Nem azért, mert most nem akar, hanem azért, mert teljesen máshogy reagált volna. Azt mondta volna, nézd Mari, 4-5 év múlva már olyan helyzetben leszünk, hogy be tudunk vállalni még egy kicsit, akkor szívesen, de most ez, meg ez, meg, ez az akadálya, nem tudjuk megoldani, túl korai. Nyilvánvaló, hogy ez az ember soha a büdös életben nem akar(veled) gyereket, csak így kicsit jobban hangzik, meg nyerhet 4-5évet. Egyébként szintén a te helyedben figyelembe venném a döntésnél, hogy, ha nem lett volna most ez a "baleset", szeretnék-e még egy gyereket, mert ha most elveteted, tuti, nem lesz, legalábbis nem mostanában és nem ettől a férfitól. Nem vagyok híve annak, hogy a "nagy" gyerek döntse el, hány gyereket vállaljak, de ha egyébként szülnél még, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a gyereked most akar tesót. Még ha nem is lenne kamu, ez a 4-5 év múlva, a gyerekednek akkor már nem lenne akkora buli, sőt! Pont abban a korban lesz, hogy valószínűleg kézzel-lábbal tiltakozna. Tehát szerintem neked és a gyerekednek most az lenne jobb, ha megtartád és egy személynek lenne rossz, aki az ég világon semmit nem tett azért, hogy ezt a rosszat elkerülje.🤷

2021. ápr. 13. 18:34
 142/215 anonim ***** válasza:
78%
"Neked nem visszás kicsit, hogy más gyerekét elfogadja, a sajátját meg képtelen? " - már nem azért, de a világon semmi visszás nincs benne... annak a gyereknek az elfogadása a saját, szabad akaratból meghozott döntése... a másikat meg a nyakába akarják pakolni, a tiltakozása ellenére. Vagyunk páran, akiknek a legfontosabb érték a szabadság, a szabad akarat. Igen, fontosabb egy kicsikebabucikánál is. Annak, hogy "saját" vagy "nem saját" ebből a szempontból pont NULLA jelentősége van.
2021. ápr. 13. 18:42
 143/215 anonim ***** válasza:
87%

#143, szerintem meg azok a mentális betegek, akik elvennék egy embernek az önreprodukciós szabadsághoz való jogát, mert egy "picike babuka az már egy életke"... annak eldöntésére, hogy nekem mi a kötelességem, arra meg itt vagyok én magam... másnak max peche van, de ne ringass téves álmokat, a az érintett magyar férfiak (és nők, ha nem náluk van a gyerek) kb 66%-a problémás gyermektarha-fizető...

Hogyne ismerném, évekig együtt éltünk...

2021. ápr. 13. 18:53
 144/215 anonim ***** válasza:
82%

Itt van egyébként a VALÓDI magyar közvélemény a témáról:

ÉRTELMES DOLOG A JOGI ABORTUSZ?

17150 - Végülis, lehet benne valami

6780 - Ez egy veszélyes hülyeség

4095 -Felesleges. Ha nem akar apa lenni, nem kell, de fizessen eltartási díjat.

[link]

Na, ennek tükrében lehet "elmebetegezni" a nem embrió-fetisistákat...

2021. ápr. 13. 19:00
 145/215 anonim ***** válasza:
9%

#144!Senki nem veszi el senkinek az önreprodukciós szabadságát. Minden pasinak joga van a magjait a zacskójában tartani, vagy egy gumiban. Akkor nem lesz gyereke🤷

Akkor betegebb vagy, mint gondoltam. A szemébe is tudtál nézni annak a gyereknek? Neki is el mernéd mondani, amiket ide írogatsz, vagy csak névtelenül van ekkora szád?

2021. ápr. 13. 19:04
 146/215 anonim ***** válasza:
82%

"Minden pasinak joga van a magjait a zacskójában tartani, vagy egy gumiban." - szerencsére akad bőségesen nem ilyen fasisztoid selejt nézeteket valló nő is... "A szemébe is tudtál nézni annak a gyereknek?" - ha már egyszer a nyakamra szülték a beleegyezésem nélkül... "Neki is el mernéd mondani, amiket ide írogatsz, vagy csak névtelenül van ekkora szád?" - miért ne merném, nem az én szégyenem... ha valakire haragudhat a helyzete miatt, az max az anyja...

Betegezni meg légyszi a kedves felmenőidet... ha azok tűrik...

2021. ápr. 13. 19:11
 147/215 anonim ***** válasza:
80%

Persze, hiszen ha nem azokat a véleményeket plusszozák fel, amit én helyesnek tartok, akkor az nem "valódi arány". Mulatságos. :)

Az arányok pont azt tükrözik, hogy ki mit tart hasznosnak és ki mivel ért egyet. De tudjuk, ha nem a foggal-körömmel becsusszanó magzatokat védő és pasikat ócsárló hsz-ek vannak többségében felpontozva, akkor az kamu és nem a valóság. Jól van, ezt nem is kommentálnám tovább.

Lehet elkerülte 1-2 ember figyelmét a nagy szidalmazások közepette, de a kérdező ÉS a párja VÉDEKEZTEK. Az, hogy ez nem vált be, nem az ő hibájuk. Tehát az a megállapítás, hogy a pasi semmit nem tett a gyerek elkerülése érdekében szimpla hazugság! Normális kapcsolatokban közösen állapodnak meg a felek a védekezésről (ahogy itt is történt), ami hihetetlen módon nem csak az óvszerig terjed ki, hál istennek van jó néhány más opció. Szépen is néznénk ki, ha a nő szedi a gyógyszert v hüvelygyűrűje van, vagy spirál vagy bármi más és akkor a férfi nagy bőszen húzogatja a gumit. Főleg, hogy sok kapcsolatban azért szed a nő önként gyógyszert vagy alkalmaz más védekezést, mert ő maga sem szereti a gumit, lévén hogy jelentősen rontja a szexuális élményt.

A kérdezőék semmit nem beszéltek meg gyerektémát illetően, ugyanis az nem közös megbeszélés, hogy a kérdező benyögte ő megtartja, ha besikerül, a párja meg nem ment bele a témába. Ha ez valóban ennyire fontos és sarkalatos pontja egy kapcsolatnak és a kérdezőnek ennyire evidens volt a döntés, akkor megkérdezem már a másikat, ha magától nem nyilatkozik, hogy ő hogyan áll hozzá. Mindketten ugyanúgy hibáztak, ha már mindenképp ujjal akarunk mutogatni.

Mondjuk az azért elég elszomorító és sajnálatos, hogy vannak, akik szerint az az ember, aki nem repes örömében a védekezés mellett becsúszott gyereknek és nem is szándékozik akarata ellenére magára erőltetni a szülő szerepét, az már csak értéktelen lehet. Szerencsére egy ember értékességét messze nem az határozza meg, hogy mennyire enged a másik akaratának (rontva ezzel a saját életminőségét) és hogy kíván-e nem akart és nem is tervezett gyereket nevelgetni. Ez inkább a másik oldalt minősíti. Jogában van mindenkinek úgy élni, ahogy akar, olyan elvek mentén amilyenek mentén akar, ellenben ismeretlen embereket ilyen jelzőkkel, mint pl gusztustalan, szaralak, értéktelen stb illetni a különböző értékrend miatt bőven elég szánalmas. Főként, hogy az ilyen nők gond nélkül az állítólagos szerettük elé helyeznek egy embriót, majd még ők háborodnak fel, ha ez a másiknak nem tetszik..

2021. ápr. 13. 19:28
 148/215 anonim ***** válasza:
73%
#147, tudod pont az a baj, hogy a magzatfanatikusok el sem tudják képzelni azt, hogy egy nem kívánt gyerek tetemesen tudja rontani az ember életminőségét... szerintük a gyerek mindenkor "áldás"...
2021. ápr. 13. 19:48
 149/215 anonim ***** válasza:
28%

Az értékelés a válasz hasznosságáról szól, nem arról, hogy egyetértesz-e. Vagyis, ha a kérdés az, hogyan döntenétek és én leírom, hogy megtartanám, te meg azt, hogy elvetetnéd, akkor mindkettő ugyanolyan hasznos, csak ti sajnos nem tudjátok értelmezni ezt a funkciót.

Az az érdekes, hogy az úgynevezett "döntéspártiak" itt várják hogy elmondhassák szó szerint ugyanazt a szöveget minden ilyen kérdésre. Érdekes, ha ugyanilyen kérdés nem a terhesség megszakítása topicban van, hanem mondjuk a teherbeesésnél, teljesen más válaszok érkeznek egy adott pontig, aztán valami rejtélyes módon egyszerre érkeznek oda a sáskák.(Gondolom, ugyanaz az 5-6 ember, fejenként 8 nickkel.) Összehasonlításkent itt egy kérdés. Nem ugyanilyen sztori, mert itt már megvan a gyerek. Itt valóban aljas volt a nő, nem úgy, mint ennél a kérdésnél, mégse az a fő vonal, hogy úszhatná meg a szegény ártatlan pasi a fizetést.(Majd most az lesz, mert rárepültök nyilván.):

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

De megbeszélték, mivel az ajjaj nem nevezhető ellenvetésnek. Konkrétan annyit jelent, remélem, nem mond csődöt ez a módszer, mert akkor jól megszívom, de most jobban érdekel a várhatóan jó dugás. Jó, hogy már nem a kérdezőnek kellett volna könyörögni, hogy ennél bővebben reagáljon. Ha nem tetszik, nyugodtan mondhatta volna, hogy bocs, de akkor így nem lesz szex, mert én nem fogok kockáztatni, hogy gyerekem legyen, ha nem működik a módszer.

Úgy látom, itt se megy a szövegértés. Leírtam, hogy NEKEM egy ilyen ember értéktelen. Pont te magyarázol a különböző értékrend elfogadásáról, miközben szánalmasnak nevezel azért, mert az én saját értékrendem szerint nem értékes az ilyen férfi.👏

Én befejeztem veletek a vitát, titeket úgy se lehet meggyőzni semmiről, meg nem is akarlak. A kérdezőnek ez a meddő vita meg nem segítség. Annak örülök, hogy a közvetlen környezetemben nincsenek ilyen gondolkodású emberek.

2021. ápr. 13. 19:58
 150/215 anonim ***** válasza:
87%
Az ilyen #145-ös másokat elmeberegező díszpintyek meg arról az apróságról feletkeznek meg, hogy ha megszületik a gyerek, az utána nem lesz mindig gyerek, hanem felnő, saját gondolkodással és értékrenddel... az említett ded ma, mint szexuálisan aktív férfi biztosan őt nézné hülyének a kéretlen gumi-dealerkedésével, és nem engem.., hisz már ismeri a kéretlen gyerek problémakört másik oldalról is... bár tudtommal ő _csak majdnem_ lett áldozat, nagyobb szerencséje volt a nőkkel, mint nekem anno...:)))
2021. ápr. 13. 20:15
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!