Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
 171/215 anonim ***** válasza:
22%
Döntés szabadsága, öcsém... Remélem kivágja a fenébe.
2021. ápr. 14. 01:16
 172/215 anonim ***** válasza:
70%
#171, most buktál le, hogy te egy közönséges magzatvédő vagy... ugyanis a két helyzet közt, aközt, hogy a férfi simán szakít, vagy aközt, hogy a férfi azt mondja, hogy "vagy a gyerek vagy én" pusztán aza különbség, hogy az első (számodra szimpatikusabb) esetben fel sem merül, hogy abortusz. Semmi más különbség nincs.
2021. ápr. 14. 01:21
 173/215 anonim ***** válasza:
32%
Jujcika babucikázóka, ezt miből szűrted le? Ha egy kutya / macska vs pasi lenne a kérdés, akkor is a pasi repülne nálam.
2021. ápr. 14. 01:23
 174/215 anonim ***** válasza:
81%
"Remélem kivágja a fenébe." - Ja, én meg remélem, hogy a Kérdezőnek megjön a józan esze, és nem helyez egy fejletlen embriót egy olyan ember elé, aki 4 éve kitart mellette jóban-rosszban, és elfogadta a gyerekét is.
2021. ápr. 14. 01:23
 175/215 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy nem te vagy az, aki múltkor egy másik kérdésnél mikor Kaleta szóba került csak annyit reagáltál kb. h hát Istenem, "csak" képeket gyűjtött? Olvastam az okosságaidat szerintem már korábban is...
2021. ápr. 14. 01:26
 176/215 anonim ***** válasza:
83%
#173 "Ha egy kutya / macska vs pasi lenne a kérdés, akkor is a pasi repülne nálam." - egy kutya / macska vs nő esetében nálam is a nő repülne... lévén az már egy kifejlett, érző élőlény, szemben egy embrióval. De azt sem úgy oldanám meg, hogy "holnap hozok egy új kutyát, és ebben neked kuss van"!
2021. ápr. 14. 01:27
 177/215 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem abszolút nem így tálalta a kérdező, nem tudom, miért húzod rá ennyire a vizes lepedőt...
2021. ápr. 14. 01:28
 178/215 anonim ***** válasza:
83%
#175, de én. És, tán nem azt csinálta? Követett el erőszakot bárkivel szemben is? Mesélj...
2021. ápr. 14. 01:28
 179/215 anonim ***** válasza:
82%
#177 "-én már többször mondtam neki, ha véletlenül összejönne a baba akaratunk ellenére, én nem fogom elvetetni, úgy vigyázzunk. Erre ő egy :"ajjaj"-al lerendezte a választ, tehát nekem evidens volt, h nem vetetem el, de utólag kiderült, h neki nem." - írta a Kérdező (#75) Szerinted ez mi a fax, ha nem ultimátum??? Vizes lepedőt meg senkire sem húzok, lévén nincs felelősség-fétisem.
2021. ápr. 14. 01:33
 180/215 anonim ***** válasza:
27%
Igen, képzeld, mert közvetve miatta is nyomorítottak meg gyerekeket. Ha pedig ezt nem érzed át, akkor hihetetlen alacsony az érzelmi intelligenciád. Nem ok nélkül háborodott fel rajta egy egész ország!
2021. ápr. 14. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!