Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Leírnátok a véleményeteket?...

Leírnátok a véleményeteket? Ill. hogy ti mit döntenétek?

Figyelt kérdés

A helyzet hogy 2 kicsi lány mellé összejött egy harmadik baba. Mielőtt felmerülne bennetek a védekezés kérdése: Pharmatex kúp!

A gyerekek: 2,5 éves és 8 hónapos.

10 hetes vagyok.

Napokban költözünk nagyobb házba, ez nem jelentene gondot.

Anyagilag nem a milliomosok közé tartozunk,de ez sem lenne probléma.

Viszont "egyedül" vagyok így is a két gyerekre. Párom ugyan 4 ig dolgozik. De ha hazaér,vagy talál magának valami elfoglaltságot,vagy tévézik,netezik.

Éjszaka is én kelek és keltem mindig a gyerekekhez.

Minap kértem késő este hogy altassa el a picit,mert elég nyűgös éjszakáink voltak, el is altatta, de mire felkeltem,addigra a kicsi sírt párom pedig aludt..

Szóval segítségem egyenlő így a 0-val.

2014. dec. 10. 07:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Én megtartanám a babát, ugyanakkor 3. gyerek ide vagy oda, egy komoly beszélgetésre leülnék a párommal. Ezt meg kell oldani akkor is, ha csak 2 gyereketek lenne.
2014. dec. 10. 07:37
 2/15 anonim ***** válasza:
29%

1. pharmatexről minden idióta tudja, hogy nem véd kb.semmit.

2. millió nőnek nincs segítsége otthon, nem te vagy az egyetlen, szóval ez nem indok az abortuszra.

3. tartsd meg és védekezzetek rendesen legközelebb, a pharmatexet meg felejtsd el!

2014. dec. 10. 07:37
 3/15 anonim ***** válasza:
16%
Az, hogy a párod nem hajlandó segíteni, most már végülis lényegtelen ebben a helyzetben. Hogy egy gyerekkel több vagy kevesebb van, már nem fog számítani, ha kifogtál egy ilyen embert. Ha vállaljátok a picit, akkor később a tesók miatt némileg könnyebb lesz, nem neked kell lekötni minden idejüket, hanem ellesznek egymással is. Bár három gyerekkel elég nehéz manapság, még akkor is, ha a támogatások fele erre van kiélezve. Különösebb indokot nem látok az abortuszra, mondjuk nem tudom, mennyire terhelné meg a szervezetedet egy ilyen hamar jött harmadik baba. Remélem, az első kettőt akartátok is, nem csak a Pharmatex "hibái", mert akkor itt az idő úgy módszert keresni... :D
2014. dec. 10. 07:38
 4/15 anonim ***** válasza:
Te érzed, h mennyit bírsz és te látod, h milyenek a gyerekeid. Nekem a pici fél éves, ő mellé nem biztos, h lehetne még egyet vállalni, mert 2 óránként kel. Bár elképzelhető, h így is meg tudnám oldani. Nekem max fizetett segítségem lenne.
2014. dec. 10. 07:38
 5/15 anonim ***** válasza:
21%
Szia:) először is szívből gratulálok:) a harmadik gyerek igazi ajandék :) nekem 11 honapos a pici. Annyival könnyebb (inkább más ) a helyzetem, hogy a két nagyobb gyerek iskolás (1 és 2 oszt) köztük a korkulonbseg 14 hónap . Nulla segitseg volt, és van.... Nagyon nehéz és folyton kimerült és álmos vagyok, a kicsi szopizik még éjszaka is. Viszont megérte ! Nehéz szavakat találni arra, milyen érzés ezt a kis babát ölelni és szeretni :) Szerintem ne aggódj előre, tul fogod élni :)
2014. dec. 10. 07:40
 6/15 anonim ***** válasza:
54%

És egyébként a párod mit mondott erre? "Nekem nyolc..." ?

Na meg javaslom, hogy nézz egy másik védekezési mód után. 4. gyereket már biztos, hogy nem vállalnék, valószínű akkor sem, ha lenne normális segítségem. Annak hiányában pedig semmiképp.

A gyerek témában pedig legyél határozott a pároddal. Az a baj, hogy te már ezt csinálod 2,5 éve..mondtad, hogy mindig is te keltél. Már sokkal hamarabb meg kellett volna oldani ezt. Nem gondolom egyébként, hogy ez reménytelen, de valószínű a párod nem is érzi, hogy ez rossz, amit csinál, hiszen te nem küzdöttél vele ez ügyben(legalábbis nem írtad, ha mégis, akkor bocsi).

Tehát ülj le vele, beszéld meg a 3. babát, illetve azt, hogy sokkal több segítséget szeretnél tőle, mert már kezdesz teljesen kimerülni. Stb, stb, stb.

2014. dec. 10. 07:50
 7/15 anonim ***** válasza:
69%
Én nem vállalnék a mai helyzetben három gyereket. De ez csak az én véleményem, beszéld meg a férjeddel, gondold át mennyit bírsz.
2014. dec. 10. 08:08
 8/15 anonim ***** válasza:
67%

Amennyiben a férjed nem hajlandó változtatni a kényelmes életmódján és felnőni az apa szerephez, nem vállalnám be a harmadikat. Jelenleg egyedül nevelsz két gyereket. Három sok lenne. A férjed azon kívül, hogy saját magát ellátja, semmit nem csinál a gyerekekkel, legalábbis a leírásod alapján.

Mielőtt felmerülne benned a jövőben a védekezés kérdése: a Pharmatex sokat nem ér.

2014. dec. 10. 08:09
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Mivel az első két gyerek tervezett volt, most kezdtünk el védekezni. Szopizik még a pici így nem akartam gyógyszert szedni, mert még a szoptatás alatti bogyókról is hallottam rosszat.

Párom szeretné megtartani, viszont ismerem...nem tudna felkelni éjjel, és türelemmel foglalkozni velük.

2014. dec. 10. 08:12
 10/15 anonim ***** válasza:
54%

A szoptatás alatti védekezésről annyit, hogy még az akkor szedhető gyógyszer is elég cinkes, nekem amellett jött össze a harmadik baba. Az ő születése után spirált rakattam fel, nem igazán jött be, így maradt az óvszer.

Nálunk 14 hónap van a 2. és a 3. gyerkőc között, és én is be voltam tojva rendesen. Nálunk is adott volt a hely, anyagilag is viselhető volt, csak éppen azt nem tudtam, hogyan fogom megoldani 3 kicsivel az életet, mert az én férjem sem sokat volt otthon, bár legalább az esti rituáléban részt vett.

A lényeg, hogy annyira bizonytalan voltam, hogy úgy döntöttem, nem vállalom. A férjem, úgy ahogy volt, rám bízta a döntést, és ez még nehezebbé tette az egészet. Megvolt már az engedély, az időpont, de az utolsó reggel visszaléptem.

Nem bántam meg, hogy vállaltam a kicsit. Szerencsém is volt, hamar összeszokott a család, és nagyon hamar összenőttek a gyerekek is, fele annyi gond sem volt velük, mint az egykékkel.

Én amúgy elfogadó elvet vallok az abortusszal kapcsolatban, de a te helyzetedet nem érzem vészesnek.

2014. dec. 10. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!