Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
 201/215 anonim ***** válasza:
22%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Ez a Te döntésed, nem a párodé. Nem látok a jövőbe és nem bűntudatkeltésnek, de a soraid alapján megbánnál egy abortuszt. Minden jót kívánok! :)
2021. ápr. 18. 17:55
 202/215 anonim ***** válasza:
74%
Ami azt illeti, ha a Kérdező különösen utálja a párját, és feltett szándéka tönkretenni az életét, akkor csakugyan figyelmen kívül hagyhatja a véleményét. Ha azonban nem így van, akkor érdemes erősen megfontolni azt.
2021. ápr. 19. 17:09
 203/215 anonim ***** válasza:
38%
És a kérdező áldozza fel magát? Ez nem így megy. Ennek a kapcsolatnak már lőttek.
2021. ápr. 19. 17:18
 204/215 anonim ***** válasza:
77%

#203, szerintem még az sem biztos, lásd a témáról kiírt másik kérdés utolsó hozzászólását...

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. (#10-es)

egyébként meg attól, mert a párommal esetleg szakítunk, még nem lesz kényszerem, hogy tönkretegyem az életét...

2021. ápr. 19. 19:30
 205/215 anonim ***** válasza:
40%
Nekem ez a kapcsolat akkor sem kellene. Mondjuk eleve nem is fogok ilyen szituba kerülni sosem.
2021. ápr. 19. 19:49
 206/215 anonim ***** válasza:
96%
#205, a kérdés nem a kapcsolat, hanem a terhesség sorsa...
2021. ápr. 20. 08:50
 207/215 anonim ***** válasza:
17%
A kettő ilyen esetben összefügg.
2021. ápr. 20. 09:30
 208/215 anonim ***** válasza:
71%

Inkább csak összefüggHET... mint említettem már, attól, mert mondjuk nem maradok együtt a párommal, még nem szívatnám gattra direkt egy általa nem kívánt gyerek jelentette több évtizedes kötelezettséggel és felelősséggel... attól mert az ember valakivel nem marad párkapcsolatban, még nem muszáj az ellenségévé válnia...

"Mondjuk eleve nem is fogok ilyen szituba kerülni sosem." - ezen erősen eltöprengtem, de szerintem ez a "jövő heti lottószámok" kategória... már ha a nőnek van méhe és petefészke is...

2021. ápr. 20. 09:37
 209/215 anonim ***** válasza:
26%
Ó hidd el, marhára nem a heti lottószámok kategória, csak ésszel kell élni és mindent a kapcsolat elején tisztázni. Mi ezeket a köröket már lefutottuk, 9 éve élünk boldog párkapcsolatban.
2021. ápr. 20. 09:55
 210/215 anonim ***** válasza:
67%

#209, volt már... valójában semmi garancia nincs rá, hogy attól, mert megbeszélsz valamit egy nővel, amikor nem terhes, hogy fog reagálni, amikor terhes... ugye hormonok...

és viszont is igaz... mi a párommal 24 éve élünk boldog párkapcsolatban, holott pont nullaszor került szóba a "mi legyen, ha mégis terhes lesz" téma... ugyanis mindketten biztosan tudjuk a másikról, hogy a kapcsolatunk neki az első, és soha nem tenne a másikra olyan terhet, amit ő nem szeretne vállalni...

2021. ápr. 20. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!