Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
 191/215 anonim ***** válasza:
27%

Továbbra sem értem, miért a nő a szemét.

Megbeszéltek egy védekezési módot, megjegyzem, a pasi kedvéért, aki nem akart óvszert használni.

A nő hozzátette, hogy amennyiben emellett mégis terhes lesz, nem megy abortuszra.

A férfi ezt tudomásul vette, belement a szexbe.

És most végtelenül fel van háborodva egy olyan dolog miatt, amit egyébként tudott: hogy nem kívánt terhesség esetén nem megy a nő abortuszra.

Miért is a nő cseszi szét a pasi életét?

De tudod mit? Nem szeretnék beszélgetni veled többet. Unlak. Unom a "gumi egy fasisztoid eszköz", a "férfi reprodukcióhoz való joga", "minden nő aljas szemét gusztustalan féreg, aki egy embriót a párja elé helyez", "babucikácska" és hasonló szövegeidet.

A kérdezőt pedig mélységesen sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került, ugyanis hiába a pasit próbálod beállítani a nagy áldozatnak, itt a nő az, aki a legnagyobbat szívja.

1. Ha megtartja a gyereket, egyedül marad.

2. Ha elveteti, sosem fogja tudni feldolgozni lelkileg.

3. Akárhogy dönt, a kapcsolata igen is mehet a kukába.

4. Akár abortuszra megy, akár szül, az egészségügyi kockázat szintén az övé.

Ezzel szemben a pasi lelép, mint aki jól végezte dolgát, és a legnagyobb baja a havi kB. 30 ezres gyerektartás, ami amúgy egy kalap szarra nem elég, de ugye tudjuk, hogy még az alól is elég jól ki szoktak bújni.

2021. ápr. 14. 10:56
 192/215 anonim ***** válasza:
77%
#191 "Senki nem várja, hogy hálás legyen." - kb százmillió helyen, ahol a nők féltéglával verik a mellüket, hogy "szültem NEKI egy gyereket"... és halálra sértődnek, ha a továbbiakban a férfi is a SAJÁT érdekeit kezdi védeni, adott esetben ugyanolyan vehemenciával...
2021. ápr. 14. 10:59
 193/215 anonim ***** válasza:
77%

#192 "Megbeszéltek egy védekezési módot, megjegyzem, a pasi kedvéért, aki nem akart óvszert használni." - nem tudom, hogy miért lett alapértelmezés egyeseknél a rohadt óvszer, a világ legfasisztoidabb fogamzásgátló eszköze...

"2. Ha elveteti, sosem fogja tudni feldolgozni lelkileg." - miért gondolod azt, hogy a férfi hamarabb feldolgozza lelkileg azt, hogy a szeretett nő elárulja, baleknak nézi? Én 35 éve nem tudom se lenyelni, se kiköpni, függetlenül attól, hogy végülis én jártam a legjobban a helyzetben, mert a sors igazságos volt. Mutass már nekem egy nőt, aki 35 éve nem képes elengedni a nőgyógyászati kisműtétjét...

2021. ápr. 14. 11:06
 194/215 anonim ***** válasza:
33%

"százmillió helyen"

Kivéve itt. Itt senki nem írta egy k.va szóval se, hogy hálásnak kellene lenni.

Annyit mondtunk itt jó páran, hogy nem kellene olyan marhára csodálkozni egy olyan dolgon, amit előre tudott a kérdező párja.

Előre meg lett neki mondva, ha besikerül, marad. Mivel Mo-n kötelező gyerektartást fizetni akkor is, ha lemond az apaságról, azt azért ki lehetett következtetni, hogy ha becsúszik, gyerektartást kell fizetnie. Akkor most min is csodálkozik?

2021. ápr. 14. 11:07
 195/215 anonim ***** válasza:
88%
"Annyit mondtunk itt jó páran, hogy nem kellene olyan marhára csodálkozni egy olyan dolgon, amit előre tudott a kérdező párja." - nem rémlik, hogy a Kérdező bárhol is azt írta volna, hogy csodálkozik... egyszerűen neki ez így nem oké, ebben ő nem lesz partner. Lereagált egy diktátumot úgy, ahogy az emberek általában teszik...
2021. ápr. 14. 13:42
 196/215 anonim ***** válasza:
85%
Olvasni való: [link]
2021. ápr. 14. 14:51
 197/215 anonim ***** válasza:
78%

#197, miért, szerinted mit kellene tennem egy személyeskedő beteg IRL-förmedvényeivel? Én csak jelzem egyébként, a döntés a moderátoré, nem az enyém. A jelek szerint a moderátor is úgy látta, hogy túlléptél egy határt. Ezen el kellene gondolkodnod...

"És cáfolat helyett csak törölteti mindig a kommentet, mert cáfolni nem tudja." - miért kellene nekem bármi is cáfolnom? Minek képzeled magad, áruld már el? (én meg a lelkiismereti terrorista magzatvédőktől tudnék hányni, de ez az én szocproblémám...)

2021. ápr. 14. 18:46
 198/215 anonim ***** válasza:
78%
egyébként a témáról kiírt újabb kérdéshez már beírtam egy ONTOPIC, érdemi megjegyzést: "Egyébként én egy dologban látom a döntő különbséget: ha a nő az embriót választja, akkor a továbbiakban egyedül kell szembenéznie minden következménnyel, hisz pont a párját lökte el magától. Ha a párját választja, akkor viszont jogosan várhatja el tőle, hogy legyen a segítségére a helyzet feldolgozásában és megoldásában."
2021. ápr. 14. 18:54
 199/215 anonim ***** válasza:
84%
#200, én szóltam...
2021. ápr. 14. 20:10
 200/215 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy sem kell olvasnod senki kommentjét, akiét nem akarod, elég lenne másik kérdés alá vonulni, mégis már ki tudja hányadjára írod vissza milyen beteg/agybeteg stb a szóban forgó kommentelő...

Hát az alapján, amit itt leművelsz te sem tűnsz éppen épnek.🤷🏻‍♀️

2021. ápr. 14. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!