Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/215 anonim ***** válasza:
75%
#119 "Ennyi erővel soha ne szüljön senki, hisz egy abortusz veszélytelenebb..." - nem kell hangulatot kelteni, vannak épp elegen, ahol mindkét szülő-jelölt egyértelműen gyereket akar, vállalva ennek kockázatát is.
2021. ápr. 13. 16:01
 122/215 anonim ***** válasza:
68%
Gerinctelen szar a kérdező párja pusztán azért, mert nem hajlandó egy véletlen becsúszott, nem tervezett gyereket a nyakába venni. Ez igen. Azért ne adjuk már elő, hogy a párja hitegette a végsőkig, hogy persze, ha becsúszik ő mennyire nagyon fogja akarni és mennyire örülni fog neki, ilyen SZÓ NEM VOLT! Az messze áll a KÖZÖS megbeszéléstől, hogy én kijelentem, hogy meg fogom tartani, a másik meg nem mond rá semmit, hisz a párja nem mondott semmit!! Nem ígért semmit! Nem hitegette egy szóval sem a kérdezőt! Itt a kérdező is pontosan ugyanannyira hibás, mert ha annyira érdekelte volna, akkor visszakérdez, hogy és te mit gondolsz, te mit tennél? De semmi ilyen nem volt, ő evidensnek gondolta, hogy önhatalmúlag kijelenti ő simán a kapcsolat elé helyez egy embriót és azt hitte ezzel a párjának sem lesz gondja. Egyébként léteznek olyan embertípusok, akiket ha nem kérdezel külön meg, akkor nem mondja. Van, akiből harapófogóval kell kihúzni a választ, öcsém pl pont ilyen, de a baráti körben az egyik csaj is. Ha valamit tudni akarok, ami elvileg közös döntés kell legyen, akkor leültetem a másikat és átbeszélem, nem odabököm, hogy ez és ez lesz, aztán jóvan.
2021. ápr. 13. 16:03
 123/215 anonim ***** válasza:
60%
#118 "A kapcsolatod kuka, akárhogy is döntesz." - ez egyáltalán nem biztos. Abortusz esetén simán együtt maradhatnak, mert az egy feldolgozható, lezárt történet... és könnyen lehet, hogy a Kérdező jobb belátásra tér, ha megszabadul a magzat folytatta hormonális manipulálástól, és kitisztul a gondolkodása.
2021. ápr. 13. 16:03
 124/215 anonim ***** válasza:
28%

Nem, nem lezárható történet.

Akkor az, ha mind a két fél abortuszt akar.

Hallottal te valaha olyat, hogy az egyik fél meg akarta tartani a gyereket, de abortusz lett a vége a másik miatt, és boldogan éltek, míg meg nem haltak?

Hát én se.

Én nem vagyok abortusz ellenes, felőlem mindenki úgy kapartatja ki a terhességet, ahogy akarja. Sőt, bizonyos helyzetekben valószínűleg magam is megtenném. És ha saját döntésem lenne, akkor bizony fel is tudnám dolgozni.

De ha valaki nem akarja, csak rákényszerítik, az soha a büdös életben nem fogja megbocsátani a "párjának".

Attol, hogy te a büdös életben nem akarsz gyereket, és neked baromira nem lenne megterhelo egy abortusz, attól nem ez a jellemző.

2021. ápr. 13. 16:08
 125/215 anonim ***** válasza:
75%
Na jó, azért itt néhányan erősen átestek a ló túl felére, gerinctelen, gusztustalan szarozni egy idegen embert, amiért az nem akarja feláldozni az életét egy véletlennek és másképp mer gondolkodni, mint ők, az minősíthetetlen. Azért álljunk már meg. A kérdező is pontosan ugyanannyira hibás, ő nem beszélt meg semmit a párjával, aki pedig nem ígért semmit! Az ugyanis, hogy közlöm én meg fogom tartani a becsúszott terhességet, a másik meg ül ott kukán nem minősül megbeszélésnek. Itt legalább úgy csinálnak egyesek, mintha a kérdező párja fűt-fát ígért volna és hitegette volna a kérdezőt, holott erről szó nincsen.
2021. ápr. 13. 16:10
 126/215 anonim ***** válasza:
78%
"Hát én se." - de én igen... (jó, még nem haltak meg, ami is élnek, együtt) De olyant biztosan nem, ahol a valamelyik által nem kívánt gyerek megszületett... azok a kapcsolatok max 3-4 év alatt biztosan robbannak, de gyakran még a terhesség előtt... tudod, sok nőnek tényleg kitisztul az agya, ha megszűnik a magzat indukálta progeszteron-cunami...
2021. ápr. 13. 16:10
 127/215 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, h meg tudnám oldani a 2 gyermek felnevelését, de ott a kérdésem, h milyen áron? Milyen minőségben?

Van félretett pénzem, nem kevés, uygyanis a önerőre gyűjtöttünk a práommal, azért is tűztük ki a 4-5 évet, h egy nagy, családi házba tudjunk költözni. Bár így is alkalmasak lennének a körülmények, csak nem olyanok, mint amilyet megálmodtunk. Sajnos annyi önerőm még nincs, h egymagamra is lakáshitelt adjanak, már ennek is utána néztem alaposan, mikor feltérképeztem a lehetőségeimet. Még 1-2 év gyűjtés kellene és vehetnék beleőle magamnak egy pici!! lakást. A gyerekeket egyedül biztosan nem olyan minőségben tudnám felnevelni, mint családban.

Arra a kérdésre kell keresnem a választ, hogy okoznám a legkevesebb sérülést/fájdalmat???

A párommal ez kimondott, h egyelőre még nincs döntés, de sürget az idő.

Ha kórházba kerülnék, a gyermekemre vigyázna a mama (apja felől), de ez most szerintem mellékes.

2021. ápr. 13. 16:13
 128/215 anonim ***** válasza:
100%
"Még 1-2 év gyűjtés kellene és vehetnék beleőle magamnak egy pici!! lakást. " - Kérdező, ez melyik esetre állna, ha megtartod, vagy ha nem? A meglévő gyerekednek mi a véleménye a testvér-kérdésről???
2021. ápr. 13. 16:17
 129/215 A kérdező kommentje:
Nem beszéltük ezt meg konkrétan, h 4-5 év múlva vállalunk gyereket, csak arról beszéltünk, h addigra tudunk családi házba költözni. A 4-5 évet akkor jelentette ki, amikor pozitívat teszteltem-a félreértés elkerülése miatt pontosítok.
2021. ápr. 13. 16:18
 130/215 A kérdező kommentje:

Ha nem tartanám meg. Ha megtartom, akkor nincs tovább spórolás, sőt egy ideig a meglévő tartalékaimból is fel kellene használnom.

A gyermekem kb egy éve könyörög a kistesóért, de nyilván még nincs azon a szinten, h felfogja ennek a következményeit

2021. ápr. 13. 16:20
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!