Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/215 anonim ***** válasza:
66%
#100 "Mármint tartásdíjért? Ugye elsődlegesen az apaság megállapításáért... addig szó sem lehet semmiféle tartásdíjról se, amíg nem tisztázott, ki az apa. Szerintem olyan helyzetben, amikor a férfi nyilvánvalóvá teszi még a 10. terhességi hét előtt - vagyis amikor még elvetetheti a nő - hogy neki nem kell a gyerek, erkölcstelen ráerőszakolni az apaságot. Tartsa meg a nő, ha annyira akarja, de ne vonja be a férfit a dologba, ne akasszon a nyakába kötelességeket és felelősségeket.
2021. ápr. 13. 14:50
 102/215 anonim ***** válasza:
31%

101!

Ezzel az a probléma, hogy vannak, akik utólag azt mondják, ők ugyan nem akarták a gyereket. Saját helyzetem is ez volt. Mi akartuk anno, hónapokig próbálkoztunk, mire végre összejött, aztán a 8. héten apuka közölte hogy ő mégsem akar apa lenni. Nyilván megtartottam a gyereket és bizony bepereltem tartásdíjra is. Igaz, sosem volt kapcsolata a gyerekkel és nem is fizetett soha egy vasat sem

2021. ápr. 13. 14:57
 103/215 anonim ***** válasza:
75%

Tehát, ha a kérdező párja előre közli, hogy neki nem kell becsúszott gyerek, akkor nem lenne állítólagos szaralak és rendben lenne azt mondani a kérdezőnek, hogy de akkor gyt-t se kérjen és semmi mást se a párjától? Jogosnak tartanátok? Csak mert számomra ez elég hihetetlen, bármibe fogadok, hogy ugyanúgy menne a köpködés, hogy milyen férfi az ilyen, igen is fizessen, miért nem húzott gumit és társai. Senki nem mondaná azt a nőnek, hogy hát figyelj ő előre szólt, szóval a te bajod, ne kérj se gyt-t, se mást. Hogy is ne. Akkor is a férfi lenne a szar, mert mit számít hogy anno mit beszéltek meg, hisz a nő most meggondolta magát, feltámadtak azok a bizonyos anyai ösztönök és nehogy már elvárja, hogy a megbeszéltek szerint abortuszra menjen a nő, mert ahhoz aztán semmi joga. Valóban, a nőé a végső döntés, innentől tehát lényegtelen, hogy de hát mi azt beszéltük. Senkit nem fog érdekelni. A lényeg, hogy a pasit lehessen sárral dobálni, így vagy úgy.

Azt mondjuk nem nevezném megbeszélésnek, hogy a kérdező közölte ő megtartja, ha becsúszik és ennyi. Ez aztán a közös megegyezés. Igen, a párja itt kifejthette volna a véleményét, de a kérdezőnek sem telt volna semmibe visszakérdezni, hogy az "ajaj" nálad mit takar? A párjának ennél a beszélgetésnél kellett volna venni a kabátot és távozni, mert szerintem ritka kiábrándító, hogy a társad, akivel elvileg jóban-rosszban ott vagytok egymásnak, lazán eléd helyez egy embriót. Ez sok mindent elárul az emberről, én nőként sem lennék együtt olyan valakivel, akinek fontosabb a kapcsolatunknál egy kifejletlen embrió.

2021. ápr. 13. 15:11
 104/215 anonim ***** válasza:
84%
#102 Nézd, ez azért összehasonlíthatatlan a Kérdező esetével, mint nálatok - ha jól értem - a férfi is egyértelműen gyereket akart... "Igaz, sosem volt kapcsolata a gyerekkel és nem is fizetett soha egy vasat sem" - akkor mi értelme volt pereskedni? A puszta névviselés megért ennyit?
2021. ápr. 13. 15:18
 105/215 anonim ***** válasza:
31%

"Tehát, ha a kérdező párja előre közli, hogy neki nem kell becsúszott gyerek.."

Nálam spec itt lett volna vége az egésznek, szóval a továbbiak engem nem érintettek volna. Sose lennék olyan férfival, aki így áll a dolgokhoz.

A kérdező esetében viszont igen, itt elég súlyos kommunikációs hiba volt mindkét fél részéről. A férfi elsunnyogta a válaszadást és a véleményét, a kérdező meg nem firtatta.

2021. ápr. 13. 15:19
 106/215 A kérdező kommentje:

Még mindig nem az volt a kérdésem, h kinek kellett volna elhagynia a másikat? de nem is az, hogy ki a szar alak és, h mit kellett volna máshogy csinálnunk?

Nyilván elcsesztük, KÖZÖSEN! Sok mindent másképp tennék most. A az új fog.gátló ezköz teljesen közös döntés volt, Ő találta először, de közösen néztünk utána és döntöttünk, közösen vásároltuk meg.

Figyeljetek! Az semmit nem segít, ha a hibást keressük, elég bajunk van most, azt is bánom, h kiírtam a kérdést, mert valljuk be, kevés olyan választ kaptam, ahol nincs ítélkezés ismeretlenül is! De kb sikerült elérnetek, h még sz@rabbul érezzem magam, nint eddig...

Az első gyermekem tervezett volt és nem miatta ment tönkre a kapcsolatunk! Apukának más lett fontosabb!!! A gyerekkel tartja a kapcsolatot, jó a viszonyunk, nem mintha tartoznék elszámolással!

Megkérek mindenkit, h ne írjon többet ide, ha nem megoldás orientált a válasza! Köszönöm!

2021. ápr. 13. 15:27
 107/215 anonim ***** válasza:
69%
Nekem is ott lett volna vége a kapcsolatnak, mikor közölné az állítólagos szerelmem, hogy ha védekezés mellett becsúszik a gyerek, akkor ő megtartja, akarjak én bármit is. Soha nem lennék együtt olyan emberrel, akinek fontosabb egy nem várt és nem is tervezett embrió a társánál.
2021. ápr. 13. 15:30
 108/215 anonim ***** válasza:
100%

104!

Miután tervezett gyerek volt és apuka sokat volt külföldön, már kb az első pozitiv teszt után elintéztük az apaságit, hogy ne maradjon el, így "nem volt visszaut" a névvel. Azt nem tudhattam előre, hogy nem fog fizetni és abban se lehettem biztos, hogy nem fog a gyerekkel kapcsolatot tartani, hiszen ugyanúgy meggondolhatta volna újra magát. Ha előre tudtam volna mindent, hidd el, terhes se lettem volna. A névvel megszívtam, mert ugye az apasági nyilatkozattal jogokat is kapott, amit kizárólag xivatasra használt, és bizony időbe telt, mire a bíróság megszüntette a jogait.

109/215 anonim ***** válasza:
24%

"Tehát, ha a kérdező párja előre közli, hogy neki nem kell becsúszott gyerek, akkor nem lenne állítólagos szaralak és rendben lenne azt mondani a kérdezőnek, hogy de akkor gyt-t se kérjen és semmi mást se a párjától?"

Így van. Ha előre közli, akkor a kérdező választhat, hogy ilyen alakkal nem szexel, vagy ha igen, akkor vagy tripláb védekezik, vagy viseli egyedül a nem kívánt terhesség következményeit. És nem, a férfi nem lenne szar alak, hiszen előre megmondta, hogy nem akar gyereket.

Ehelyett szerencsétlen nő megbízott a párjában, akivel egyébként 4 éve együtt van és elvileg családot terveznek majd közösen, és mikor megmondta, hogy a gyerek marad, ha becsúszik, akkor csak hümmögött, ahelyett, hogy elmondta volna oszintén, hogy nem kell kölyök.

Az is egy vicc, hogy szerinted a védekezés önmagában a nyak nyilatkozata, hogy a nem tervezett gyereket elveteti, de az egyértelmű közlés, miszerint "Józsi, ha terhes leszek megtartom, úgy figyeljünk a védekezésre" az neked érdekes módon már nem elég egyértelmű.

Tudjuk, hogy marhára gyűlölöd a nőket, mert az exed nem volt hajlandó elvetetni a gyereketek, de attól itt meg bizony a férfi a szar alak, igen.

Megbeszéltek valamit, ő meg szarik bele. Már bocs, de akinek a párja az első, AZ NEM HOZZA ILYEN HELYZETBE.

Nem csinálja fel úgy, hogy a szerencsétlen partnere azt hiszi, hogy mellette áll. Nem kurja át a fejét azzal, hogy persze, nem probléma, ha becsúszik a gyerek.

110/215 anonim ***** válasza:
76%
Megoldás orientált valasz: abortusz, kapcsolat vége.
2021. ápr. 13. 15:31
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!