Hogyan döntenétek?
Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!
Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.
Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.
Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.
Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.
Mit tennétek a helyemben?
Az az “idéntől” július 1-et jelent hivatalosan. A GYED összege pedig nem nettó, hanem BRUTTÓ 240 ezer, pontosabban 234 360 Ft lehet, ami nagyon nem ugyanaz! Ez nettóban 175 770 Ft, de ez is csak akkor ha a maximumot kapja, ami egyáltalán nem biztos.
“Ha a párod többet keres, akkor kérheti ő a GYED extrát”
Az megvan, hogy a kérdező párja NEM akarja a gyereket?? Minek kérné a GYED extrát?
63-as, minek adsz pénzügyi tanácsokat, ha nem is értesz a témához?
A gyed maximumnak a bruttója 240 ezer, ami nettóban kemény 176 ezer forintot jelent. A két gyerek után járó csp. egyedülállóknak kb. 26 ezer, az adókedvezmény meg 40 ezer, netalántán apasági teszt után kiharcol még vagy 25 ezret, akkor legjobb esetben is kb. 270 ezret tud összeszedni.
A probléma csak az, hogy ebből vagy 100 ezer legalább el fog menni albérlet+rezsire, ergo marad 170 ezre kajára, pelenkára, utazásra, satöbbire. Na most, ezt pont arra elég, hogy megéljen hónapról-hónapra, de ha közbejön valami komolyabb kiadás, pl. akkor ott meg lesz lőve a kérdező. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha vissza kell menni dolgozni és nem talál olyan melót, ami mellett oviba hozni-vinni tudja a gyereket. Vagy mi van, ha elesik, eltörik a lába és táppénzből kell megélni és semmi segítsége nincs.
Vagy munkanélküli lesz váratlanul, mint most százezrek.
A babavárót nem is kapja meg egyedülállóként csak gyedre, a csókot meg nyilván rég felvette volna, ha lenne önereje és nem albérletben laknak. Szóval, te fogsz neki segíteni anyagilag, ha beüt valami probléma? Mert gondolom, hogy nem.
Mondjuk, az egészről felesleges beszélni, mert alapból ott indul a probléma, hogy nincs olyan ember, aki kiad egy egyedülálló anyukának albérletet úgy, hogy épp szülés előtt áll, szóval hiába tartaná meg a gyereket, mindkettö mehetne állami gondozásba lakhely híján.
Most sikerült a válaszok végére jutnom. Szeretnék néhány dolgot tisztázni:
-nyilván, ha megtartanám a babát, megoldanám a lakhatást. Benne vagyok olyan csoportban, ahol gyerekeseknek adnak ki albérleteket, de nem olcsók, olyan 120-140e körül vannak, ahova mehetnék is, szóval fel kellene kötnöm a gyatya szárát!
-hogy miért nem védekeztünk gumival vagy fog.gátlóva?? Mert a párom nem hajlandó egy ideje óvszert húzni. Fog.gátlót több félét is próbáltam, de erős, csillapíthatatlan migrénes fejfájásom lett tőle, így orvosi javaslatra abbahagytam.
-fel sem merült bennünk, h ez a fog.gátló eljárás nem fog beválni, a helyes használatáról, még a gyártónak is írtam e-mail, egyeztettem vele. Nem használtuk eleinte élesben, tényleg körültekintően mindent megtettem, h működjön. Sok véleményt olvastunk erről, nem kételkedtünk a biztonságosságában.
-én már többször mondtam neki, ha véletlenül összejönne a baba akaratunk ellenére, én nem fogom elvetetni, úgy vigyázzunk. Erre ő egy :"ajjaj"-al lerendezte a választ, tehát nekem evidens volt, h nem vetetem el, de utólag kiderült, h neki nem.
-tényleg nem azt kértem, h döntsétek el, h ki a szar alak, én megértem a párom álláspontját is annak ellenére, h nagyon fáj! Szeretnék olyan döntést hozni, ami a legkevesebb sérülést okozza és a legkevésbé ártok vele. Nem azt kérdeztem,h hogyan döntsek, hanem azt, h a helyemben mit tennétek?
-ha a párom kérésére elvetetem, nem gondolom, h szexuálisan tudnék hozzá valaha is úgy viszonyulni, mint előtte, hagyni fog bennem sérelmet, nem tudom elképzelni, h olyan odaadóan és szenvedélyesen tudnék vele valaha is szeretkezni, mint előtte. Ő azt mondta, h meg fogja várni, amígy újra összekapcsolódik a lelkünk.
Nagyon nehéz ez, hisz valaki biztosan sérülni fog. Azt hiszem, h nincs is jó döntés, csak kevésbé sz@r döntés.
Köszönöm a válaszokat!
A párod
- nem volt hajlandó gumit húzni
- megmondtad neki, mi lesz, ha becsúszik a gyerek, ő nem mondott semmit ( az ajjaj nem számít, mert értelmezhetetlen), a hallgatás pedug beleegyezés.
Ebből a kettőből elvileg az következne, hogy neki oké, ha becsúszik. Vele van a baj, nem veled.
Tehát nem volt hajlandó óvszert húzni, és azt sem volt hajlandó megérteni hogy ha becsúszik, nem veteteted el.
Itt bizony a pasi a gáz.
De teljesen mindegy, hogy a terhesség megy vagy marad, ilyen emberrel nem lennék együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!