Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/215 anonim ***** válasza:
55%
#29 "Az ilyen elhagyja akkor is, ha a párja elveszti a munkáját, tartósan beteg lesz, balesetben elveszti a lábát stb. Bármi nem várt esemény, ami rá is hatással van és már tiplizik is." - ez így ostobaság... tudod, az ember a párját önként, szabad akaratából vállalta, a méhtartalmat meg csak rá akarják erőszakolni, és ez rohadt nagy kettő. Amit leírtál, az pont azokra a nőkre igaz, akik képesek egy embriót a párjuk elé helyezni, ők hagyják ott simán a párjukat, ha már nem ítélik a babácskájuk számára hasznosnak... mert "én már anyuka vagyok, nekem már a gyerekem az első".
2021. ápr. 12. 11:07
 32/215 anonim ***** válasza:
69%

Mert talán a kérdező nem állítja választás elé?! Ő meg akarja tartani, ergo vagy vele marad és benyeli a ráerőltetett gyereket vagy adios. Ez pont ugyanaz, attól hogy nem mondja ki nyíltan, még pontosan ez történik. Úgyhogy nem, nem szaralak a párja, max annyira, mint a kérdező. Adott egy kapcsolat, ahol NEM terveztek és NEM akartak gyereket, így ennek megfelelően védekeztek, majd mikor mégis becsúszik és a másik fél továbbra sem akarja azt a gyereket, akkor még ő az utolsó szar szemét, amiért nem áldozza fel az életét a másik akarata kedvéért és meri azt mondani, hogy köszi, de én ezt nem akarom. Senki nem mondta, hogy sajnálni kell a párját, de ugyanilyen alapon a kérdezőt sem kell.

"de a férfi ezután simán leléphet, mert ő nem akart gyereket"

Pontosan, mi ezen olyan felháborító? Bsszus, védekezés mellett - úgy hogy nem terveztek és jó ideg nem is akartak még gyereket - becsúszik mégis és a kérdező lesz a szegény ártatlan sajnálni való nő, a párja meg a gusztustalan szaralak, amiért tartja magát ahhoz, amit megbeszéltek és nem változik meg a véleménye karikacsapásra?? Mert az mennyivel jobb, amit a kérdező csinál, hogy az elvileg szeretett férfi és a 4 éves kapcsolata elé helyez egy fejletlen embriót, akit nem vártak és nem terveztek, csak véletlen besikerült és akinek konkrétan a tető biztosítása a feje fölé is elég kétséges. Számomra ez sokkalta gázabb hozzáállás, mint a párjáé.

Mert ugye a kedves magzatfanatikusok azt már nem veszik észre, hogy a kérdező alaposan részletezte, hogy nagyjából minden a megtartás ellen szól, albérletből valószínűleg menniük kell, pedig már egy gyerekkel is nehezen talált lakást. A munkája nem kismama barát, gyedből pedig nem lehet egy albérletet plusz két gyereket fenntartani, illetve már az első gyereknek sincs ott az apja, de most szülne még egy egyet, akitől tudatosan és szándékosan elvenné a lehetőséget, hogy apával együtt nőjön fel.

Persze közös döntés, aztán abban mi a közös, hogy a férfi nem akarja a védekezés mellett becsusszant babácskát, a nő mégis ennek ellenére megszüli?! Igen, joga van hozzá, hisz az ő teste, de akkor vállalja is a felelősséget érte egyedül, ha már dönteni is egyedül döntött és a férfinek is legyen meg a lehetősége visszautasítani az apa szerepet! Fizessen gyerektartást és hadd élje az életét. Ha anyukának ekkora fejfájást okoz egyedül megoldani a helyzetet, mert nem adottak a körülmények, akkor pedig nem kell megtartani.

Inkább az az undorító hozzáállás, hogy az ilyen védekezés mellett becsúszott terhességeknél is a férfi a szarlaka, amiért nem akarja megtartani a nem várt és nem akart gyereket, a nő meg az áldozat. Mégis mit kéne tennie a párjának, azt mondani, hogy jól van egye fene, igaz hogy nem akarom ezt a gyereket, de a kedvedért feláldozom és elcs*eszem az életemet, csak hogy neked jó legyen? Ugyan már.

Szerintem inkább az az undorító hozzáállás, hogy szidom és trágár jelzőkkel illetek ismeretlen embereket, csak mert másképp gondolkodnak, mint én és mert nem játsszák a mártír szerepét, hanem kerek-perec megmondják hogyan éreznek a témával kapcsolatban.

2021. ápr. 12. 11:14
 33/215 anonim ***** válasza:
70%

Izé:

#28 "Szóval már ne is haragudjon senki, de aki ilyet mond, az igenis sz*r alak. ő is ott volt, amikor szexeltek, és együtt kéne megoldaniuk ezt a helyzetet is, mivel ez közös felelősség (lenne egy normális kapcsolatban)."

#30 " Együtt szexeltek, mindekttejük hibája, hogy sz*rul védekeztek, de a férfi ezután simán leléphet, mert ő nem akart gyereket."

Áruld már el légyszi, hogy mégis mi a jó fenét kellene csinálnia szerinted, ha egyszer ő egyértelműen nem akar gyereket, és a párját nem tudja normális módon meggyőzni erről???

2021. ápr. 12. 11:16
 34/215 anonim ***** válasza:
39%

Kár ezt magyarázni, mert vagy nem értitek, vagy nem akarjátok. Én semmit sem írtam az abortuszról, hanem a kapcsolatukról. Ahogy szerinted én szegény áldozat helyzetébe állítom a kérdezőt, te (és a többiek) ugyanúgy szegény áldozat helyébe állítod a párját, miközben MINDKETTEN ott voltak, amikor "készült", MINDKETTEN hibásak a sz*r védekezésért, MINDKETTEN felelősek a helyzetért. Együtt kellene megoldaniuk, nem egymást zsarolni.

Viszont nem akarom elhinni, hogy szerintetek a férfi magatartása normális, Ugy csináltok, mintha a kérdező megerőszakolta volna, vagy átverte volna a védekezéssel. Szerintetek egy normális kapcsolatban ennek így kéne működnie? Nem inkább úgy, hogy közös probléma, közösen oldjuk meg ahelyett, hogy zsarolnánk a másikat?

2021. ápr. 12. 11:19
 35/215 anonim ***** válasza:
26%
33: Hol olvastad, hogy normális módon akarta meggyőzni? Én semmi ilyesmit nem látok.
2021. ápr. 12. 11:19
 36/215 anonim ***** válasza:
62%

#32 "Pontosan, mi ezen olyan felháborító? Bsszus, védekezés mellett - úgy hogy nem terveztek és jó ideg nem is akartak még gyereket - becsúszik mégis és a kérdező lesz a szegény ártatlan sajnálni való nő, a párja meg a gusztustalan szaralak, amiért tartja magát ahhoz, amit megbeszéltek és nem változik meg a véleménye karikacsapásra?? Mert az mennyivel jobb, amit a kérdező csinál, hogy az elvileg szeretett férfi és a 4 éves kapcsolata elé helyez egy fejletlen embriót, akit nem vártak és nem terveztek, csak véletlen besikerült és akinek konkrétan a tető biztosítása a feje fölé is elég kétséges. Számomra ez sokkalta gázabb hozzáállás, mint a párjáé." -

+1 maximálisan egyetértek, nagyon jól összeszedted a lényeget!

2021. ápr. 12. 11:20
 37/215 anonim ***** válasza:
71%

#34 "miközben MINDKETTEN ott voltak, amikor "készült", MINDKETTEN hibásak a sz*r védekezésért, MINDKETTEN felelősek a helyzetért. Együtt kellene megoldaniuk, nem egymást zsarolni." - el lehetne szakadni a rohadt felelősség-gumicsonttól? Nem akartak gyereket, ennek megfelelően védekeztek, ezzel ez kipipálva.

"Együtt kellene megoldaniuk, nem egymást zsarolni." - javaslat?

2021. ápr. 12. 11:23
 38/215 anonim ***** válasza:
68%
#35, az ember általában úgy indít, és csak akkor emeli a hangot, ha a másiknál süket fülekre talál...
2021. ápr. 12. 11:26
 39/215 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem meg neked kár magyarázni, mert meg sem akarod érteni a lényeget.

Áruld már el, szerinted miért védekeztek?? Viccből, pusztán a buli kedvéért, vagy talán mert nem volt egyáltalán gyerek tervezve? Csak nem a második? Na hát, akkor mi olyan meglepő azon, hogy mikor VÉDEKEZÉS MELLETT becsúszik a gyerek, a felek továbbra sem akarnak gyereket? Persze, meg lehet gondolni magad és helyezhetsz egy embriót a kapcsolatod elé, mondván te mégis akarod, csak akkor számolj azzal, hogy egyedül maradsz a döntéseddel. Ezt vagy vállalod vagy nem.

"Együtt kellene megoldaniuk"

Nem mondod? Kérlek áruld már el mégis hogy lehet ezt együtt megoldani, ha a párja világossá tette, hogy nem akar gyereket, aminek elég árulkodó jele az, hogy védekezést alkalmaztak, a kérdező ennek ellenére mégis akarja? Meg gondolom a év 4 alatt csak szóba jött, szóval a kérdezőnek volt fogalma arról, hogy a párja (még) nem akar gyereket. Itt mi az "együtt megoldjuk"? Ja, hogy az hogy a férfi benyeli szó nélkül, hogy kihagyják a döntésből, majd játssza a boldog mintaaput, mert anyukának az felelne meg? Fel kell végre fogni, ha a két fél akarata nem egyezik, NINCS EGYÜTTES megoldás. Vagy megszüli vagy nem, félig nem lehet megtartani egy gyereket. Márpedig a férfinek a végső döntésbe úgy sincs beleszólása, tehát legalább utána hadd mondja azt, hogy köszi, de nem. Amihez minden joga megvan.

De azért érdekes, hogy némelyek szerint azzal semmi baj nincs, amit a kérdező csinál, hogy nem tervezett és védekezés mellett fogant terhességet a másik nyakába varrna, se azzal, hogy egy embriót a kapcsolatuk elé helyez. Nagyon szeretheti a párját, ha már egy fejletlen embriót is lazán elé helyez.....

2021. ápr. 12. 11:29
 40/215 anonim ***** válasza:
26%
Aha, szóval a többit hozzágondoltátok. Nincs több kérdésem. Igazából nem is értem, miért vitatkozom olyanokkal, akik szerint ez normális vislekedés egy férfitól. Rendben, hisz felőlem csináljanak amit akarnak, ha a kérdezőnek megfelel egy ilyen emberrel kapcsolatban lenni, sok boldogságot.
2021. ápr. 12. 11:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!