Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/215 anonim ***** válasza:
30%
20, a kérdés úgy szólt, hogy döntenék a helyébe. Én így, és nekem nem számítana, szerencsére a férjemnek sem számított anno. Mi sem terveztük, 22 évesek voltunk, koliban laktunk, mégis úgy örült neki mint majom a farkának.
2021. ápr. 12. 08:15
 22/215 anonim ***** válasza:
69%

Na, megint itt járt a sok abortusz-ellenes fotelharcos, aki a gyerek megtartása mellett pártoskodik, miközben a kérdező az elmondottak alapján azt se tudja, hova vihetné haza a gyereket és miből élnének.

Kérdező! Legyen eszed! Nekem is van gyerekem, tudom, milyen nagy csoda, de neked már ott van az első gyereked is, felelősséggel tartozol érte, etetned kell, ruháznod, tetőt biztosítani a feje fölé, hiszen őt már nem tudod "visszacsinálni". Ha nincs pénzed, se otthonod, se segítséged, úgyis hiába tartod meg a babát, ha nincs hova hazavinned, ki se adják a kórházból és a másikat is elveszik.

2021. ápr. 12. 08:18
 23/215 anonim ***** válasza:
72%

22!

De itt az egyik fél nem örül, nem baj?

2021. ápr. 12. 08:30
 24/215 anonim ***** válasza:
84%
4 éve vagy "stabil" kapcsolatban. Felnőtt lévén külön éltek, gyakorlatilag csak dugni jártok össze.
2021. ápr. 12. 08:33
 25/215 anonim ***** válasza:
29%

Mindenben melletted lesz, ha megöleted a gyermeketeket. Nem értem, miért sír egy anya emiatt, miért érzi, hogy megszakad a lelke, pedig elég korrekt ajánlatnak hangzik, nem igaz!? Szerencse, hogy mindenben számíthatsz rá, hogy vállalja a felelősséget veled együtt bármiről is legyen szó.

Ja nem...

2021. ápr. 12. 08:48
 26/215 anonim ***** válasza:
85%

Mindkét fél megérhető, de ez patt helyzet.

Ha megtartod, akkor azért megy tönkre a kapcsolat, ha nem tartod meg, akkor meg azért.

Azt kell eldönteni, hogy egyedül mi a jobb, gyerekkel vagy anélkül.

2021. ápr. 12. 09:09
 27/215 anonim ***** válasza:
65%

#25 "Szerencse, hogy mindenben számíthatsz rá, hogy vállalja a felelősséget veled együtt bármiről is legyen szó." - tudod, a "mindenben számíthat rám" kitétel ilyen setekben nem vonatkozik az önsorsrontó, szuicid akciókra... szóval nem, szerencsére a férfiak jó része annyira nem balek, hogy a nő után ugorjon a kútba, vagy éppen támogasson egy olyan gyerekvállalást, amivel a saját életét nehezítené meg alaposan. Szóval bocs, de nem válnánk áldozattá pusztán azért, mert egy nő képtelen tudatosan kontrolálni az anyai ösztönét.

Mindenesetre a Kérdező #20-as kommentje elárulja, hogy miért rühellem ab ovo a becsusszano babácskákat, mint a xa*t... mert jó eséllyel mindenképp elvesznek az embertől valami fontosat, vagy a párkapcsolatát, vagy a saját élete feletti uralmat.

2021. ápr. 12. 10:03
 28/215 anonim ***** válasza:
36%

"Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele."

Már ne is haragudjatok, de ilyen emberrel nem maradnék együtt gyerektől fügetlenül. Igen, mondhatjátok, hogy védekeztek, tehát nem akarták a gyereket, így "joga van" kiakadni. De miért is kéne őt sajnálni? A kérdező sem tehet róla ennyi erővel, hogy nem működött a fog. gátlás. A másik dolog meg, hogy ha ilyen kétes fogamzásgátlót használtak - mert ami az első hónapban nem működik, az elég sz*r lehet, számolniuk kellett volna ezzel is.

Szóval már ne is haragudjon senki, de aki ilyet mond, az igenis sz*r alak. ő is ott volt, amikor szexeltek, és együtt kéne megoldaniuk ezt a helyzetet is, mivel ez közös felelősség (lenne egy normális kapcsolatban). Nem elintézni annyival, hogy ha megtartod, elhagy, és ő mossa kezeit.

2021. ápr. 12. 10:24
 29/215 anonim ***** válasza:
56%
Osztom a 28-ast, ilyet az ember ne mondd a párjának akit szeret. Az ilyen elhagyja akkor is, ha a párja elveszti a munkáját, tartósan beteg lesz, balesetben elveszti a lábát stb. Bármi nem várt esemény, ami rá is hatással van és már tiplizik is.
2021. ápr. 12. 10:44
 30/215 anonim ***** válasza:
44%

És még az abortuszellenesekre mondják hogy szekta meg fotelharcos, miközben ha valaki más véleményt ír, mint hogy "vetesd el", lepontoznak , mert más a véleményed. Ez igen, ez demokrácia. Gondolatszabadság van, de csak addig, amíg azt gondolod, amit mi.

Persze nem csodálkozom, a válaszadók egy része pont ugyanolyan undorító ember lehet, mint a kérdező "párja". Együtt szexeltek, mindekttejük hibája, hogy sz*rul védekeztek, de a férfi ezután simán leléphet, mert ő nem akart gyereket. Mégis milyen lehet a kapcsolat egy ilyen emberrel?

2021. ápr. 12. 10:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!