Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/215 anonim ***** válasza:
23%
Na ez a baj! Hogy szerinted a párod csodás ember! Nem, nem az... De hiába neked minden szó...
2021. ápr. 12. 12:48
 52/215 anonim ***** válasza:
70%

Már miért lenne baj és miért ne lehetne csodás ember a párja?! Ja, mert te egyetlen egy info alapján nyilván jobban ismered a párját, mint a kérdező 4 év után, aha nagyon hiteles :D

Pusztán azért, mert valaki nem kíván nem várt, becsusszant gyereket vállalni, még nem lesz automatikusan szar ember, ahogy nem is zárja ki, hogy a kérdező szavaival élve csodás ember legyen!

2021. ápr. 12. 12:59
 53/215 anonim ***** válasza:
35%

". a védekezés ténye a "nem tartjuk meg a mégis megfogant gyereket" opciót teszi alapértelmezetté."

Miért is? Mi a párommal várnánk még a gyerekvállalással az októberi esküvőnkig pl. Jelenleg tablettát szedek, de MEGBESZÉLTÜK, hogy mi lenne akkor, ha mégis teherbe esnék. És bármilyen hihetetlen, mind a ketten megtartanánk. Attól, hogy majd csak fél-egy év múlva akarunk gyereket vállalni, attól még nem kapartatom ki, ha fél évvel előbb jön.

Én csak azt nem érzem, hogy ez egy 4 éves kapcsolatban nem kerül szóba? Pláne, ha új védekezési módot kezdenek használni?

Nem lehetne előre megbeszélni, hogy ki mit tenne egy nem kívánt terhesség esetén?

2021. ápr. 12. 13:20
 54/215 anonim ***** válasza:
63%

"Annyira elvakult szektások vagytok, hogy nektek mindegy is a kérdés, a válasz mindenképpen abortusz. Majd biztos mentek vigasztalni a kérdezőt, és fizetitek a pszichoterápiáját, ha esetleg kikészül az abortusz után... Ja, nem"

Jaj, hagyjuk már ezt a sz*r dumát, pont ti vagytok azok, akik minden ilyen kérdés alá odaböfögitek a kérdező neked, hogy tartsa meg, ha úgy érzi - és ennyi, utána mossátok kezeiteket, ti sem fizetitek utána a kérdező albérlet meg a gyerek pelenkáját és ellátását.

Azt hiszitek, aki szerint ilyen helyzetben hülyeség megtartani a gyereket, az biztos gyermektelen abortusz-fan, közben még csak reálisan látjuk, hogy ha még lakhatása sincs a kérdezőnek, ahova a gyereket hazavigye, akkor halott ügy az egész. Te fizetni fogod a psizchoterápiáját, ha közlik vele, hogy nem viheti haza a gyereket a kórházból szülés után, mert nincs hova? Az albérlet díjat - ha talál ugyan albérletet úgy, hogy most fog szülni egyedülállóként - fogod fizetni?

Ja, nem. Csak magyarázni tudtok, meg ismételgetni hogy "tartsd meg, tartsd meg" akkor is, ha az alapvető feltételek sem adottak. Mert itt lehet okoskodni, a való életben úgysem kell felelősséget vállalni a szavaitokért.

2021. ápr. 12. 14:11
 55/215 anonim ***** válasza:
64%

Olyan, hogy abortusz fanatikus nincs, max olyan van, hogy döntéspárti meg olyan, hogy valaki képes racionálisan és felelősen gondolkodni és nem fogja a megtartást mantrálni egy olyan helyzetben, mikor nem adottak a körülmények, akkor sem ha anyuka akarná. De tudjuk, ti akkor is megtartást kiáltotok, ha beteg lenne a gyerek, ha éhezne, nem számít, csak szüljön az ember lánya, felelősségtudat még a kanyarban sincs.

Maradjunk annyiban, hogyha kérdező annyira nagyon meg akarná tartani és kétség nem férne hozzá, akkor nem egy rakás idegent kérdezni az abortusz topikban a GYK-n.. :)

Ki mondta, hogy nincs joga a kérdezőnek a teste felett dönteni és a párja akarata ellenére és a szükséges körülmények hiánya tudatában mégis megtartani a terhességet, hm? SENKI nem írt ilyet, sőt többen is leírták, hogy a kérdezőnek joga van megtartani, ha ő maga akarja, csak akkor bizony a párjának is joga van azt mondani, hogy kösz, de ebből nem kérek, anélkül hogy mindenféle szaralaknak lehordanánk. Érdekes kettős mérce, ha anyuka akarja a nem tervezett, becsúszott gyereket és "apuka" nem, akkor egyből fikázzuk le a férfit, mert mi az hogy nem gondolta meg magát varázsütésre, de azért döngetjük a mellkasunkat, hogy márpedig ez közös döntés és együtt kéne megoldani, csak meglepő módon még mindig senki nem tudta elmondani a férfi részéről akkor mi is lenne a szerinte helyes döntés..

Itt pontosan a magzatfanatikusok annyira elvakultak, hogy mindegy mi a kérdés, lehet az élettel összeegyeztethetetlen betegség, lehet az nincstelenség, lehet az 15-16 éves tini terhesség, lehet az BÁRMI, akkor is kitartóan kampányolnak a megtartás mellett és még ők tesznek megjegyzést azokra, akikben van felelősségtudat és pl nem szülnének a semmire, vagy nem szülnének szülők nyakára vagy nem helyeznének fejletlen embriókat a párjuk és kapcsolatuk elé. Nyugodtan vissza lehet nézni hány ilyen jellegű kérdés volt, a kedves prédikátorok mindenhol megjelentek és mantrázták a "mindenképpen tartsd meg", "meglátod minden rendben lesz", "én tudom, hogy jól döntesz és nem fogod megbánni" kis monológokat, amiknek következményeiért aztán ugyanúgy nem vállalják ám felelősséget, ha ugye mégsem jön össze a kristálygömbből jóslás. Mert hogy az is többször nekik lett ám szegezve, hogyha mégsem lesz minden rendben, ahogy állították, akkor majd ők fizetik anyuka és a gyerek ellátását? Ők biztosítanak tetőt a fejük felé? Áhh dehogyis, a nagy prédikáció csak addig tart, amíg sikeresen rá tudnak valakit dumálni a szülésre, utána mossák kezeiket.

"És bármilyen hihetetlen, mind a ketten megtartanánk."

Itt viszont bármilyen hihetetlen, de a kérdező párja nem így vélekedik és nem fél évvel, hanem 4-5 évvel előbb jött össze a gyerek, nem éppen ugyanaz a szitu.

2021. ápr. 12. 14:13
 56/215 anonim ***** válasza:
60%

#53 ". a védekezés ténye a "nem tartjuk meg a mégis megfogant gyereket" opciót teszi alapértelmezetté.

Miért is?" - Hát, mert rendszerint azért védekeznek az emberek, mert éppen nem akarnak gyereket. "de MEGBESZÉLTÜK, hogy mi lenne akkor, ha mégis teherbe esnék. És bármilyen hihetetlen, mind a ketten megtartanánk." - egészségetekre. Nyilván közösen lehet másképp dönteni, de mint említettem, az alapértelmezett nyilván a "NEM".

"Én csak azt nem érzem, hogy ez egy 4 éves kapcsolatban nem kerül szóba? Pláne, ha új védekezési módot kezdenek használni?" - nyilván csak akkor kell beszélni róla, ha valamelyik eltérne a "NEM"-től... egyébként minek? Másfelől szerinted a megbeszélés mennyiben védene a nő "feltámadó anyai ösztönétől"?

2021. ápr. 12. 14:45
 57/215 anonim ***** válasza:
32%

"Olyan, hogy abortusz fanatikus nincs, max olyan van, hogy döntéspárti meg olyan, hogy valaki képes racionálisan és felelősen gondolkodni és nem fogja a megtartást mantrálni egy olyan helyzetben, mikor nem adottak a körülmények, akkor sem ha anyuka akarná. De tudjuk, ti akkor is megtartást kiáltotok, ha beteg lenne a gyerek, ha éhezne, nem számít, csak szüljön az ember lánya, felelősségtudat még a kanyarban sincs."

Csak ebben az általad írott részben 2x beszélsz és hivatkozol felelősségtudatra, meg felelős gondolkodásra abban a kontextusban, hogy az a sajátod, miközben abortuszra bíztatsz valakit, szemben azokkal, akik a baba megtartása mellett érvelnek. Most túl azon, hogy nem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek, amikor olyan ember hivatkozik a saját felelősségteljes gondolkodására, aki ebben a témában azt képviseli leegyszerűsítve, hogy dugni jó, (tehát gyermeket nemzeni adott esetben, hiszen ez a biológiai folyamata a dolognak, a fogantatásnak, annak is az első lépése), de a szervesen hozzá tartozó kövrtkezményt - ami az új élet, egy gyerek - felvállalni, az már a szabadon választható körhöz tartozik, az a tetszik, vagy nem tetszik, éppen jók e a körülmények, van e kedv hozzá, akarok e anya/apa lenni körbe sorolandó szerinted es a hozzád hasonló gondolkodásúak között. Tehát valamit csinálok, amiről - általános iskola 7. Osztálytól fölfelé - tudom, hogy elsődlegesen mi a biológiai funkciója és következménye (függetlenül bármilyen fajta fogamzásgátlási módszertől), de ezt követően a szükségképpen a dolog szerves részeként jelentkezhető következmény vállalásakor azt kezded el mondogatni, hogy dehát mi nem is úgy gondoltuk, meg nem elég jó a fuzetés, meg hát a nőnek joga van így úgy amúgy rendelkezni, stb. Ezt nevezitek ti felelősségteljes gpndolkodásnak... Ha nem volna ennyire vérlázító ez az ostobaság/hazugság (megfelelő rész aláhúzandó), akkor a beleimet fognám a röhögéstől. Így viszont erre, hogy ez volna felelőségteljes gondolkodás, amit te leírtál, annyit tudok kb mondani, amit egy hasonló gondolkodásmódú elvtársatok üzent nem olyan régen, hogy a "lónak a fa...."!

Zárójelben: ez a gondolkodásmód a racionálistól legalább annyira távol áll, mint a felelősségteljestől, ha semmi mást, csak ezt az egy példát veszi is alapul az ember. Ilyen ordítóan ellentmondásos gondolkodást és viselkedést racionálisnak nevezni szerintem kissé a gyengeelméjűség kategória inkább, mintsem hogy racionális.

Egyébként szerintem nem minden a racionalitás, de ez még csak az sem...

Tehát a hasonló véleményeket kérdező nagyjából ezen a szinten érdemes kezelni szerintem.

2021. ápr. 12. 15:15
 58/215 anonim ***** válasza:
26%
Látom, a gyermekmentes abortusz-fanatikusok sorra töröltetik az övékkel nem egyező véleményeket. Tolerancia lvl 1000.
2021. ápr. 12. 15:20
 59/215 anonim ***** válasza:
35%
Szóval leírom még egyszer: Ilyenkor, amikor abortuszra akartok küldeni egy nőt, aki meg akarja tartani a babáját, hol van "a nő teste, nő döntése szlogen"?
2021. ápr. 12. 15:23
 60/215 anonim ***** válasza:
81%
Csak a korrektség kedvéért: "Hogyan döntenétek? Mit tennétek a helyemben?"
2021. ápr. 12. 15:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!