Hogyan döntenétek?
Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!
Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.
Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.
Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.
Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.
Mit tennétek a helyemben?
"Nekem is ott lett volna vége a kapcsolatnak, mikor közölné az állítólagos szerelmem, hogy ha védekezés mellett becsúszik a gyerek, akkor ő megtartja, akarjak én bármit is"
Látod. És milyen szuper is lett volna, mert nem itt tartana a helyzet. Szépen rájöttek volna, hogy 4 év kapcsolat után baromira nem ugyanúgy képzelik el a jövőt és baromira nem illenek össze. És akkor nem is lett volna egy olyan terhesség, amit az egyik fél akar, a másik meg nem.
Ehelyett elbeszéltek egymás mellett és most ez van.
Egy patt helyzet, ami megoldhatatlan úgy, hogy valamelyik fél ne károsodjon.
Kérdező, ha nem ketten akarják a gyereket, az szerintem - még mindig - egyértelmű abortusz, nem lehet senkinek a nyakába vágni úgy több évtizednyi kötelezettséget és felelősséget, hogy nem önként vállalja azt. Én se tenném senkivel, szóval el is várom magam felé.
"Tudjuk, hogy marhára gyűlölöd a nőket, mert az exed nem volt hajlandó elvetetni a gyereketek, de attól itt meg bizony a férfi a szar alak, igen." - hahahaha... a #103-at nem is én írtam, úgyhogy ez alaposan mellé... mellesleg, ha annyira gyűlölném a nőket, nem valószínű, hogy 24 éve élnék boldog párkapcsolatban ugyanazzal a nővel:)))
Kedves kérdező!
Én is épp meg akartam jegyezni, hogy jól szétoffolták a témát azzal kapcsolatban, hogy kinek milyen joga van meg mit kellett volna tenni, de azért az elején még érkeztek olyan válaszok, amik konkrétan a kérdésedhez kapcsolódtak.
Az én válaszom az abortusz volt, mert mint valamelyik kommentemben levezettem, feltehetően nincs elegendő bevételed ahhoz, hogy el tudj tartani hosszútávon két gyereket. Ezt nem is cáfoltad meg. Van már egy meglévő gyereked, aki iránt felelősséggel tartozol, azt szeretnéd, hogy ő is állami gondozásba kerüljön, ha kicsúszik a lábad alól a talaj és nem tudod biztosítani a feltételeket?
Sajnos vagy sem, akik mögött nem áll olyan családi háttér, akik gond esetén elkapják, kénytelenek háromszor meggondolni a gyerekvállalást.
"nem lehet senkinek a nyakába vágni úgy több évtizednyi kötelezettséget és felelősséget, hogy nem önként vállalja azt."
Senkinek a nyakába nem lehet vágni egy műtétet, akinek lehetnek szövődményei.
"Senkinek a nyakába nem lehet vágni egy műtétet, akinek lehetnek szövődményei." - khmmm... történetesen a terhesség kihordásának és a szülésnek sokkal gyakrabban lehetnek tök hasonló hasonló szövődményei. (a halálozása is vagy 6x akkora) És ha a nő már terhes, akkor vagy az AB vagy a szülés marad, 3. út nincs.
Tegyük fel, hogy a Kérdező kórházba kerül a terhességével... mi lesz addig a meglévő gyerekével???
Itt viszont egyértelmű volt a helyzet, hiszen a kérdező megmondta.
Akkor minek is dugta bele a farkát, ahelyett, hogy megmondta volna, hogy ő nem ilyen partnert akar?
Miért utólag kell gerinctelen szarnak lenni?
Kérdező: ahogy már írták, nincs jó megoldás. A kapcsolatod kuka, akárhogy is döntesz. Az abortusz azt nem viseli meg lelkileg, aki akarja és aki alapvetően szabadulni akár a terhességétől.
Az a kérdés, egyedül el tudsz-e tartani két gyereket vagy sem.
"történetesen a terhesség kihordásának és a szülésnek sokkal gyakrabban lehetnek tök hasonló hasonló szövődményei. (a halálozása is vagy 6x akkora)"
Nyilván. Csak az a különbség, hogy jelen esetben a terhességet és a lehetséges szövődményeit jobban szeretné, mint az abortuszt és a lehetséges szövődményeit.
Ennyi erővel soha ne szüljön senki, hisz egy abortusz veszélytelenebb...
Mintha a szülésnek nem lehetnének súlyos következményei..:D Végül is csak sokkal, de sokkal nagyobb az esély arra, hogy meghalj egy terhesség-szülés során, semmint egy abortusz során. És akkor ez csak egy a sok közül.
Mindegy, nem is ez a lényeg, mivel hogy senki nem is mondta, hogy vállalja az abortuszt, természetesen joga van megtartani, ezt senki nem vitatta. DE! ha már egy olyan terhességről van szó, ami abszolút nem tervezett, nem akart, szimplán védekezés mellett csúszott be és a pár férfi tagja nem szeretné megtartani érthető okokból, akkor nekem biztos nem lenne pofám még apasági pert indítani és tartani a markom a Gyt-ért, miközben eleve egymagam, a párom "akarata" ellenére eldöntöttem, hogy megtartom. Evidens lenne, hogy akkor meg is oldom egyedül.
De továbbra sem világos a kérdező egymaga pontosan hogyan fog mindent megoldani? Hisz a kérdésből egyértelműen lejön, hogy minden a megtartás és újabb gyerek ellen szól, már kb a lakhatás is necces. Ha van is olyan naiv ember, aki kiadja egy 2 gyerekes nőnek a lakását, az meg is fogja kérni az árát, simán lehet hogy 2 helyett 3 havi kauciót kér, ami nem kis összeg. Én mindenképpen a már meglévő gyerekemet tartanám szem előtt és bacnék ki vele (is), csak mert védekezés mellett besikerült egy terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!