Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek, tanácsért fordulok hozzátok!

Egy 4 éves stabil kapcsolatban élek, most terveztük őszre az összeköltözést. Néhány hónapja felfedeztünk egy új fogamzásgátló módszert a párommal. Mivel hormonmentes, úgy döntöttünk, h kipróbáljuk(nem szeretném részletezni a módszert) . A méretválasztás miatt nőgyógyásszal is konzultáltam. Sajnos nem sokkal azután, h elkezdtük használni, pozittívat teszteltem. Először megijedtem a helyzettől, de alapjába véve örültem neki. A párom, viszont teljesen elutasította a baba lehetőségét, nem akar még 4-5 évig apa lenni és ezt határozottan kijelentette. Igazából választás elé állított, h őt választom, vagy a babát?? Megmondta, h nem fog róla tudomást venni, ha megtartom, tehát biztosan egyedül maradnék vele.

Az én helyzetemről annyit lehet tudni: van egy stabil, jól fizető munkám, de a gyesem nagyon alacsony lenne azok alapján, ahogy kiszámoltam a mostani fizumhoz képest. Jelenleg albérletben lakom és a tulaj nem engedné meg, h ide hozzak még egy gyereket, mivel az előző kapcsolatomból, már van egy nagyobb gyermekem. Másik albérletet is kellene keresnem, de 1 gyerekkel is kihívás volt találnom. A párkereséssel is nagyobb hátrányban indulnék és a minőségi életet se tudnám biztosítani a gyerekeknek. Ráadásul a munkám több műszakos, ezt nem tudnám tovább végezni, ha gyed után vissza szeretnék menni, max egy könnyített, 1 műszakos munkára, fele ennyi pénzért.

Gondolom, most a hormonok is közre játszanak, de hihetetlen erősnek érzem magam, nagy késztetést érzek, h mindent feladjak ezért a csöppségért.

Nincs senki segítségem sajnos, a szüleimre már nem számíthatok.

Mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 11. 23:22
 181/215 anonim ***** válasza:
84%
"Igen, képzeld, mert közvetve miatta is nyomorítottak meg gyerekeket" - ez ugye akkor lenne igaz, ha ő adott volna megbízást a felvételek elkészítésére... te tudsz ilyenről? Mert én nem hallottam...
2021. ápr. 14. 01:47
 182/215 anonim ***** válasza:
96%
...de egyébként a politikus botrányok itt totál OFF-ok... nem is értem, minek hoztad ehhez a kérdéshez...
2021. ápr. 14. 01:49
 183/215 anonim ***** válasza:
23%
Fogyasztóként kvázi ez történt... De ha te ezt nem érzed át, akkor hagyjuk, mert értelme annyi van, mint vakkal a színekről vitázni. A kérdést meg azért hoztam be, mert felismertelek a szóhasználatodról, és biztos akartam lenni, hogy egy másik, nagyon hasonló kérdésnél beléd botlottam-e. Mivel igen, így a további vitát én lezárom, mert aki ennyit se érez át, azzal a vita teljesen meddő.
2021. ápr. 14. 01:53
 184/215 anonim ***** válasza:
85%
"Fogyasztóként kvázi ez történt..." - ja, pont annyira kvázi, ahogy egyes nyugati országokban büntetik a prostituálthoz forduló kuncsaftokat, mondván, hogy ők a felelősek a prostitúcióért... na, én meg az ilyen korlátozó elmebeteg törvények megszavazóit büntetném... nem kicsit...
2021. ápr. 14. 01:57
 185/215 anonim ***** válasza:
22%
Igen, tudjuk, hogy neked ilyen nézeteid vannak, kikiabáltad már a múltkor is... Mivel itt viszont gyerekekről van szó, a két dolog marhára nem összehasonlítható.
2021. ápr. 14. 02:01
 186/215 anonim ***** válasza:
97%
Ujra, a Kaleta botránynak, és egyáltalán a magyar jognak a világon semmi köze a Kérdező terhességéhez... persze én voltam a hülye, mert minek reagáltam egyáltalán a megemlítésére... szóval ONtopicban valahol ott tartottunk, hogy őszintén remélem, hogy a Kérdező nem a terhesség miatt megváltozott tudatállapotának teszi ki a párjával való viszonyát, aki őt évek óta elfogadja gyerekestül. Azért a dolgokban kell lenni valamiféle kölcsönösségnek is...
2021. ápr. 14. 02:14
 187/215 anonim ***** válasza:
85%
Itt az a xar, hogy a nő úgy dönt, hogy megtartja, akkor a csávó 1 életre perkál. Nem beszélve arról, hogy, szegény nő->mocskos szemét férfi. De a férfi nem dönthet....
2021. ápr. 14. 05:02
 188/215 anonim ***** válasza:
80%
#187, na igen, ez az, fel nem foghatom, hogy egyes nőkben miért van arra késztetés, hogy az általuk ÁLLÍTÓLAG szeretett férfinak az életében a legtöbb kárt okozó, legnagyobb, legádázabb ellenségeivé váljanak... és pláne miért várják azt, hogy a férfi ennek még örüljön is... ha egy mezei rabló okoz egy férfinak többmillás kárt, az legalább felfogja, hogy ő a rossz, és nem várja, hogy az áldozata még hálás is legyen neki érte...
2021. ápr. 14. 10:32
 189/215 anonim ***** válasza:
28%

"De a férfi nem dönthet...."

De. Dönthetett volna akkor, mikor a párja közölte vele, hogy ha becsúszik a gyerek, marad. Ez egyértelműen azt jelenti ugye, hogy fizetheti a gyerektartást. Nem árult a nő zsákbamacskát.

Most leléphet, ha nem akarja a gyereket, de bizony perkalni azt kell, teljesen jogosan. De ezt ugye tudhatta előre, hiszen a kérdező elmondta neki még a terhesség előtt.

2021. ápr. 14. 10:43
 190/215 anonim ***** válasza:
81%

"Most leléphet, ha nem akarja a gyereket, de bizony perkalni azt kell, teljesen jogosan. De ezt ugye tudhatta előre, hiszen a kérdező elmondta neki még a terhesség előtt." - bocs, de én erősen remélem, hogy a Kérdező végülis jobb belátásra tér, és nem tesz erőszakot az által állítólag szeretett férfi életén, nem xarja keresztbe az önreprodukciós döntésekhez fűződő szabadságát.

Vagy ha mégis, akkor nem fog azon csodálkozni, hogy a férfi a továbbiakban akként kezeli, ami: a legádázabb ellenségeként. A gyerekkel együtt.

2021. ápr. 14. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!