X88 kérdése:

Megtartsam? Ne tartsam?

Figyelt kérdés

NE HARAGUDJATOK HOSSZU LESZ..🥺

Sziasztok. Tuti lesz aki savaznk fog... Most leptem be a 20as eveimbe,es meg tudtam babat varok,nem sokara 8 hetes terhes vagyok. Viszont en jelenleg nem dolgozom es jovohonapig nem is dolgozhatok egy komoly mutet miatt,parom dolgozik de persze nem keres milliokat. Elso baba,mindenkinek az volt az elso gondolat,hogy abortusz... (sajnalom,hogy ezt le kellett irnom,hisz tudom vannak olyan emberek a csoportba akiknek sajnos nem jott meg ossze,ti kerlek ne haragudjatok ram.🥺) Mielott jonnek,a minek szexeltek ha nem tudtok vedekezni kommentek,vedekeztunk. En meg a csaladommal elek,es a parom is. Anyukamnak az utobbi idobe hatalmas szuksege volt ram,nekem pedig ra. Parom anyukaja ellenezte a babat viszont mar el jatszott a gondolattal,hogy milyen lenne babazni. Kertem anyukam,hogy jojjon el velem nogyogyaszhoz,nemet mondott... Amikor haza ertem az elso UH-s kepet sem volt hajlando megnezni ,,tudod mi a velemenyem,, mondtattal zarta a dolgot. Ma mondta nyilvan nem tenne ki ha megtartanam. Viszont fogalmam sincs mit kellene tennem,nyilvan nem azt kerem ti dontsetek helyettem,csak esetleg tanacs,vagy valaki jart-e ilyen cipobe. A parom is az elejen az abortuszt mondta,majd atgondolta ezt a dolgot,es mondta szeretne megtartani. Azota nem tudom mivan benne,mert nem beszelunk rola... Anyukam azt mondta ez nem a megfelelo ido.

Szivem szerint megtartanam,hisz engem valasztott anyukajanak. Es miert bantanek,egy artatlan kis manot.. Nagyon szepen koszonom. A negativ hozzaszolast kerlek mellozd,igy is eleg rosszul erzem magam...❤️

2021. jan. 3. 00:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/144 anonim ***** válasza:
73%
Ja persze, végülis csak a nő áldozza be a testét a terhesség kihordására és szülésre, ő kockáztatja a testi-lelki épségét, az ő életét változtatja meg egy gyerek örökre, az ő felelőssége lesz, ő lesz otthon vele, ő eteti-pelenkáztatja, kel hozzá éjszaka akár 15x, ő lesz kialvatlan, ő lesz feszült, ő fog idegeskedni, ő fog ott virrasztani a fogzó gyerek mellett, ő fog szenvedni a dackorszakos gyerekkel, aki csak azért sem csinálja, amit kérsz, ő fog égni a boltban, ha majd a kiskölök földhöz vágva fetreng a huszadik csokiért, ő kell kimatekozza, hogy hogyan viszi-hozza az oviból/suliból a gyereket, ő fogja majd halálra aggódni magát a kamasz gyereke miatt, hogy vajon éppen mit csinálnak a buliban, vajon jól van-e, nem verik-e át, nem bántják-e, majd ő fog küzdeni azzal is, hogy annak a kamasznak semmi sem jó, mert most új telefon, most új gép, most új cipő, most új ruha kell és még jövő hétig sorolhatnám, de hát persze nem a nő élete a fő szempont, nem az ő jövőjét veszi el egy nem kívánt gyerek, mindez nem számít, hisz a lényeg az a fejletlen embrió..... Nevetséges.
2021. jan. 3. 21:43
 62/144 anonim ***** válasza:
80%
Na baszmeg egy abortusz ellenes gyerekmentes... ilyet se hallottam még 🙄🙄🙄
2021. jan. 3. 21:54
 63/144 anonim ***** válasza:
79%

Szóval esélyt kell adni a gyereknek de neki amugy nincs...

Hát legyen neked is! Eselyt kell neki adni

2021. jan. 3. 21:55
 64/144 anonim ***** válasza:
62%
"Gyereknek esélyt kell adni élni akkor is ha a szülei voltak olyan hülyék, hogy nem teremtették meg az előfeltételeit."- na nehogy már fontosabb legyen egy csak parazitulásra képes egy embrió sorsa két felnőtt ember sorsánál.
2021. jan. 3. 23:50
 65/144 anonim ***** válasza:
51%

#67: nem, a kérdésben egyáltalán nem a gyerek az egyedüli szempont, hanem az anya önrendelkezéshez, testi és lelki egészéghez való joga kerül szembe egy emberkezdeményecske (de még nem ember) életbenmaradáshoz fűződő érdekével. Alkotmányjogi szempontból nagyon érdekes probléma, mert a jogok és érdekek ütközése mindig azzal jár, hogy nem lehet tökéletesen igazságot tenni a két ellenérdekelt fél között (ez esetben ugye az anya és a magzat). Mivel ennyire érdekel a téma, ajánlom figyelmedben a 64/1991-es számú alkotmánybírósági határozatot (ez még a "régi" alkotmányhoz készült). Nagyon, nagyon részletesen le van írva minden figyelembe vehető szempont, jog, érdek, morális dilemma, stb.

[link]

2021. jan. 4. 10:34
 66/144 anonim ***** válasza:
16%

67# azért ezt érdekesnek tartom. Akkor tulajdonképpen a megfogant, beágyazódott embrió az nem ember? Dehogynem. Egy kiszolgáltatott kis pici emberkezdemény, aki felett csak úgy rendelkezhetünk? A kérdező 8 hetes terhes, kötődik hozzá, van ilyenkor már szívhangja is a babának.

Tévedés ne esség, nem ítélem el az abortuszt, van az a helyzet, amikor az a megoldás. De most ez nem az, ezek eltörpülnek és időleges problémák egy ember életéhez képest. Valamiért ez a baba jönni akart, hiszen védekeztek, és mégis.

2021. jan. 4. 11:04
 67/144 anonim ***** válasza:
70%

"Valamiért ez a baba jönni akart, hiszen védekeztek, és mégis." - ha jönni akart, akkor tán haladjon tovább... nem, tartom épeszűnek, aki a saját életét képes alárendelni annak, hogy egy "baba jönni akart"... maradjunk abban, hogy majd én megmondom, hogy mikor "jöhet"...

Szóval én a Kérdező párja helyében biztosan semmit nem változtatnék a következő évek tervein, pusztán azért, mert "ez a baba jönni akart"... az meg lázálmomba se jutna eszembe, hogy nekem kellene eltartanom a Kérdezőt azért, mert egy embrió ezt meg azt akar...

2021. jan. 4. 11:18
 68/144 anonim ***** válasza:
78%
Bírom ezt a jönni akart, én sajnos vetéltem már el, akkor a baba meggondolta magát? A másik, tudom szörnyű, amit írok, de ha down szindrómás lenne a gyerek, kérdwző, akkor is megtartanád, mert szegény beteg baba téged választott anyukájának. Az a probléma, hogy te szülsz egy gyereket és még belevonsz 3 embert a gyermeked ellátásába, akik ezt igazán nem is szeretnék, na ez önzőség. Ha te szeretnéd a babát, vállald be, de csaknúgy, ha ezzel a feladattal egyedül is boldogulsz.
2021. jan. 4. 11:25
 69/144 anonim ***** válasza:
81%

"mert szegény beteg baba" - nem tudom, én egy embrió irányába semmiféle szánalmat nem tudok érezni, ha egészséges, ha beteg... komolyan mondom ennek a hóembernek [link]

a tragédiája sokkal jobban megérint, mint "szegény jönni akaró picike babukáé"...

2021. jan. 4. 11:42
 70/144 anonim ***** válasza:
75%

Életemben szánalmasabb dumát ennél a “jönni akart a baba”-nál még nem hallottam.... Nem akart az az embrió semmit, azt pedig hogy mikor “jöhet” a baba, ÉN döntöm el és véletlenül sem más.

A kérdezőnek se otthona, se munkája, se pénze, se stabil kapcsolata, ergo semmije sincs meg, ami a felelősségteljes gyerekvállaláshoz kéne, szóval ha valamikor, akkor ebben a helyzetben maximális érhető az abortusz.

És nem, egy embrió még nem ember, csak LEHETNE, feltételes módban. HA a nő úgy dönt megtartja, ha nem tartja, akkor értelemszerűen nem lesz az, ez ilyen egyszerű. Egy 8 hetes embrió kapcsán meg még csak szívcső pulzálásról beszélhetünk, életben maradáshoz szükséges, kifejlett szívről szó nincs.

2021. jan. 4. 11:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!