Tanácstalan vagyok. Megtartsam vagy elvetessem?
A napokban tudtam meg, hogy 6 hetes terhes vagyok. Volt egy kis baleset amikor félig-meddig lecsúszott a gumi, de nem mentem el esemény utáni tabiért, gondolván ebből úgyse lesz baj. (Én hülye.)
A párommal alig pár hónapja ismerjük egymást, egyikőnk se készült erre, korábban ő is mondta, hogy nem szeretne még gyereket jó pár évig. Még nem tudja a dolgot. Egyelőre úgy készülök, hogy ha megtartom a gyereket egyedül kell felnevelnem. Nincs saját lakásom, albérletben lakom, kb havi 120 ezerért. Ülőmunkám van, szóval a terhesség nagy részét végig tudnám dolgozni. Az albérlet, rezsi levonása után kb nettó 200 ezrem lenne minden kiadásra. Fogalmam sincs mennyi pénzbe kerül egy gyerek. Egyik nap úgy kelek fel, hogy számolok, matekozok, gondolkodom, hogy lehetne ezt megoldani, másnap úgy hogy úristen nem akarom ezt az egészet, nincs még itt az ideje. Tépelődök, sírhatnékom van. A fejemben egy teljesen más útja lett volna ennek, házassággal pár év együtt éléssel, majd utána gyerekkel. Most meg ez van. Anyukámnak már elmeséltem, neki 19 évesen volt egy abortusza. Utána 4 gyermeket szült, de azt mondta máig rengetegszer eszébe jut, hogy a kis meg nem született "testvérünk" is milyen csodás lett volna. Nagyon össze vagyok zavarodva és félek. :(( Az abortuszt egyértelműnek a könnyebbik útnak tartom de közben azt érzem nincs igazán valós indokom rá, hiszen valójában nem vagyok válsághelyzetben. Mit tegyek?:(
Én azt mondom, hogy ha lehetőséged van rá, hogy felneveld, tartsd meg. Biztos segítene anyukád is ha úgy alakul valami.
Ui. Mivel a kérdést a tegnapról törölték, így itt üzenek Kamillának, aki privátban írt, hogy neki nem kívánok hasonló szépeket, mert az is sokmindent elárul egy emberről, ha valaki ilyeneket kíván egy anyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!