Tanácstalan vagyok. Megtartsam vagy elvetessem?
A napokban tudtam meg, hogy 6 hetes terhes vagyok. Volt egy kis baleset amikor félig-meddig lecsúszott a gumi, de nem mentem el esemény utáni tabiért, gondolván ebből úgyse lesz baj. (Én hülye.)
A párommal alig pár hónapja ismerjük egymást, egyikőnk se készült erre, korábban ő is mondta, hogy nem szeretne még gyereket jó pár évig. Még nem tudja a dolgot. Egyelőre úgy készülök, hogy ha megtartom a gyereket egyedül kell felnevelnem. Nincs saját lakásom, albérletben lakom, kb havi 120 ezerért. Ülőmunkám van, szóval a terhesség nagy részét végig tudnám dolgozni. Az albérlet, rezsi levonása után kb nettó 200 ezrem lenne minden kiadásra. Fogalmam sincs mennyi pénzbe kerül egy gyerek. Egyik nap úgy kelek fel, hogy számolok, matekozok, gondolkodom, hogy lehetne ezt megoldani, másnap úgy hogy úristen nem akarom ezt az egészet, nincs még itt az ideje. Tépelődök, sírhatnékom van. A fejemben egy teljesen más útja lett volna ennek, házassággal pár év együtt éléssel, majd utána gyerekkel. Most meg ez van. Anyukámnak már elmeséltem, neki 19 évesen volt egy abortusza. Utána 4 gyermeket szült, de azt mondta máig rengetegszer eszébe jut, hogy a kis meg nem született "testvérünk" is milyen csodás lett volna. Nagyon össze vagyok zavarodva és félek. :(( Az abortuszt egyértelműnek a könnyebbik útnak tartom de közben azt érzem nincs igazán valós indokom rá, hiszen valójában nem vagyok válsághelyzetben. Mit tegyek?:(
11!
Mindig vannak kivételek. De a valóságban ez tobbynute úgy néz ki, hogy a no megtartja, a férfi xarik a gyerekre, max tartásdíjat fizet, anyuka meg szidja a pasit.
A sracnak mindenkeppen tudnia kell.
Aztan majd kitalaljátok, hogy legyen, de nem vetetjeted el a háta mögött, az az ő gyereke is.
Beszéljétek meg, lehet hogy nem is kellene aggodnod.
Én nem tartanám meg. Te magad is leírtad, hogy friss a kapcsolat, alig ismeritek egymást, nem is laktok együtt, márpedig ez alap lenne. Ráadásul sokszor már az együttélés is problémákat okoz, hisz lakva ismerszik az ember, nem hogyha még ez az egész meg van koronázva egy gyerekkel. Ráadásul azt mondta ő még egy jó darabig nem akar gyereket és te magad sem így képzeld ezt el. Egy életed van, éld úgy, ahogy azt a legjobbnak érzed.
"de nem vetetjeted el a háta mögött, az az ő gyereke is."
Tévedés! Mi az hogy nem vetetheti el a háta mögött?! Nyilván egyértelműen szólni kell a férfinak is, de ebbe beleszólása nincs! Nem kell sem a beleegyezése, sem a hozzájárulása az abortuszhoz, ha a kérdező úgy döntene nem mondja el és elveteti, akkor ehhez bizony minden joga megvan. Az ő teste, az ő élete, egyértelműen csak is kizárólag övé a végső döntés.
Először is beszélj a pároddal.
Egyébként a keresetekhez annyit: ha letelik a csed, onnantól gyed-ét kapsz csak, ami keresettől függetlenül maximum kB 150ezer...szóval azt felejtsd el, hogy ebbe egyedül belevágj úgy, hogy albérletbe kell 120ezret kifizetni :/
Beszèlgess anyukáddal sokat errôl, akàr minden nap beszèljètek át, hogy minèl tisztàbban láss. Ilyenkor a rèmülettôl ès a kètsègbeesèstôl sokszor zavarodottak leszünk, plusz erre ràsegítenek a hormonok.
Ha tudsz beszèlj a pároddal is. Ha teheted menj el egy pszichologushoz, akivel szintèn àt tudod beszèlni ezt a helyzetet.
Èn szemèly szerint azt tanácsolnám neked, hogy tartsd meg. Mert azt ha megtartod biztos, hogy soha nem fogod megbànni, ha elveteted azt viszont lehet, hogy igen.
Ki tudja lesz e kèsôbb olyan helyzet, ami “ideàlis”, hogy gyereket vàllalj. Az pedig hogy megtapasztalhatod, hogy anyává vàlj, a legcsodàlatosabb dolog az èletben. Valòjában szerencsès vagy!
19: pont ezt nem írtam, amit te, és nem véletlenül. Én tényleg úgy gondolom, hogy ezt a kérdezőnek kell eldöntenie, és akár megtartja, akár nem, az rá tartozik. Nem gondolom, hogy az abortusz gyilkosság.
Csak annyit írtam, hogy én hasonló esetben megtartanám. Nem többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!