X88 kérdése:

Megtartsam? Ne tartsam?

Figyelt kérdés

NE HARAGUDJATOK HOSSZU LESZ..🥺

Sziasztok. Tuti lesz aki savaznk fog... Most leptem be a 20as eveimbe,es meg tudtam babat varok,nem sokara 8 hetes terhes vagyok. Viszont en jelenleg nem dolgozom es jovohonapig nem is dolgozhatok egy komoly mutet miatt,parom dolgozik de persze nem keres milliokat. Elso baba,mindenkinek az volt az elso gondolat,hogy abortusz... (sajnalom,hogy ezt le kellett irnom,hisz tudom vannak olyan emberek a csoportba akiknek sajnos nem jott meg ossze,ti kerlek ne haragudjatok ram.🥺) Mielott jonnek,a minek szexeltek ha nem tudtok vedekezni kommentek,vedekeztunk. En meg a csaladommal elek,es a parom is. Anyukamnak az utobbi idobe hatalmas szuksege volt ram,nekem pedig ra. Parom anyukaja ellenezte a babat viszont mar el jatszott a gondolattal,hogy milyen lenne babazni. Kertem anyukam,hogy jojjon el velem nogyogyaszhoz,nemet mondott... Amikor haza ertem az elso UH-s kepet sem volt hajlando megnezni ,,tudod mi a velemenyem,, mondtattal zarta a dolgot. Ma mondta nyilvan nem tenne ki ha megtartanam. Viszont fogalmam sincs mit kellene tennem,nyilvan nem azt kerem ti dontsetek helyettem,csak esetleg tanacs,vagy valaki jart-e ilyen cipobe. A parom is az elejen az abortuszt mondta,majd atgondolta ezt a dolgot,es mondta szeretne megtartani. Azota nem tudom mivan benne,mert nem beszelunk rola... Anyukam azt mondta ez nem a megfelelo ido.

Szivem szerint megtartanam,hisz engem valasztott anyukajanak. Es miert bantanek,egy artatlan kis manot.. Nagyon szepen koszonom. A negativ hozzaszolast kerlek mellozd,igy is eleg rosszul erzem magam...❤️

2021. jan. 3. 00:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 anonim ***** válasza:
34%

Nekem annyival volt több, hogy 29éves voltam, 6év munkaviszonnyal.

De a szülői házban laktunk (szüleim is így indultak velem anno) a párom nem igazán támogatott...De mégsem bántam meg! Ma már 13 éves a fiam, saját házban lakunk, van új párom, és egy kislányunk 🙂 igazából csak azt bánom, hogy a munkám miatt keveset voltam a fiammal 😟

2021. jan. 3. 09:15
 22/144 anonim ***** válasza:
67%

Nem tartanám meg. Saját otthonnal, biztos egzisztenciával, stabil párkapcsolattal is nehéz feladat tud lenni a babavállalás, nemhogy szinte gyerekként, 0 háttérrel. Amíg magadat sem tudod fenntartani, milyen alapon akarod édesanyád nyakába varrni a felelősséget, hogy eltartson titeket?

Szép dolog lenne tervezni a barátoddal is, csak a hapsik általában könnyen kihátrálnak egy nemkívánt családból, amikor rájönnek mivel is jár, de ti mégcsak nem is beszéltek róla.

2021. jan. 3. 09:32
 23/144 anonim ***** válasza:
30%
Megtartanám. Úgy gondolom minden okkal történik. Mérlegelj és gondold át alaposan, bárhogy is döntesz, nem tudod majd vissza csinálni. Engem a családom biztos támogatott volna, bár 20 évesen már a mostani férjemmel voltam és jegyben jártunk. Sosem tudnék elvetetni egy babát, pláne ha egészséges.
2021. jan. 3. 09:37
 24/144 anonim ***** válasza:
80%

2-es mindent elmondott. A pasira ne is szamits. Mi az nem beszeltek rola??? Borzaszto dolog az abortusz de ne tartsd meg. Tonkreteszed az eleted. A pasid el fog hagyni ez tuti.

Ha nem most, akkor nemsokara. Egyedul leszel.

2021. jan. 3. 09:59
 25/144 anonim ***** válasza:
73%

Az a "kis manó" nem mindig lesz cukigombóc, hiszen egy gyerek nem szobanövény, aki szépen felöltöztetve elvan a sarokban.

A családod valószínűleg kikészül majd, hogy a nyakukra szülsz, a barátod pedig - tekintve hogy együtt sem éltek - alig veszi majd ki a részét bármiből is.

2021. jan. 3. 10:13
 26/144 anonim ***** válasza:
75%

Egyértelműen abortusz! Se stabil kapcsolatos, se stabil munkahelyed, se pénzed, se külön otthonotok, ergo a világon SEMMI nincs, ami egy gyerekhez minimálisan is szükségeltetik. A családod sem támogat, de ha támogatna se tartanám meg, ugyanis alap, hogy nem mások nyakára szülök.

Rengeteg ember van, aki igen is megbánja a gyerekvállalást, elég itt is szétnézni hány ilyen jellegű kérdés van, csak ugye az ilyesmit nem “illik” bevallani, mert egyből szétszednek. És az abortuszt sem bánja meg az, aki alaposan átgondolja az egészet, biztos a döntésében és tudja, hogy számára ez a jó megoldás. Én személy szerint számos abortuszon átesett nőt ismerek és egyetlen egy sem bánta egy percig sem, hogy úgy döntött, ahogy.

Ab során azt a fejletlen és fájdalmat nem érző embriót pedig nem “meg/leölik”, hanem abortálják, óriási különbség!

2021. jan. 3. 10:25
 27/144 anonim ***** válasza:
78%
Ja és még valami: Olyan NINCS, amit itt írt valaki, hogy a férje/párja nem engedte volna, hogy abortuszra menjen, ugyanis ebbe a férfinak a világon semmi beleszólása, a végső döntés a nőé! A férfi elmondja mit gondol, mit tenne, de onnantól nincs szava, nem kényszeríthet senkit sem szülésre!
2021. jan. 3. 10:30
 28/144 anonim ***** válasza:
38%

Én meg tartanám, nem tudnék úgy élni hogy megoltem a gyerekem akinek bennem dobogott a szíve.

Van otthonod, a párod dolgozik, gondolom nem a legalja putriba éltek segélyből, csak jelenleg nincs munkád és még nem éltek együtt.

Ezeket időközben mind mind megtudjatok teremteni, nyilván dolgozni most így nem tudnal, de azért 9 hónap alatt a fontos dolgokat kevés pénzből is be lehet szerezni, utána kapsz gyes és családi ami a baba dolgai nagy részét fedezi, miután mehet bölcsibe, oviba, el tudsz menni dolgozni és ha olyanok vagytok, akkor ki hozzátok a legjobbat ebből és éltek hárman, boldogan. Lehet kis szukosebben, de a kerdesedbol nekem nem az jön le hogy az éhezés szélén állsz.... Én úgy gondolom hogyha anyud tartós beteg lenne. Apád alkoholista a párod meg egy drogos fiatal srác, és a semmiből elnetek napról napra, akkor oké, gondolkozz el hogy mégis mi lenne a jobb.

De ha van egy biztos otthonod, egy biztos társad aki szeret és akarja a babát. Akkor mégis miért ne?

Sokan amugyis túlzásba viszik a baba körüli anyagi dolgokat.

Nem tudom.... Mi tok átlagosan élünk és a gyerekemnek kB mindenből a legjobb van, és megvan mindene, csak a dolgok nagy részét használtan vettem, de mind mind hibátlan állapotban van.

A pelenka havi 10 ezer Ft

Az első egy évben nagyrészt ingyen van a kaja, hisz anyatej ingyen van. De a tápszer sem drága receptre.... És az a kis adag zöldség. Gyümölcs....

Utána meg az eddigi főzött adagbol gondolom jutna egy kis adag is a gyereknek 🙂🤔

2021. jan. 3. 11:02
 29/144 anonim ***** válasza:
3%
#27: De igen, van! Házaspár esetén kell a férj beleegyezése is!
2021. jan. 3. 11:03
 30/144 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó ne terjeszd a hülyeséget. Nem kell!
2021. jan. 3. 11:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!