Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik ellenzik az abortuszt,akk...

Akik ellenzik az abortuszt,akkor is megtartanák a magzatot ha pl.nem is a férjüktől lennének terhesek,hanem a szeretőjüktől?

Figyelt kérdés

A szerető legyen vagy 10 évvel fiatalabb mondjuk.Tudom,az ilyen emberek nem tartanak szeretőt,de mégis mit tennének ilyen helyzetben?

Elméleti kérdés.

2020. máj. 30. 23:29
 81/97 anonim ***** válasza:
0%
A kérdés még midnig elméleti :D És mint írtam, abban a helyzetben ez lenne a legkorrektebbb lépés. Inkább mint becsapni a férfit és más gyerekét felneveltetni vele.
2020. jún. 4. 15:03
 82/97 anonim ***** válasza:
20%
79 ebben most nincs igazad. Nagyon kiforgattad ezt a tojás témát. A tojás csak egy egyszerű párhuzam volt az embrióval. A barátai nem tekintettek aazokat a konkrét tojásokat élőlénynek ő pedig már igen. Ahogy a magzatot is annak tekinti. Ennyi. Ezt nem kell ennyire tovább gondolni meg túlmagyarázni. Egy gyerekkori érzésnek meg sztorinak mi köze lenne ahhoz ahogy a bolti tyúktojáshoz viszonyul?! En se törnek szét az énekes madarak tojásait aztán nem vagyok vega. (Mondjuk amúgy a törvény is tiltja) Nem vagyok abortusz ellenes meg magzatvedo se, de elképzelni nem tudom, az olyanokat, mint te , miért zavarja, ha valaki már elő emberként tekint a testben növekvő embrióra/magzatra is. Szíve joga. Ahogy másnak szíve joga elvetetni addig amíg a törvény nem tekint rá emberi lényként és nem tiltja az abortuszt. Ezen én nem tudom mit lehet oldalakon keresztül veszekedni.
2020. jún. 4. 15:03
 83/97 anonim ***** válasza:
62%

82, Nyilván elméleti itt most, de előfordulnak a való világban is ilyen ilyen helyzetek.

"És mint írtam, abban a helyzetben ez lenne a legkorrektebbb lépés. Inkább mint becsapni a férfit és más gyerekét felneveltetni vele." Nem, ebben a helyzetben a legkorrektebb lépés az abortusz lenne, ugyanis a magzat az egyetlen, ami nem tud az egészről semmit, és nem él meg tudatilag veszteséget. A kakukkfióka-neveltetés az a leginkorrektebb lépés. A többi meg a kettő között, de mindenképp veszteséget okoznál azoknak, akiket állítólag szeretsz.

2020. jún. 4. 16:59
 84/97 anonim ***** válasza:
36%

Mivel teljes mértékben ab ellenes vagyok, ezért ha elvetetném hatalmas károkat okoznék magamnak, amit soha nem tudnék feldolgozni. Ez kihatna az egész életemre, az esetleges meglévő gyerekeimre, nem tudnám többet ellátni az anyai teendőimet. Ezért ez nem opció, emiatt sem. A legnagyobb veszteséget pedig az abortált gyerek élné meg. Nem tudnék többet tükörbe nézni, ha tudnám, hogy én okoztam az ő halálát. Emellett eltörpül minden más.

Erről vitát nyitni kár, mert ez gondolkodásbeli különbség.

2020. jún. 4. 17:04
 85/97 anonim ***** válasza:
75%
"A legnagyobb veszteséget pedig az abortált gyerek élné meg." - hogy tud megélni veszteségt egy magzat? Ahhoz asszociatív gondolkodás is kellene neki... hogy neked veszteséget okozna, az rendben van... de hát az itt feltett kérdésben a nő a konfliktus-helyzet okozója, kinek legyen vesztesége, ha nem neki?
2020. jún. 4. 17:16
 86/97 anonim ***** válasza:
17%
Ígyis úgyis bűnhődni fog, ha egyedül marad. Ha nem akkor meg a lelkiismeretfurdalás ott lesz örökre. De még midnig ez a kisebbik baj, mint elvenni egy másik ember életét. A magzatnak meg már a fogantatás pillanatában van lelke, tudata, ha elveszem az életét, elveszem mindenét.
2020. jún. 4. 17:21
 87/97 anonim ***** válasza:
83%
"Ígyis úgyis bűnhődni fog, ha egyedül marad." - abban mi a bűnhődés? Talán a történet többi szereplője nem marad pont úgy egyedül? Nézd, a "lelke van" az hit kérdése, de a tudathoz minden kétség nélkül kell egy megfelelően fejlett agy. Ami biztosan nincs egy abortálható korú magzatnak. "ha elveszed az életét," voltaképp csak az értelmes élet esélyét veszed el tőle, semmi többet.
2020. jún. 4. 17:28
 88/97 anonim ***** válasza:
14%

Szerinted mi a bűnhődés abban ha valaki elveszti a családját és egyedülálló anya lesz? Függetlenül attól, hogy saját magának köszönheti.

A tudatot te a testhez kötöd, én a lélekhez, az meg van az elejétől kezdve.

De mint írtam, ez egy parttalan vita, nem fogsz meggyőzni, én meg téged nem is akarlak.

2020. jún. 4. 17:44
 89/97 anonim ***** válasza:
81%

"már a fogantatás pillanatában van lelke, tudata"

Na ez például bődületes nagy baromság. Már a tudat része, az hogy lelke van... hát felőlem hidd azt, de a tudat az se nem hit, se nem vélemény kérdése! Az tény, hogy az embriónak NINCS tudata, hisz az agya koránt sincs megfelelően kifejlődve. Épp ezért nem képes például gondolkodni sem, sok minden egyéb más mellett. És mondom, ez teljesen független attól, hogy ki mihez köti meg ki abellenes és kinek mi a véleményete. Mert ezek egyike sem változtat a tényeken.

2020. jún. 4. 18:03
 90/97 anonim ***** válasza:
0%
Oké.
2020. jún. 4. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!