Akik ellenzik az abortuszt,akkor is megtartanák a magzatot ha pl.nem is a férjüktől lennének terhesek,hanem a szeretőjüktől?
A szerető legyen vagy 10 évvel fiatalabb mondjuk.Tudom,az ilyen emberek nem tartanak szeretőt,de mégis mit tennének ilyen helyzetben?
Elméleti kérdés.
12-es, de belegondoltam és azt gondolom, amíg nem vagyok a helyükben, nem tudhatom biztosan, hogyan döntenék, de a mostani gondolkozásommal azt mondom, hogy inkább meghalnék, mint hogy megölessem a gyermekemet. Azt tudom, ha a szeretőmtől lennék az, megtartanám. A betegség esetén azt gondolom, azt érezném, nincs választási lehetőségem, mert a gyerekem megöletése nem opció számomra. De lehet, hogy meg tudnám magamnak indokolni, pl. a már megszületett gyerekemnek szüksége van rám, stb.
Azt tudom, hogy nagyon sokan megtarthatnák, de kényelemből elvetetik és gyártanak hozzá egy felmentést maguknak. És de, az a gyerek a hasamban is a gyerekem.
Hogy Ted Bundy minek a hatására vált szörnyeteggé, nem tudom, de azt kötve hiszem, hogy genetikailag volt így kódolva.
"Van egy gyerekem, láttam ultrahangon, hogy úgy aludt bennem, kezét a feje alá téve és rám hajtva a fejét, mintha kispárnán aludna."
Persze, meg anyáknapi verset szavalt a méhedben...
Láttál te már egyáltalán ultrahangot? :D szerintem te egy unatkozó pasi vagy, aki idejött legyilkosozni a nőket, mert összeveszett az asszonnyal.
Nem lennék ilyen helyzetben, mert soha nem tartanék szeretőt, de a kérdés kedvéért tegyük fel: nem tartanám meg. És ehhez nem kell semmiféle kibúvó vagy felmentés vagy mentegetőzés, bőven elég az, hogy én nem akarom.
Számomra egy fejletlen, néhány milis, tudat nélküli embrió nem a gyerekem. Egy embriót, - ami az anyaméhen kívül egy másodpercig sem maradna életben, mert annyira nincs kifejlődve, hogy magától lélegezzen - egy lapon említeni már megszületett, érző emberekkel az elég nonszensz, na de "gyilkosságoknak" nevezni óriási tudatlanságra vall. Az abortusz nem gyilkosság. És ez nem vélemény meg erkölcs kérdése, ez tény. Valamit, ami meg sem született, nem lehet megölni. Ez egy teljesen legális kis műtét, a világon semmi köze a gyilkossághoz. Tudtommal egy orvos és nő sincs börtönben abortusz miatt. Ha a szülés közben komplikáció merül fel is kérdés nélkül a nőt mentik, nem véletlen. Egy embrió még nem ember, nincsenek jogai, nincs tudata, nem tud önállóan a női test nélkül életben maradni stb stb.
Számomra az a felfoghatatlan, hogy ennyi rettentően tudatlan, hiányos biológiailag ismeretekkel rendelkező ember él köztünk.
Egy lapon említeni szívtelen, lelkiismeret nélküli embereket, - akik szánt szándékkal és sok esetben élvezettel ölnek meg másik, érző, tudattal és vágyaikkal rendelkező embereket, többségében teljesen értelmetlen okokból - egy nővel, aki abortáltat egy sejthalmazt.... Érthetetlen.
14-es, te láttál már ultrahangot? Egy 4D-s babamozin simán látni ilyeneket. Az enyém például szopta az ujját, meg ő is a feje alá tette a kezét. És én például nem vagyok unatkozó pasi, két gyereket szültem.
A nagyobbik például 12 hetes sejtcsomó korában páros lábbal rugdosta a petezsákot. Persze tudom, hogy itt ilyet nem szabad leírni, mert ebben a topicban csak az az elfogadott nézet, hogy a magzat egészen a megszületéséig nem különbözik semmiben egy perforált vakbéltől: nem mozog, nem érez, nem er semmit.
Persze, mindenképpen megtartanám. Akármilyen helyzetben is vagyok. Véleményem szerint nem lehet nőnek nevezni azt, aki ilyet tesz.
Lehet lepontozni, annak ellenére, hogy egy ez egy szubjektív véleménykérős kérdés volt. :D
Hát ne haragudj, ha tudatában vagy annak hogy rosszat teszel a gyerekednek, akkor miért nem változtatsz? Normális, felelősségteljes ember, ha felismeri a hibáit, akkor igyekszik változtatni.
Bár nem is értem ezt a hozzáállást : "Inkább öltem volna meg, nehogy már, nehogy már energiát kelljen fektetnem valamibe. Ez a hozzáállás számomra maximum hat éves korig elfogadható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!