Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik ellenzik az abortuszt,akk...

Akik ellenzik az abortuszt,akkor is megtartanák a magzatot ha pl.nem is a férjüktől lennének terhesek,hanem a szeretőjüktől?

Figyelt kérdés

A szerető legyen vagy 10 évvel fiatalabb mondjuk.Tudom,az ilyen emberek nem tartanak szeretőt,de mégis mit tennének ilyen helyzetben?

Elméleti kérdés.

2020. máj. 30. 23:29
 71/97 anonim ***** válasza:
55%
Ilyen nőkkel TILOS kezdeni, mint akik ebben a kérdésben a megtartás mellett kardoskodnak. Mert arra ugyanis csak rászúrhat a férfi, ha ő a szerető, ha ő a kakukkfióka-nevelő férj. És ráadásul a születés előtt nem is tudni a szereposztást.
2020. jún. 3. 23:47
 72/97 anonim ***** válasza:
57%

Szóba sem jöhetne a megtartás. Hogy terveznétek kivitelezni, úgy mégis? Őszintén érdekelne. Bekamuznátok, hogy "Jaj drágám, terhes vagyok, gyerekünk lesz" és képes lenne felneveltetni a férjével??? Vagy csipp-csupp elválna a férjétől, felrúgná a házasságot és menne a szeretőhöz? És honnan veszi egyáltalán, hogy a szerető akarná azt a becsúszott gyereket vagy azt, hogy a szerető egyáltalán akarna-e bármilyen komolyabb kapcsolatot a szexben kívül? Örökbe adni? Ja végülis, senkinek nem tűnne fel, hogy terhes vagy, ahogy az sem, hogy utána hirtelen eltűnt a gyerek....:D A férjnek sem... Vagy úgy gondolták egyesek, hogy kihordják és megszülik a szerető gyerekét, amihez a férj bólogatva asszisztál, majd miután gyorsan továbbadtak a gyerekükön, élik tovább az életet a palimadar férjükkel, mint Marci a hevesen? Döbbenetes mindenesetre. Bár, aki annyira igényes, hogy felrekur a másik háta mögött, attól mondjuk többet nem is várhat az ember a fent felsorolt "lehetőségeken" túl.

Annál nagyobb baromságot pedig életemben nem hallottam még, hogy egy néhány millis öntudatlan, fejletlen embrió pontosan ugyanolyan ember, mint az, aki már megszületett. Már hogy a viharba lenne az?! Ennyire buták ne legyünk már. Én speciel tudok más teste nélkül is lélegezni, egy 7-8 hetes embrióról ez igen nehezen mondható el. Én tudok érezni pl, tudom mi az a fájdalom, mi az a boldogság, ellenben egy embrióval stb stb. Egy a abortusz előtt álló kifejletlen embrió/magzat nem képes a nő testén kívül egyetlen percig s eletben maradni. Jogom pedig maximum nekem van, eldönteni hogy minek van keresnivalója a méhemben és minek nem.

Kíváncsi lennék, aki szerint egyforma egy embrió meg egy megszületett ember, annak ha választania kéne a 7 hetes terhessége és a már meglévő gyereke között mit csinálna.. Normális ember ugye erre egyből rávágja, hogy természetesen a már megszületett és érző gyerekét választja egy embrióval szemben, de őszintén sajnálom, akinek csak olyan szülő jutott, aki szerint az a sejthalmaz a hasában pont ugyanolyan, mint ő és még az is lehet, hogy inkább választaná azt, ő vele szemben. Szomorú dolgok ezek.

2020. jún. 4. 00:06
 73/97 anonim ***** válasza:
44%

Én rájöttem, hogy soha nem lesz egyetértés, mert alapvető szemléletben nem egyezünk és lehet hogy ez már gyerekkorban eldől.

Eszembe jutott egy nagyon régi történet. Gyerekkoromban bunkert épitettünk a barátainkkal egy hegyoldalban. Egy alacsonyabban lévő fa teteje pont ott volt és egy nap találtam rajta egy madárfészket néhány tojással. Megmutattam a barátaimnak és mind izgatottak voltunk. Másnap mikor odamentem, a fészek üres volt. A fa alatt találtam egy összetört tojást, majd otthon, a barátoknál a többit, szintén összetörve. Nagyon mérges voltam és rajtam kívül senki nem tartotta ezt különösebb problémának. Hiszen csak pár tojás, nem kár értük. De én már az első perctől a kismadarakat láttam.

Felnőve én már a magzatban is az életet látom, míg a régi barátok egyike gond nélkül van túl két abortuszon.

Mást láttunk azokban a tojásokban, ennyi ez.

2020. jún. 4. 03:38
 74/97 anonim ***** válasza:
56%
Ez így van, ez szemléletbeli különbség, ezért sem értem itt a sok felháborodást. Ha valaki emberszámba veszi a magzatát, annak papolhatsz napestig, nem fog másképp tekinteni rá. És nem is baj, miért kéne? Engedtessék meg, hogy mindenki azt csináljon a saját testével amit akar.
2020. jún. 4. 06:11
 75/97 anonim ***** válasza:
65%
#74 Értem, szóval akkor te soha az életedben nem ettél rántottát, tükörtojást esetleg főtt tojást? De továbbmehyel
2020. jún. 4. 08:20
 76/97 anonim ***** válasza:
70%

Véletlen elküldtem.

Szóval: de továbbmegyek soha nem ettél olyan ételt, aminek az összetevőiben tojás volt? Azt azért egy kicsit nehéz elhinni, az ételek többségben van tojás. És húst sem eszel/ettél soha? Csak mert ha ebből bármelyikre igen a válasz, akkor kicsit visszás ez az "első perctől madarak" dolog. Ettől független azt gondolsz és hiszel nyilván, amit akarsz, csak érdekelt..

2020. jún. 4. 08:22
 77/97 anonim ***** válasza:
16%
#77 ugyan nem hozzám szól a kérdés, de ember és madár között talán van különbség nem? Meg senki nem mondta, hogy ő vega lenne
2020. jún. 4. 08:27
 78/97 anonim ***** válasza:
66%
#78 Ő példálózott azzal, hogy milyen csúnya dolog volt széttörni a tojásokat, hisz ő szerinte már azok is kismadarak voltak, ezzel utalva arra, hogy az embriót is ugyanolyan embernek tekinti. Szóval innentől jogos felvetés, hogy akkor soha nem evett tojást vagy olyan ételt, amiben tojás van? Csak, mert ha igen, akkor elég képmutató és silány az az érvelés, hogy "már a tojás is kismadár". A húsról már ne is beszéljünk, hisz pl az a csirke, disznó teljes mértékkel kifejlett és érez (!!), mielőtt levágnák, ellenben az embrióval, aki az abortusz pillanatában annyira fejletlen, hogy még csak nem is érez és tudata sincs.
2020. jún. 4. 08:38
 79/97 anonim ***** válasza:
43%
Nálam nincs olyan indok, ami miatt elvetetném a gyerekem. Nekem az első perctől kezdve embernek számít. Elméleti a kérdés, de ha lenne szeretőm és tőle lennék terhes, nem kérdés, hogy megtartanám. Elmondanám mindkettőnek a helyzetet és közösen döntenénk, ez a legkorrektebb ebben a helyzetben. Ismerek olyat, akinek a férje elfogadta, közösen nevelték a gyereket. Olyat is ismerek aki mindkettővel szakított és egyedül nevelte egy darabig a gyereket, majd hozzáment egy harmadik férfihoz.
2020. jún. 4. 08:56
 80/97 anonim ***** válasza:
74%
#80, szegény férj, aki ilyen nőre pocsékolt el éveket, akinél választhat a kakukkfióka-nevelés meg a szakítás között... na, ez minden, csak nem korrekt...
2020. jún. 4. 14:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!