Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik ellenzik az abortuszt,akk...

Akik ellenzik az abortuszt,akkor is megtartanák a magzatot ha pl.nem is a férjüktől lennének terhesek,hanem a szeretőjüktől?

Figyelt kérdés

A szerető legyen vagy 10 évvel fiatalabb mondjuk.Tudom,az ilyen emberek nem tartanak szeretőt,de mégis mit tennének ilyen helyzetben?

Elméleti kérdés.

2020. máj. 30. 23:29
 31/97 anonim ***** válasza:
80%

Nyilván van rálátásom, tekintve hogy szociális munkás vagyok. Neked azonban láthatóan gőzöd sincs az egészről, mert teljesen különálló dolgokat keversz össze.

Az örökbeadott gyerekek nagy részét örökbe is fogadják. Főleg mivel újszülöttről beszélünk. Értük sorban állnak a gyerekre váró szülők. Talán a beteg babákért nem, de még a roma újszülöttek is családra lelnek.

Akikről te beszélsz, a gyermekotthonok lakói azért vannak és maradnak ott, mert nem lehet őket örökbeadni. Ugyanis nem örökbeadható az, akiről a szülő nem mondd le hivatalosan és rendszeresen kapcsolatot tart a gyerekkel. Ez lehet akár félévente egy levél is.

De ezt nyilván tudod, mert neked van rálátásod.

2020. máj. 31. 12:19
 32/97 anonim ***** válasza:
8%
Kedves 8as válaszoló! Nagyon adlak! ❤️
2020. máj. 31. 12:33
 33/97 anonim ***** válasza:
43%
Igen én akkor is megtartanám.
2020. máj. 31. 12:59
 34/97 anonim ***** válasza:
30%
Persze, szociális munkásként biztos jobban tudod, mint egy örökbeadott.
2020. máj. 31. 13:01
 35/97 anonim ***** válasza:
64%
Igen, jobban. Több esetet látok, ismerem a törvényi szabályozást. De ha valóban örökbeadott vagy, akkor tudnod kellene, hogy az otthonokban lévő gyerekek túlnyomó része nem örökbeadható. Azt nem tudom hány éves vagy és azt sem hogy hány évesen mondtak le rólad a szüleid, de ma egész biztos, hogy egészséges újszülött nem fog otthonban felnőni. Nagyobb gyerekért vagy kamaszokért tényleg nem kapkodnak, de itt nem is róluk van szó. De ezeket tudnod kellene, ha valóban otthonban éltél volna.
2020. máj. 31. 13:26
 36/97 anonim ***** válasza:
31%
Akkor mesélj a törvényi szabályozásról azoknak a gyerekeknek, akiket otthagyott az anyjuk, biztos jobb életük lesz tőle. :D
2020. máj. 31. 13:38
 37/97 anonim ***** válasza:
64%
Jól van, úgy látom nem akarod megérteni. Arról volt szó, hogy megszülni és örökbeadni. Nem öt év múlva, nem 10 év múlva, hanem azonnal. És nem kell mesélned nekik semmit, mert garantálom, hogy egy családnak a legnagyobb boldogsága lesz.
2020. máj. 31. 13:41
 38/97 anonim ***** válasza:
69%
Az örökbe adás egy nagyon jó lehetőség ilyen esetben. Nagyon sok embernek nem lehet saját gyereke különböző okokból, és évekig kell várniuk, hogy örökbe fogadhassanak egy babát. És a gyereknek sem lesz semmi baja attól, ha nem a vér szerinti szülei nevelik fel, amennyiben a helyén kezelik a dolgot a szülők és a nevelőszülők. Engem sem a biológiai szüleim neveltek fel. A nevelőcsaládomat tartom az igazi családomnak, hiszen csecsemőkorom óta ők gondoskodtak rólam, 23 évig velük éltem, nagyon szeretnek engem és én is őket. De ismerem a biológiai anyámat is, tartjuk a kapcsolatot, mióta nagykorú lettem. Megbeszéltük, miért adott annak idején örökbe, megértettem, hogy az adott körülmények között miért ezt találta a legjobb megoldásnak, és hálás vagyok neki, amiért így döntött a helyett, hogy megtartott vagy elvetetett volna. Én abszolút az örökbe adást támogatom az abortusszal szemben, amennyiben teljesen egészséges magzatról van szó, akinek csak annyi a bűne, hogy rosszkor, rossz körülmények között fogant meg.
2020. máj. 31. 14:02
 39/97 anonim ***** válasza:
84%
De ez a kérdés nem lehet valós. Azok akik ellenzik, nyilván nem vetetnék el. Sokszor ok meg akkor se ha beteg a gyerek.
2020. máj. 31. 19:07
 40/97 anonim ***** válasza:
33%
#38, az örökbe adás rosszabb út az abortusznál, azt gondolom.
2020. máj. 31. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!